Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Εξτρεμιστές έκαψαν μαζικά σπίτια χριστιανών στην Αίγυπτο σε περιοχή που ήθελαν να φτιάξουν εκκλησία!

Εξτρεμιστές έκαψαν μαζικά σπίτια χριστιανών στην Αίγυπτο σε περιοχή που ήθελαν να φτιάξουν εκκλησία!

by _
0 comment 28 views
Εξτρεμιστές έκαψαν μαζικά σπίτια χριστιανών στην Αίγυπτο σε περιοχή που ήθελαν να φτιάξουν εκκλησία!
Εξτρεμιστές έκαψαν μαζικά σπίτια χριστιανών στην Αίγυπτο σε περιοχή που ήθελαν να φτιάξουν εκκλησία!

Εξτρεμιστές έκαψαν μαζικά σπίτια χριστιανών στην Αίγυπτο σε περιοχή που ήθελαν να φτιάξουν εκκλησία!


Γύρω στις 11 μ.μ. Την Τρίτη, 23 Απριλίου, ισλαμιστές εξτρεμιστές πυρπόλησαν πολλά σπίτια και καταστήματα που ανήκουν σε Κόπτες Ορθόδοξους Χριστιανούς στο χωριό Al-Fawakher στο Saft Al-Khammar Al-Gharbiya, στην επαρχία Minya.

Καθώς οι φλόγες μεγάλωναν, οι εξτρεμιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν τα φλεγόμενα σπίτια τους. Ωστόσο, οι αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν θύματα.



Η επίθεση σημειώθηκε αφού διαδόθηκε η είδηση ότι οι κάτοικοι του χωριού, στο οποίο ζουν 3.000 χριστιανικές οικογένειες, είχαν λάβει άδεια για την ανέγερση ενός κτιρίου εκκλησίας. Ορισμένοι που συνδέονται με την εκκλησία δέχθηκαν απειλές μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας, με αποτέλεσμα ο Abna Makario, Αρχιεπίσκοπος Minya, να ειδοποιήσει τις αρχές.

Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές φέρονται να καίνε σπίτια χριστιανών στη νότια Αίγυπτο
Οι Χριστιανοί της Αιγύπτου ζητούν εδώ και καιρό το δικαίωμά τους να έχουν ίσα δικαιώματα με τη μουσουλμανική πλειοψηφία και να μπορούν να χτίζουν ελεύθερα νέους χώρους λατρείας.
Πολλά σπίτια που ανήκαν σε ντόπιους χριστιανούς πυρπολήθηκαν αργά την Τρίτη στη νότια επαρχία Μίνυα της Αιγύπτου, στην πιο πρόσφατη από παρόμοιες πράξεις θρησκευτικής βίας κατά της θρησκευτικής μειονότητας, που ξέσπασε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τους εορτασμούς του Ορθόδοξου Πάσχα των Κοπτών.



«Οι επιθέσεις πιστεύεται ότι πυροδοτήθηκαν από μια απόπειρα οικοδόμησης μιας νέας εκκλησίας στο χωριό Al-Fawakher στη Minya, που συνάντησε τη βίαιη απόρριψη των μουσουλμάνων γειτόνων τους», είπε στο The New Arab μια πηγή από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αιγύπτου.

«Όταν οι φανατικοί θρησκευόμενοι απέτυχαν να διώξουν τους Χριστιανούς από τα σπίτια τους ως μορφή τιμωρίας, οι εξτρεμιστές [σύμφωνα με πληροφορίες] έκαψαν τα σπίτια τους ενώ βρίσκονταν ακόμη μέσα», πρόσθεσε η πηγή, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη λόγω της ευαισθησίας του θέματος.
Οι Χριστιανοί της Αιγύπτου ζητούν εδώ και καιρό το δικαίωμά τους να έχουν ίσα δικαιώματα με τη μουσουλμανική πλειοψηφία και να χτίζουν ελεύθερα νέους χώρους λατρείας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Αρχιεπίσκοπος Μίνυα Μακάριος, όπου κατοικεί τουλάχιστον το ένα τρίτο του χριστιανικού πληθυσμού της Αιγύπτου, ανέφερε σε ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ότι οι αρχές περιόρισαν την κατάσταση και συνέλαβαν τους υπόπτους, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.



Οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν ακόμη εκδώσει επίσημη δήλωση για το περιστατικό μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης.

Οι διακρίσεις κατά των Χριστιανών γίνονται πολύ πιο έντονες στο νότο.

Η Αιγυπτιακή Πρωτοβουλία για τα Προσωπικά Δικαιώματα κατέγραψε τουλάχιστον 77 επιθέσεις σε Κόπτες Χριστιανούς μεταξύ 2011 και 2016 στη Minya, φιλοξενώντας την πλειοψηφία των χριστιανών της χώρας. Ο ίδιος ο επίσκοπος Μακάριος επέζησε από απόπειρα δολοφονίας πριν από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαγορεύεται στους Κόπτες να κατέχουν κυρίαρχες υπουργικές θέσεις ή ευαίσθητες θέσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας Επίσης, δεν μπορούν νόμιμα να είναι υποψήφιοι για προεδρικές εκλογές. (σσ Ενώ οι Κόπτες είναι 30.000.000)

Οι Χριστιανοί είναι επίσης νομικά υποχρεωμένοι να ακολουθούν τον Ισλαμικό Νόμο Σαρία στα περισσότερα θέματα, εκτός από το γάμο και το διαζύγιο. Οι γυναίκες αγωνίστηκαν ατελείωτα για το δικαίωμά τους να έχουν ίσα μερίδια κληρονομιάς με τους άνδρες, αλλά μάταια.

Κανένα ακριβές ποσοστό Χριστιανών στην Αίγυπτο με μουσουλμανική πλειοψηφία δεν έχει ποτέ επισήμως απελευθερωθεί. Αλλά πιστεύεται ότι αποτελούν περίπου το 10 έως 15 τοις εκατό του σχεδόν 109 εκατομμυρίων πληθυσμού. οι περισσότεροι είναι Κόπτες Ορθόδοξοι, από τις παλαιότερες χριστιανικές κοινότητες του κόσμου.(σσ άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι Κόπτες είναι 30.000.000)

dimpenews.com

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr