Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ο Πάπας απολύει επίσκοπο που είναι εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ

Ο Πάπας απολύει επίσκοπο που είναι εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ

by _
0 comment 125 views
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Παγ…
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Παγ…

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, 6 Αυγούστου 2023 © Getty Images News

Ο Πάπας απολύει επίσκοπο που είναι εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ

Ο Αμερικανός ιεράρχης είχε επικρίνει τον Ποντίφικα ως πολύ φιλελεύθερο όσον αφορά το διαζύγιο, τις αμβλώσεις και τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Ο επίσκοπος του Τέξας Τζόζεφ Στρίκλαντ, εξέχουσα φυσιογνωμία μεταξύ των παραδοσιακών Αμερικανών καθολικών και επικριτής του Πάπα Φραγκίσκου για το γεγονός ότι η εκκλησία έγινε πιο φιλόξενη στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, απομακρύνθηκε από τη θέση του ως επίσκοπος του Τάιλερ, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, το Βατικανό επιβεβαίωσε ότι η απόφαση ακολούθησε «μια αποστολική επίσκεψη που διέταξε ο Πάπας τον περασμένο Ιούνιο στην Επισκοπή του Τάιλερ«, αλλά δεν διευκρίνισε τον λόγο.

«Ο Άγιος Πατέρας απομάκρυνε τον επίσκοπο Joseph E. Strickland από την ποιμαντική διακυβέρνηση της επισκοπής Tyler των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και διόρισε τον επίσκοπο Joe Vásquez του Austin ως αποστολικό διαχειριστή της ίδιας επισκοπής, καθιστώντας την sede vacante».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το Vatican news, «ως αποτέλεσμα της επίσκεψης«, η συνέχιση της θητείας του επισκόπου Στρίκλαντ κρίθηκε «μη εφικτή» και του ζητήθηκε να παραιτηθεί την Πέμπτη. Δεδομένου ότι το αίτημα απορρίφθηκε από τον επίσκοπο, ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να τον απομακρύνει.

Ο Στρίκλαντ έχει επανειλημμένα επικρίνει τη φιλελεύθερη θέση του Πάπα σε θέματα όπως τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ και ο γάμος των ομοφυλοφίλων και κατηγόρησε τον Πάπα ότι «υπονομεύει την Κατάθεση της Πίστης«.

Νωρίτερα φέτος, ο Πάπας Φραγκίσκος, του οποίου η παποσύνη ξεκίνησε το 2013, δήλωσε ότι «το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι έγκλημα«. Αυτό θεωρήθηκε ως μια κίνηση της ηγεσίας της Καθολικής Εκκλησίας να λάβει μια πιο σταθερή θέση αλληλεγγύης προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, στην οποία αντιτάχθηκαν έντονα οι συντηρητικοί επίσκοποι και οι παραδοσιακοί.



Τον περασμένο Αύγουστο, ο Φραγκίσκος κατηγόρησε την «οπισθοδρόμηση» αυτών των συντηρητικών επισκόπων, κατηγορώντας τους ότι «αντικαθιστούν την πίστη με την ιδεολογία» και λέγοντας ότι «η σωστή κατανόηση του Καθολικού δόγματος επιτρέπει την αλλαγή με την πάροδο του χρόνου«.

Η καθολική κοινότητα εξοργίστηκε από την αποπομπή του Στρίκλαντ, με ορισμένους να αποκαλούν τον Πάπα «δικτάτορα«.

«Όπως ένας δικτάτορας της σοβιετικής εποχής, και σε μια ωμή άσκηση εξουσίας χωρίς πρόβλεψη νόμου, ο Πάπας Φραγκίσκος απομάκρυνε τον Bp. Joseph Strickland από επίσκοπο του Tyler, TX«, έγραψε στο X (πρώην Twitter) το Lepanto Institute, μια οργάνωση με έδρα τη Βιρτζίνια που έχει ως στόχο την υπεράσπιση της Καθολικής Εκκλησίας.

Άλλοι κατηγόρησαν την εκκλησία για «τυραννία» και χαρακτήρισαν την απομάκρυνση του Στρίκλαντ «δειλή μορφή αυταρχισμού«.


ΠΗΓΗ >> RT news  //. ΜΕΣΩ >> https://kanenazori.com/2023/11/12/papas_apolyei_episkopo/?fbclid=IwAR0wDIXYUUBXmTl_QvlRJx7811iXaTf7Zf9uHkYWYoC64uWFUviBcjyC1Lg

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr