Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε τον νόμο της ΝΔ για τα ομόφυλα με κομματική πειθαρχία – «Εκβιαζόμενος ο Ανδρουλάκης»

Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε τον νόμο της ΝΔ για τα ομόφυλα με κομματική πειθαρχία – «Εκβιαζόμενος ο Ανδρουλάκης»

by _
0 comment 82 views
Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε τον νόμο της ΝΔ για τα ομόφυλα με κομματική πειθαρχία – «Εκβιαζόμενος ο Ανδρουλάκης»
Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε τον νόμο της ΝΔ για τα ομόφυλα με κομματική πειθαρχία – «Εκβιαζόμενος ο Ανδρουλάκης»

Κασσελάκης: Θα ψηφίσουμε τον νόμο της ΝΔ για τα ομόφυλα με κομματική πειθαρχία – «Εκβιαζόμενος ο Ανδρουλάκης»

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική δειλία και τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια – Επιβεβαίωσε το δάνειο των 230.000 ευρώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ


O ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ξεκαθάρισε απόψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ ανέφερε ότι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη περιέχουν και θετικά στοιχεία και ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρι θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ.



Έστρεψε τα πυρά του προς τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την αποχή των βουλευτών λέγοντας ότι η στάση του αυτή συνιστά «πολιτική δειλία» ενώ επετέθη και στον Νίκο Ανδρουλάκη για όσα είπε ότι δεν θα δέσει τα κορδόνια της κυβέρνησης. Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε μάλιστα τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το συγκεκριμένο ζήτημα ποντάροντας στις ψήφους των ακροδεξιών βουλευτών της ΝΔ και σε άλλο σημείο της συνέντευξή του χαρακτήρισε τον κ. Ανδρουλάκη ως «εκβιαζόμενο πρόεδρο» επικαλούμενος την άρνησή του να καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Να επιβάλλει κομματική πειθαρχία και ο Μητσοτάκης

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

kassel1



kassel2

«Ο Μητσοτάκης εργαλειοποίησε το όνομά μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποίησε το όνομά του για να αρνηθεί το αίτημα για την παρενθεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ.

Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.



Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά. Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι. Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους. Δεν είναι εγωιστικό αυτό».

«Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διεκδίκησε μέρος της… πατρότητας του νομοσχεδίου, λέγοντας πως το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στο κόμμα του.

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Έχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε και ο ίδιος και το Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».



Δεν τίθεται θέμα αποχώρησής μου

Ερωτηθείς για το τι θα πραξει ο ίδιος αν μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα, ο κ. Κασσελάκης είπε δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από την ηγεσία του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει αυτόνομος και ανανεωμένος για να κυβερνήσει τη χώρα είπε μεταξύ άλλων.

Έδωσε 230.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ – Μου πρότειναν υπουργείο το 2019

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε για πρώτη φορά το ύψος του δανείου που χορήγησε στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα κομματικά Μέσα, λέγοντας πως ήταν «230.000 ευρώ» και συμπλήρωσε: «Είναι μια κίνηση που συζητήθηκε, συζητήθηκε πολύ. Αυτό που δεν συζητήθηκε είναι πως κυβερνά τη χώρα ένας πρόεδρος ενός κόμματος που χρωστά μισό δισ. και ο ίδιος ζητά 9.000 ευρώ αποζημείωση για τις ελιές του!

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κασσελάκης επέμεινε για την ορθότητα της πρωτοβουλίας του να συγκεντρωθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες αλλά και για το περιεχόμενο των δηλώσεων Καπνισάκη σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης του πρότεινε υπουργική θέση πριν τις εκλογές του 2019.



«Ο Καπνισάκης είπε την αλήθεια» είπε απαντώντας στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα, αποφευγοντας όμως να πει ποιο υποουργείο του πρότειναν. «Αυτά είναι κουτσομπολιά» της απάντησε.

Εκβιαζόμενος πρόεδρος ο Ανδρουλάκης

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ανδρουλάκη σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε – δύο φορές – τον κ. Ανδρουλάκη ως «εκβιαζόμενο πρόεδρο» επικαλούμενος την άρνησή του να καταθέσει μήνυσε σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν πολιτικός προστάμενος της ΕΥΠ. «Γιατί δεν το κάνει προκειμένου να μάθουμε και εμείς τις έγινε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων» αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης.

ΠΗΓΗ >>

https://www.protothema.gr/politics/article/1454785/kasselakis-o-suriza-tha-psifisei-to-nomoshedio-gia-ta-omofula-zeugaria-kai-malista-me-kommatiki-peitharhia/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr