Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Κασσελάκης τα έκανε… αστακοσαλάτα με τα αστακοκάραβα

Ο Κασσελάκης τα έκανε… αστακοσαλάτα με τα αστακοκάραβα

by _
0 comment 102 views
Ο Κασσελάκης τα έκανε… αστακοσαλάτα με τα αστακοκάραβα
Ο Κασσελάκης τα έκανε… αστακοσαλάτα με τα αστακοκάραβα

Ο Κασσελάκης τα έκανε… αστακοσαλάτα με τα αστακοκάραβα

Μετά από αρκετές παλινωδίες και αντιφάσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει αποχωρήσει από την αλιευτική εταιρεία εδώ και έναν χρόνο – Ωστόσο, οι αναφορές του σε μερίσματα  σημαίνουν ότι παραμένει μέτοχος, πράγμα που επίσης απαγορεύεται από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

«Αστακοσαλάτα» τα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τρεις μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος για τα αστακοκάραβά του, και μετά από διαδοχικές «άτυπες ενημερώσεις» σήμερα, μέσω instagram είπε ότι έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου του 2023 – κάτι που θα μπορούσε να πει από την πρώτη στιγμή. Όμως, λίγες μέρες νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είχε παραδεχθεί ότι συμμετέχει στην αλιευτική επιχείρηση με τα αστακοκάραβα, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι δεν έχει διοικητικό ρόλο, αλλά παίρνει κάποια μερίσματα – πράγμα που επίσης απαγορεύεται από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξή του:



Δείτε την σημερινή του ανάρτηση στο instagram:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefanos Kasselakis (@skasselakis)

Ο κ.Κασσελάκης δηλώνει σήμερα ότι έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου πέρυσι, ωστόσο, η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με την απόλυσή του από την εταιρεία Τiptree Marine, της οποίας θυγατρική είναι εκτός των άλλων και η Tm Lobstering, η εταιρεία με τα αστακοκάραβα. Ως την απόλυσή του, ο κ. Κασσελάκης ήταν CEO τόσο της Tiptree Marine, όσο και των θυγατρικών της, δηλαδή και της εταιρείας με τα αστακοκάραβα, όπως ο ίδιος αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε κατά της μητρικής της Tiptree Marine, τον Απρίλιο του 2023, λίγες ημέρες πριν ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.



Με εκείνη την αγωγή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσε τον έλεγχο του 3% της  Tiptree Marine, ενώ ανέφερε ότι ήταν ήδη κάτοχος του 2% της εταιρείας – εξ ου και οι αναφορές του σε μερίσματα, τα οποία ωστόσο εμπίπτουν στην απαγόρευση που ισχύει για τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με βάση το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι γνωστό, οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, απαγορεύεται να μετέχουν σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό – είτε στη διοίκηση, είτε στο κεφάλαιο.

Οι διαρροές Κασσελάκη

Μετά το κυριακάτικο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και τις ερωτήσεις που απηύθυνε στον κ. Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η Κουμουδούρου αντέδρασε με άτυπη ενημέρωση, στην οποία αναφέρονταν τα εξής: 

Μια …συγκλονιστική ανακάλυψη έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης: Έμαθε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας!

Είχε δραστηριοποιηθεί μάλιστα με αστακοκάραβα στις Η.Π.Α, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του!



Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου.
Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να “συγκαλύπτουν” το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη.

Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν “συναντήσει” κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη … 

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε εκείνη τη διαρροή, η πλευρά Κασσελάκη χρησιμοποιεί υπερσυντέλικο – είχε δραστηριοποιηθεί – για να υπονοήσει ότι αυτό έχει τελειώσει. Ωστόσο, στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ξεκάθαρα ότι παίρνει μερίσματα χωρίς να  έχει διοικητικό ρόλο στα αστακοκάραβα…

Την επόμενη μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε νέα ερωτήματα στην πλευρά Κασσελάκη – που απάντησε με νέα διαρροή, που είχε ως εξής:

Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου; Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία, σε αντίθεση με διάφορα ανεπάγγελτα τζάκια που μεγάλωσαν με… αστακομακαρονάδες και πλέον όταν διοικούν συγκαλύπτουν εγκλήματα;
Μάλλον ο κ. Γκρίνμπεργκ βλέπει κάποιες νέες κυλιόμενες μετρήσεις τις οποίες ωστόσο βλέπουμε όλοι μας.
Σημείωση: ευχαριστούμε για την παραδοχή ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει να κάνει Tik Tok καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/politics/article/1476472/o-kasselakis-ta-ekane-astakosalata-me-ta-astakokarava/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr