Home ΗΠΑ Στο Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι. Κρίσιμες επαφές με Αμερικανική πολιτική και νομοθετική εξουσία. Βρετανικά πλοία στην Ουκρανία.

Στο Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι. Κρίσιμες επαφές με Αμερικανική πολιτική και νομοθετική εξουσία. Βρετανικά πλοία στην Ουκρανία.

by _
0 comment 129 views
Στο Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι. Κρίσιμες επαφές με Αμερικανική πολιτική και νομοθετική εξουσία. Βρετανικά πλοία στην Ουκρανία.
Στο Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι. Κρίσιμες επαφές με Αμερικανική πολιτική και νομοθετική εξουσία. Βρετανικά πλοία στην Ουκρανία.

Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Διαβάστε πρώτα το άρθρο μας με τίτλο Αναφορά-βόμβα: Ο Ζελένσκι μετακομίζει στις ΗΠΑ και θα του δώσουν αμερικανική ιθαγένεια και όχι μόνο!!! διότι ΑΥΤΟ είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ που θα έπρεπε τα ΜΜΕ να καλύπτουν!!!

Αναφορά-βόμβα: Ο Ζελένσκι μετακομίζει στις ΗΠΑ και θα του δώσουν αμερικανική ιθαγένεια και όχι μόνο!!!


Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής 

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι  και σήμερα  συναντάται  με τον πρόεδρο Μπάιντεν ( στη διάρκεια επίσκεψης εργασίας που  περιλαμβάνει μια σειρά  σημαντικών συναντήσεων και συζητήσεων). Ο Ζελένσκι σήμερα το πρωί μίλησε  σε Αμερικανούς γερουσιαστές  στο Καπιτώλιο,  ενώ  είχε ιδιωτική συνάντηση με τον  πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικ Τζόνσον, με κύριο θέμα σε όλες τις επαφές του την συνέχιση της περαιτέρω αποστολής στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κίεβο.



Ο Ζελένσκι παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στη Λατινική Αμερική, όπου προσπαθεί να ζητήσει υποστήριξη από τις αναπτυσσόμενες χώρες του παγκόσμιου νότου.Ο Μιλέι υποδέχθηκε τον Ουκρανό  επίσημο στο προεδρικό μέγαρο μετά την ορκωμοσία του. Οι δύο άντρες μοιράστηκαν μια παρατεταμένη αγκαλιά, αντάλλαξαν  θερμά λόγια και στη συνέχεια ο Mιλέι  εξέφρασε την υποστήριξη του στο Κίεβο στον πόλεμο κατά των Ρώσων.Ο Ζελένσκι είπε  επίσης ότι είχε μια “ειλικρινή’ συνομιλία με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, στο περιθώριο των σχετικών εκδηλώσεων στο Μπουένος Άιρες.”Ήταν όσο το δυνατόν πιο ειλικρινής, και προφανώς, αφορούσε τις Ευρωπαϊκές μας υποθέσεις”, είπε ο Ζελένσκι στη χθεσινοβραδινή ομιλία του. Ο  εκκεντρικός Όρμπαν έχει απειλήσει να μπλοκάρει περισσότερη βοήθεια της ΕΕ για την Ουκρανία, καθώς και τις ενταξιακές συνομιλίες του Κιέβου με τις Βρυξέλλες.

Πολεμικά πλοία στην Ουκρανία

Η Βρετανία και η Νορβηγία σχεδιάζουν να βοηθήσουν την Ουκρανία να ενισχύσει την ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας εν μέσω του πολέμου της με τη Ρωσία ως και να συνδράμουν στην διακίνηση των Ουκρανικών σιτηρών  από τα λιμάνια της νοτιοδυτικής Ουκρανίας προς τον έξω κόσμο.

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου  ανακοίνωσε  χθες την προμήθεια  δύο πλοίων  ναρκαλιείας του Βασιλικού Ναυτικού  στην Ουκρανία . Η συμφωνία αποτελεί μέρος ενός νέου “Συνασπισμού Maritime Capability’, με επικεφαλής τη Βρετανία και τη Νορβηγία, και  με στόχο την παροχή μακροπρόθεσμης στρατιωτικής υποστήριξης για την ενίσχυση της ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα. Η εστίαση στις θαλάσσιες επιχειρήσεις έχει αυξηθεί μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου. Η Ουκρανία έχει βάλει στόχο τον Ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος εδρεύει στην  παράνομα προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας(και ειδικά στη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης)

“Ως νησιωτικό έθνος με περήφανη ναυτική ιστορία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βασιλικό Ναυτικό είναι  σε θέση να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, η οποία θα αποτελέσει μέρος μιας σειράς νέων συνασπισμών που σχηματίζονται μεταξύ συμμάχων για να διασφαλιστεί μια διαρκής στρατιωτική δέσμευση για την υποστήριξη της Ουκρανίας” επεσήμανε  ο υπουργός άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς , εξηγώντας πώς τα πολεμικά πλοία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. ‘Αυτοί οι κυνηγοί ναρκών θα προσφέρουν ζωτική ικανότητα στην Ουκρανία, η οποία θα βοηθήσει  στο να σωθούν ζωές στη θάλασσα και να ανοίξουν ζωτικής σημασίας εξαγωγικές διαδρομές, οι οποίες έχουν περιοριστεί σοβαρά από τότε που ο Πούτιν ξεκίνησε την παράνομη πλήρους κλίμακας εισβολή του”, είπε ο Σαπς.



Η  ενίσχυση των Ουκρανικών ναυτικών  δυνατοτήτων  σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας αφοσιωμένης προσπάθειας του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας και άλλων  συμμάχων  για την ενίσχυση του Κιέβου μακροπρόθεσμα, ενισχύοντας την ικανότητά τους να λειτουργούν για την υπεράσπιση των κυρίαρχων υδάτων τους και την ενίσχυση της ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα». Ο ναυτικός  συνασπισμός θα συνεργαστεί επίσης με το Ουκρανικό ναυτικό για να επεκτείνει τις δυνάμεις του στη Μαύρη Θάλασσα, να αναβαθμίσει το Ουκρανικό Σώμα Πεζοναυτών ως  και να ενισχύσει τη χρήση του στόλου των ποτάμιων  περιπολικών στον Δνείπερο για την υπεράσπιση των εσωτερικών και παράκτιων πλωτών οδών. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουκρανία συνήψαν τη συμφωνία για τα δύο  ναρκαλιευτικά  τον Ιούνιο του 2021, οκτώ μήνες  πριν από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας. Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στα  δυο πλοία σε λιμάνια της Σκωτίας από πέρυσι. Το Λονδίνο παρείχε επίσης μαθήματα στρατιωτικής εκπαίδευσης σε περίπου 20.000 Ουκρανούς  στρατιώτες τον περασμένο χρόνο.

ΠΗΓΗ >> https://ambassadorsatlarge.com/archives/85811?fbclid=IwAR1X-uADxoklrUB75oYRlJeGxS9awLDnTLpr8d_p7XlnmuMkAapXunQTCrI

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr