Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Το ουκρανικό καθεστώς διώκει μητροπολίτη γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ!

Το ουκρανικό καθεστώς διώκει μητροπολίτη γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ!

by _
0 comment 65 views
Το ουκρανικό καθεστώς διώκει μητροπολίτη γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ!
Το ουκρανικό καθεστώς διώκει μητροπολίτη γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ!

Το ουκρανικό καθεστώς διώκει μητροπολίτη γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ!


 

Το ουκρανικό καθεστώς διώκει μητροπολίτη γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ! Το πογκρόμ κατά της Κανονικής όσο και πολυπληθέστερης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας συνεχίζεται…

όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του από τη Μόσχα ο Θανάσης Αυγερινός o μητροπολίτης Τσερκασί/ Cherkasy διώκεται από τις Ουκρανικές αρχές γιατί αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις του Αζόφ”Ένας μητροπολίτης της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας με την ιστορία των αιώνων (γιατί αυτή που δημιούργησε με εθνικιστές και αχειροτόνητους το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2018 δεν αναγνωρίζεται από τις περισσότερες Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου) διώκεται από την κυβέρνηση Zelensky γιατί είπε το αυτονόητο και διεθνώς πασίγνωστο: ότι τα τάγματα Azov είναι Nazi!



Πώς να πεις δηλαδή αυτούς που κρεμούν ναζιστικά σήματα στις στολές τους και τα σήματα του τρίτου Ράιχ στις μονάδες και τα χαρακώματά τους, κάνουν τατουάζ με αγκυλωτούς ή την ημερομηνία γέννησης του Χίτλερ ή με συνθήματα από τους φούρνους του Ολοκαυτώματος, χαιρετούν ναζιστικά (παλιότερα ανερυθρίαστα, μετά τους έκαναν “παρατήρηση” και μαζεύτηκαν) και προπαντός ο ιδρυτής τους έχει δηλώσει ότι είναι ανώτερη ράτσα και αυτή την ανωτερότητα θέλουν να επιβάλουν ως καθεστώς, για να μην αναφερθούμε στα αμέτρητα ναζιστικά εγκλήματα για τα οποία έχουν καταγγελθεί από κατοίκους, όπως οι εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων πολιτών ή η χρήση τους ως «ασπίδων» κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων, όπως επανειλημμένα ακούσαμε από πολίτες της Mαριούπολης να λένε ότι συνέβη.

Κάποιοι μάλιστα Αζοφίτες έχουν ήδη καταδικαστεί από δικαστήρια της Ανατολικής Ουκρανίας, που τελεί πλέον υπό ρωσικό έλεγχο και οι άνθρωποι δεν φοβούνται να καταγγέλλουν τα εγκλήματα αυτά, που έχει κάθε λόγο να “κουκουλώνει” η κυβέρνηση Ζελένσκι, η οποία μεταξύ άλλων προωθεί την απαγόρευση της Ουκρανικής Εκκλησίας, την οποία εκδιώκει από μονές και ναούς της, επιβάλλοντας με τη βία μια ανορθόδοξη, “τραμπούκικη” λύση του εκκλησιαστικού ζητήματος, γιατί κυριολεκτικά τραμπούκοι με χακί είναι όσοι αναλαμβάνουν να σπάνε κλειδαριές και πόρτες όταν εισβάλλουν και καταλαμβάνουν εκκλησίες, απειλούν και δέρνουν κληρικούς και πιστούς. Κι αν αυτά γίνονται ακόμη και σε μητροπολίτες, που τους ακολουθούν χιλιάδες πιστοί κι εκατομμύρια σε όλη τη χώρα, φανταστείτε τι γίνεται εδώ και χρόνια με τους εθνικιστές και νεοναζί τραμπούκους να αλωνίζουν την Ουκρανία επιβάλλοντας τη βίαιη ουκρανοποίηση, την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας στη δημόσια ζωή, η οποία και οδήγησε στον εμφύλιο, που ξέσπασε το 2014 εντός Ουκρανίας και μετεξελίχθηκε σήμερα σε πόλεμο Μόσχας-Donbass και εκατομμύρια ρωσόφωνων με το Kiev και το NATO. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν οι Αμερικανοί “ορθόδοξοι” τύπου Pyatt και Pompeo, που επέβαλαν με υστερική επιμονή να διαλέξουν οι ελληνόφωνες Εκκλησίες μας τη “σωστή πλευρά της ιστορίας”, ρίχνοντας λάδι στην πληγή ενός σλαβικού εμφυλίου, που ξεκίνησε ως εκκλησιαστικός πολύ πριν προκληθεί ο θερμός πόλεμος. Συγκινήθηκε κανείς στις Εκκλησίες μας για τους ξυλοδαρμούς, τους τραμπουκισμούς και τις βιαιοπραγίες μέσα και γύρω από ιστορικές μονές και ναούς στην Ουκρανία; σσ πλην του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου) Όχι. Γιατί Φανάρι, Ελλάδα, Κύπρος ( σσ πλην Λακεδαιμονίων δηλ. πλην Μόρφου που σ΄αναγνώριση της όλης στάσης του και όχι μόνο το ρώσικο πρακτορείο ΤASS τον επέλεξε από όλον τον ελληνισμό για συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης πρόσφατα ) και Αλεξάνδρεια “έπρεπε” κατά τον σχεδιασμό των ΗΠΑ να παίξουν το ρόλο πολιορκητικού αντιρωσικού κριού, να συμβάλουν δηλαδή στην αιματοχυσία με απώλειες ήδη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αντί να προσπαθήσουν να μεσολαβήσουν στη σύγκρουση μεταξύ ορθοδόξων. Η ντροπή αυτή θα μας συνοδεύει ως γένος και τα χέρια των ταγών μας θα βαφτούν με αίμα αθώων ως τους ώμους πλέον…”

Ουκρανικό φιλοκαθεστωτικό μέσο αναφέρει:



Το SSU κατηγορεί τον αρχιερέα της εκκλησίας που συνδέεται με τη Μόσχα, ο οποίος αποκάλεσε Ναζί τους στρατιώτες του Αζόφ..Του προσάπτουν ένα σωρό επίσης άλλες φαλκιδευμένες κατηγορίες για να τον μπουντρουμιάσουν.

τι λέει ο καθεστωτικός λίβελος:
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU) κατέγραψε τις ανατρεπτικές δραστηριότητες ενός μητροπολίτη αρχιερέα της Μητρόπολης Τσερκασί/ Cherkasy της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας (UOC-MP), ο οποίος έκανε δηλώσεις που προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την ένοπλη επίθεση της Ρωσίας.

Απόσπασμα από το SSU: «Ο κληρικός δόξασε τις ενέργειες των Ρώσων κατακτητών και αρνήθηκε τα εγκλήματα πολέμου τους κατά της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Facebook.

Διέδιδε επίσης αφηγήσεις υπέρ του Κρεμλίνου στη σελίδα, προσπαθώντας να δυσφημήσει τους Ουκρανούς υπερασπιστές.



Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τους Ουκρανούς ότι προετοίμαζαν επιθέσεις με ψευδή σημαία στην Οδησσό και αποκάλεσε «Ναζί» τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του συντάγματος του Αζόφ.

Ο κατηγορούμενος συμπλήρωσε τις [δικές] του αναρτήσεις με αναδημοσιεύσεις εχθρικών συνθημάτων, φωτογραφιών και βίντεο από [άλλες] πηγές του Διαδικτύου υπέρ του Κρεμλίνου».

Λεπτομέρειες: Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια έρευνας στον τόπο διαμονής του κληρικού, οι αστυνομικοί βρήκαν απαγορευμένα σύμβολα και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε για να διαδώσει αντιουκρανική προπαγάνδα (σύμφωνα με την εισαγγελία, το έκανε τον Ιανουάριο του 2024 – εκδ. .)

Οι αναλύσεις που ξεκίνησε η SSU επιβεβαίωσαν τα γεγονότα των εγκληματικών ενεργειών του κατηγορουμένου.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, στον Μητροπολίτη Αρχιερέα του UOC-MP επιδόθηκε ειδοποίηση υπόνοιας βάσει του άρθ. 436-2.2 και Άρθ. 436-2.3 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας (δικαιολόγηση της ένοπλης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και εξύμνηση των συμμετεχόντων).



Αυτή τη στιγμή συζητούνται οι ρυθμίσεις της προφυλάκισής του.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το έγκλημα. Ο δράστης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 8 ετών και κατάσχεση περιουσίας.

Πηγή >> dimpenews.com

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr