Home ΔΙΕΘΝΗ Η ΕΕ αποκαλύπτει τη θέση της για τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας

Η ΕΕ αποκαλύπτει τη θέση της για τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας

by _
0 comment 139 views
EU reveals position on Israel-Gaza war
EU reveals position on Israel-Gaza war

Η ΕΕ αποκαλύπτει τη θέση της για τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας

Το μπλοκ επέμεινε ότι παραμένει προσηλωμένο στην ειρήνη και στη λύση δύο κρατών εν μέσω αυξανόμενων θυμάτων από Παλαιστίνιους

Επακόλουθα της αεροπορικής επιδρομής των IDF στο Khan Younis, στη Γάζα ©  Getty Images / Ahmad Hasaballah

Η ΕΕ καταδίκασε τη Χαμάς και διέταξε την μαχητική ομάδα να απελευθερώσει ισραηλινούς ομήρους χωρίς προϋποθέσεις, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου σε δήλωση που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Κυριακή.

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της ΕΕ για «μια διαρκή και βιώσιμη ειρήνη που βασίζεται στη λύση των δύο κρατών μέσω ανανεωμένων προσπαθειών στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή», η δήλωση έκανε έκκληση για συνεχή δέσμευση με τις «νόμιμες παλαιστινιακές αρχές» και τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους τους.

Τα μέλη του Συμβουλίου περιέγραψαν την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αμάχους στη Γάζα ως κρίσιμη για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών, ενώ επανέλαβαν ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τρόμο». Όλοι οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται «ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο», ανέφερε η δήλωση. Η ΕΕ ήταν «έτοιμη να συνεχίσει να υποστηρίζει εκείνους τους αμάχους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στη Γάζα σε συντονισμό με τους εταίρους», εφόσον θα μπορούσε να διασφαλιστεί ότι αυτή η υποστήριξη δεν «καταχραστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφερε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να «επανεξετάσει επειγόντως» την αναπτυξιακή βοήθεια προς τα παλαιστινιακά εδάφη για να βεβαιωθεί ότι κανένα από τα κονδύλια δεν σπαταληθεί, απορρίπτοντας μια δήλωση που εξέδωσε λιγότερο από έξι ώρες νωρίτερα ο Επίτροπος της ΕΕ Oliver Varhelyi ότι κάθε βοήθεια προς την Παλαιστίνη θα ανασταλεί «αμέσως».

Αμέσως μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, η ΕΕ δήλωσε ότι τα 27 κράτη μέλη του μπλοκ στάθηκαν «σε αλληλεγγύη με το Ισραήλ που έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, απέναντι σε τέτοιες βίαιες και αδιάκριτες επιθέσεις». Οι δραστηριότητες της Χαμάς θα απειλούσαν μόνο τις παλαιστινιακές ελπίδες για ειρήνη, ισχυρίστηκε η δήλωση, κυρίως παραλείποντας οποιαδήποτε αναφορά για λύση δύο κρατών.

Στη συνέχεια, το Ισραήλ ξεκίνησε την πιο έντονη εκστρατεία βομβαρδισμών κατά της Γάζας στην ιστορία της περιοχής, σκοτώνοντας πάνω από 2.329 Παλαιστίνιους, ισοπεδώνοντας ολόκληρες γειτονιές και εκτοπίζοντας σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους από την Κυριακή.

Η εντολή εκκένωσης που εξέδωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις για όλους τους 1,1 εκατομμύριο κατοίκους της βόρειας Γάζας αποδοκιμάστηκε ως επιδεινούμενη εθνοκάθαρση από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε το αίτημα ως δεύτερη σφαγή Nakba, αναφερόμενος στην αναγκαστική απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τα σπίτια και τη γη τους από το νεοσύστατο Ισραήλ το 1947 και το 1948.

ΠΗΓΗ: https://www.rt.com/news/584989-eu-support-israel-condemn-hamas/

Europe, European Union – EU, Gaza Strip, Hamas, Israel, State of Palestine, Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran,

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr