Home ΔΙΕΘΝΗ Η Χεζμπολάχ αιχμαλώτισε Ολλανδούς στρατιωτικούς στη Βηρυτό!

Η Χεζμπολάχ αιχμαλώτισε Ολλανδούς στρατιωτικούς στη Βηρυτό!

by _
0 comment 91 views
Η Χεζμπολάχ αιχμαλώτισε Ολλανδούς στρατιωτικούς στη Βηρυτό!
Η Χεζμπολάχ αιχμαλώτισε Ολλανδούς στρατιωτικούς στη Βηρυτό!

Η Χεζμπολάχ αιχμαλώτισε Ολλανδούς στρατιωτικούς στη Βηρυτό!

Η Χεζμπολάχ αιχμαλώτισε Ολλανδούς στρατιωτικούς στη Βηρυτό! Η Χεζμπολάχ κρατά ολλανδική ένοπλη ομάδα στο προάστιο της Βηρυτού.

Οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών αναζητούν πληροφορίες για να δολοφονήσουν στελέχη της Χεζμπολάχ..Το ΝΑΤΟ δουλεύει για το Ισραήλ και στο Λίβανο.. Χορός πρακτόρων στο Λίβανο εν όψει χερσαίας επίθεσης στο Ν Λίβανο;

Το προσωπικό ασφαλείας της Χεζμπολάχ συνέλαβε έξι Ολλανδούς υπηκόους στα νότια προάστια της Βηρυτού την περασμένη Τετάρτη, ανέφερε το Al-Akhbar στις 2 Μαρτίου.

Οι άνδρες είχαν στην κατοχή τους όπλα στρατιωτικής ποιότητας, πυρομαχικά και εξοπλισμό.

Η ολλανδική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι οι έξι άνδρες ήταν μέλη μιας ειδικής ομάδας που στάλθηκε για να εκκενώσει τους υπηκόους της εάν επεκταθεί ο πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ παρέδωσε τους άνδρες στη Διεύθυνση Πληροφοριών του Λιβάνου, όπου ανακρίθηκαν και κρατήθηκαν υπό κράτηση μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πηγές που μίλησαν με το Al-Akhbar ανέφεραν ότι οι έξι άνδρες ισχυρίστηκαν ότι ήταν μέλη του ολλανδικού στρατού, προσομοιώνοντας μια προσπάθεια εκκένωσης από το νότιο προάστιο. Η επαφή μαζί τους χάθηκε μετά την είσοδό τους στο νότιο προάστιο και σταμάτησαν από το προσωπικό ασφαλείας της Χεζμπολάχ. Στην αποτυχημένη προσομοίωση φέρεται να συμμετείχαν δύο υπάλληλοι της ολλανδικής πρεσβείας που διαμένουν στο νότιο προάστιο.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος Hasan Illaik του λιβανέζικου ειδησεογραφικού πρακτορείου Al-Mahatta ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της πρεσβείας δεν ήταν Ολλανδοί υπήκοοι και ότι «ο Ολλανδός πρέσβης στον Λίβανο έφτασε γρήγορα στο υπουργείο για να πιέσει την απελευθέρωσή τους, με το πρόσχημα ότι δεν είχαν διαπράξει κανένα έγκλημα. Αυτό είναι, φυσικά, αναληθές, δεδομένου ότι πρόκειται για μεγάλη παραβίαση του νόμου και αποτελούσε σημαντική απειλή για την ασφάλεια».

Ο Illaik πρόσθεσε ότι, «ακόμη πιο ύποπτα, η ένοπλη ομάδα ισχυρίστηκε ότι πραγματοποίησε την επιχείρηση χωρίς να συμβουλευτεί την πρεσβεία της. Ανακαλύφθηκε επίσης ότι ξεκίνησαν την επιχείρησή τους από το Kaslik», μια παραλιακή πόλη βόρεια της Βηρυτού, «και όχι από την πρεσβεία ή ένα μέρος που συνδέεται με την πρεσβεία».

Ούτε ο λιβανέζικος στρατός ούτε η ολλανδική κυβέρνηση παρείχαν επίσημη δήλωση ή εξήγηση για το περιστατικό.

Το Al-Akhbar ανέφερε επίσης στις 2 Μαρτίου ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Χεζμπολάχ συνέλαβε έναν Ισπανό υπήκοο στην περιοχή Al-Kafaat στα νότια προάστια της Βηρυτού πριν από αρκετές ημέρες. Ο άνδρας βιντεοσκοπούσε με το τηλέφωνό του στο δρόμο, ισχυριζόμενος ότι είχε χαθεί και έπρεπε να στείλει την τοποθεσία του σε φίλους για να τον πάρουν.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ανακαλύφθηκε ότι το τηλέφωνό του περιείχε ένα προηγμένο πρόγραμμα που εμποδίζει την πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα.

Στη συνέχεια επενέβησαν υψηλόβαθμα στελέχη της ισπανικής πρεσβείας για την απελευθέρωσή του. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας είχε διπλωματικό διαβατήριο.

Οι συλλήψεις των Ολλανδών και Ισπανών υπηκόων έγιναν ως μέρος ενός προγράμματος πρόσθετων μέτρων που ξεκίνησε από αξιωματούχους ασφαλείας της Χεζμπολάχ ως απάντηση στις αυξημένες προσπάθειες των ισραηλινών και άλλων ξένων υπηρεσιών πληροφοριών για τη συλλογή πληροφοριών που απαιτούνται για τη δολοφονία στελεχών της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ δολοφόνησε τον εξέχοντα ηγέτη της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αροούρι σε αεροπορική επιδρομή στο νότιο προάστιο της Βηρυτού Νταχίγια τον Δεκέμβριο και τον εξέχοντα διοικητή της Χεζμπολάχ Αλί Χουσεΐν Μπουρτζί τον Ιανουάριο στο νότιο Λίβανο.

Από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου, οι πρεσβείες πολλών δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και του Καναδά, έχουν φέρει ειδικές δυνάμεις, πυρομαχικά και προηγμένο εξοπλισμό με το πρόσχημα της εκκένωσης διπλωματών και υπηκόων τους, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Το Al-Akhbar ανέφερε τον Νοέμβριο ότι μυστηριώδεις ξένες στρατιωτικές πτήσεις φορτίου, που ενδεχομένως μετέφεραν εξοπλισμό για χρήση κατά της Χεζμπολάχ, προσγειώνονταν στα αεροδρόμια της Βηρυτού και του Χαμάτ.

Μεταξύ 14 και 20 Νοεμβρίου, εννέα αεροπλάνα από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ καταγράφηκαν να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Βηρυτού και του Χαμάτ, συμπεριλαμβανομένων πολλών που πετούσαν από το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την Intelsky, έναν ιστότοπο που παρακολουθεί την κίνηση των αεροσκαφών στην περιοχή.

Πηγή >> dimpenews.com

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr