Home ΚΟΣΜΟΣ Η Καθολική Εκκλησία θα επιτρέπει πλέον στα τρανς να βαφτίζονται και να υπηρετούν ως νονοί, η Εκκλησία σημείωσε ότι τα τρανσέξουαλ παιδιά μπορούν επίσης να βαφτίζονται

Η Καθολική Εκκλησία θα επιτρέπει πλέον στα τρανς να βαφτίζονται και να υπηρετούν ως νονοί, η Εκκλησία σημείωσε ότι τα τρανσέξουαλ παιδιά μπορούν επίσης να βαφτίζονται

by _
0 comment 163 views
Catholic Church Will Now Allow Transgenders to be …
Catholic Church Will Now Allow Transgenders to be …

Η Καθολική Εκκλησία θα επιτρέπει πλέον στα τρανς να βαφτίζονται και να υπηρετούν ως νονοί, η Εκκλησία σημείωσε ότι τα τρανσέξουαλ παιδιά μπορούν επίσης να βαφτίζονται

Από Anthony Scott 9 Νοεμβρίου 2023

Το γραφείο δογμάτων του Βατικανού ανακοίνωσε ότι τα τρανς άτομα μπορούν να βαφτίζονται, να υπηρετήσουν ως νονοί και να γίνονται μάρτυρες σε θρησκευτικές τελετές στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Η νέα στάση του Βατικανού προέρχεται από το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος επίσκοπος Χοσέ Νέγκρι έθεσε στο Δικαστείον της Εκκλησίας για το Δόγμα της Πίστεως έξι ερωτήσεις σχετικά με τα LGBTQ άτομα και την ικανότητά τους να συμμετέχουν σε γάμους και βαπτίσεις.

Απαντώντας στις έξι ερωτήσεις του Επισκόπου Νέγκρι, η Διεύθυνση (ή Δικαστείον) της Εκκλησίας για το Δόγμα της Πίστεως δημοσίευσε τρεις σελίδες στα ιταλικά στον ιστότοπό της που έχουν απαντήσει στις ερωτήσεις του Νέγκρι.

Σύμφωνα με το BBC η απάντηση στον ιστότοπο του τμήματος ανέφερε «Ένα τρανσέξουαλ – συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία και χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου – μπορεί να βαφτιστεί υπό τις ίδιες συνθήκες με άλλους πιστούς

«Εάν δεν υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί δημόσιο σκάνδαλο ή αποπροσανατολισμός μεταξύ των πιστών».

Το Dicastery of the Doctrine of the Faith της Καθολικής Εκκλησίας (Δικαστείον της Εκκλησίας για το Δόγμα της Πίστεως) συνέχισε να δηλώνει ότι στα τρανς άτομα επιτρέπται να είναι είτε νονοί είτε νονές.

Η νέα επικαιροποιημένη στάση για τα τρανσέξουαλ υπέγραψε ο Αργεντινός καρδινάλιος Βίκτορ Μανουέλ Φερνάντες και έχει την έγκριση του Πάπα Φραγκίσκου.



Το έγγραφο σημείωσε επίσης ότι τα παιδιά που αναγνωρίζονται ως τρανς μπορούν επίσης να βαφτίζονται στην Εκκλησία.

ΠΗΓΗ : https://www.thegatewaypundit.com/2023/11/catholic-church-will-now-allow-transgenders-be-baptized/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr