Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Τα παρασκήνια της δίκης Ρουμπάτη που αθωώθηκε και η «τιμητική» αναφορά στο edolio5! Η γοητευτική «Αγγελική», η παρούσα σύζυγος που άκουγε τα πάντα και ο 75χρονος…

Τα παρασκήνια της δίκης Ρουμπάτη που αθωώθηκε και η «τιμητική» αναφορά στο edolio5! Η γοητευτική «Αγγελική», η παρούσα σύζυγος που άκουγε τα πάντα και ο 75χρονος…

by _
0 comment 85 views
(Ν2) Τα παρασκήνια της δίκης …
(Ν2) Τα παρασκήνια της δίκης …

(Ν2) Τα παρασκήνια της δίκης Ρουμπάτη που αθωώθηκε και η «τιμητική» αναφορά στο edolio5! Η γοητευτική «Αγγελική», η παρούσα σύζυγος που άκουγε τα πάντα και ο 75χρονος κυρ Γιάννης που διέκοψε την απολογία του λόγο κούρασης για λίγο νερό, ξαπόσταμα και μερικές ανάσες.

Του ειδικού συνεργάτη

Τώρα που τελείωσε η δίκη για την οποία έχουμε αφιερώσει αρκετά ρεπορτάζ θα σας μεταφέρω όσα κατέγραψα με την μνήμη μου κατά τις πολύωρες παρουσίες μου στην δικαστική αίθουσα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Ομολογουμένως η μηνύτρια που έσυρε στο εδώλιο τον Γιάννη Ρουμπάτη, πρώην διευθύντρια της ΕΥΠ και σήμερα εργαζόμενη στην ΕΛΑΣ είναι αρκούντος γοητευτική και σαγηνευτική, γεγονός που όπως φάνηκε την έβαλε σε πολύχρονες δικαστικές ταλαιπωρίες έστω και ως μηνύτρια.

Κατά την χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης για την κατηγορία βίας κατά υπαλλήλου (και σεξουαλική παρενόχληση) κατά του Γιάννη Ρουμπατη, πρώην διοικητή ΕΥΠ, από την νεαρά καλλίπυγο συνέβησαν αρκετά ευτράπελα και προφανώς, ψυχανεμιζόμαστε από την ατμόσφαιρα που ζήσαμε στο δικαστήριο η υπόθεση δεν θα τελειώσει εδώ. Συγκεκριμένα, η έδρα των δύο κυριών (δικαστού και εισαγγελέως) στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης, εμφανίσθηκε να έχει άλλη προσέγγιση σε σχέση με όσα είχαν εκτυλιχθεί κατά την πρώτη και προφανώς αυθόρμητη εκδίκαση της υπόθεσης. Σαν κάτι να είχε αλλάξει στον αέρα στο πολύμηνο μεσοδιάστημα μετά την πρώτη διακοπή της συνεδρίασης. Μπορεί η διάθεση εισαγγελέως και προέδρου να είχε αλλάξει επειδή είχαν αντιληφθεί ότι η δίκη γινόταν χωρίς νόημα αφού τα αδικήματα είχαν παραγραφεί όπως τελικά αποφάσισαν στο τέλος της δίκης. Μπορεί όμως να ήταν και ο λόγος των απανωτών τηλεφωνημάτων – μηνυμάτων  που εμφανίσθηκε να δέχεται η εισαγγελέας της έδρας κατά την διεξαγωγή της δίκης. Εδώ που τα λέμε βέβαια μπορεί απλώς να έπαιζε με το κινητό της! Για να είμαστε δίκαιοι η σύζυγος του Γιάννη Ρουμπάτη Μαρία Σάββα καθόταν στην καρέκλα της αμίλητη και αγέλαστη. Σε γενικές γραμμές ήταν μια ευπρεπής κυρία παρά τα όσα άκουγε για τον σύζυγο της αλλά προφανώς μόνο στο μυαλό της η ίδια είχε τα βάσανα που περνούσε και ίσως περνάει ακόμη. Αυτός που σουλάτσαρε δεξιά και αριστερά μιλώντας με τους μάρτυρες υπεράσπισης του π. κατηγορουμένου ήταν ο δημοσιογράφος Κωστίδης. Στα μέσα και στα έξω!

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι η έδρα έκανε δεκτό ένα «πρακτικό» από υπηρεσιακή σύσκεψη (όπου πρακτικά δεν τηρούνται) που εμφάνισε ο κατηγορούμενος από την πίσω τσέπη του παντελονιού του τελευταία στιγμή, προϊόν ηχητικής καταγραφής όπως είπε η συνήγορός του (προφανώς παράνομης υποκλοπής), ενώ αυτό αφορούσε γεγονότα του 2018, άρα ήταν στην κατοχή του νωρίτερα, χωρίς ωστόσο να έχει κατατεθεί στη δικογραφία. Και όχι μόνον το δέχθηκε η έδρα ως μη όφειλε, αλλά η κα εισαγγελέας, που στην αρχική συνεδρίαση είχε εμφανισθεί άτεγκτη και ανεπηρέαστη, στήριξε την εισήγησή της περί αθωότητας του κατηγορουμένου, μόνον για το υπό εξέταση τρίμηνο διάστημα του 2018, σε αυτό το άτυπο και αμφιβόλου γνησιότητας χαρτί ενώ τα συμβάντα του κρίσιμου διαστήματος (2015-2018) της κατηγορίας παρεγράφησαν…

Τώρα για τα όσα ανέφερε εναντίον μας ο φίλτατος Γιάννης (κατά του ιστολογίου edolio5 που χαρακτήρισε παρακμιακό) κατά την απολογία του με αιτία τα συνεχή ρεπορτάζ που κάναμε για την υπόθεση αυτή, μάλλον τιμή ήταν για εμάς γιατί ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι δεν περάσαμε ποτέ από το ισόγειο γραφείο της ευτραφούς κυρίας που μοιράζει τα μυστικά κονδύλια ούτε από μαύρες σακούλες μαύρων χρημάτων που διακινούνται με άλλους τρόπους από την ΕΥΠ και κυρίως δεν σκύψαμε τη μέση σε κοσκωτάδες… όπως έκαναν κάποιο άλλοι. Δεν περάσαμε ούτε επί των ημερών του, ούτε επί θητείας κανενός διοικητή εις τους αιώνες των αιώνων. Μακάρι αυτό να μπορούν να το πουν και άλλοι δημοσιογράφοι που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι περνούσαν κάθε 15 και 1η του μήνα. Ότι ακούμε και μαθαίνουμε στις δίκες επωνύμων προσώπων τα καταγράφουμε χωρίς εμπάθεια ανεξάρτητα αν αυτό εξυπηρετεί η όχι κάποιους. Το ίδιο κάναμε και για την δική του υπόθεση. Αν στεναχωρήσαμε τον φίλτατο Γιάννη μπορούμε να τον κεράσουμε καφέ στην καλύτερη καφετέρια της Δάφνης πέριξ της πλατείας όπου τουλάχιστον, πιο παλιά σύχναζε αρκετά συχνά ενώ τώρα έχει χαθεί αφού οι δουλειές με τα εκατομμύρια των Αράβων δεν τον αφήνουν να απολαύσει σε φτωχικές συνοικίες λίγες στιγμές χαλάρωσης.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !

ΠΗΓΗ >> https://edolio5.blogspot.com/2024/01/2-edolio5-75.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr