Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει πρόποση στον Πούτιν, ευχόμενος «Μεγάλη νίκη» επί των εχθρών

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει πρόποση στον Πούτιν, ευχόμενος «Μεγάλη νίκη» επί των εχθρών

by _
0 comment 177 views

Image Credit: Contributor / Contributor / Getty

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει πρόποση στον Πούτιν, ευχόμενος «Μεγάλη νίκη» επί των εχθρών

by Zero Hedge

«Θα είμαι πάντα δίπλα στη Ρωσία», τόνισε ο Κιμ σε πλάνα που μεταδόθηκε στη ρωσική τηλεόραση, ενώ ο Πούτιν συμφώνησε ότι «ένας παλιός φίλος είναι καλύτερος από δύο νέους».

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την αμυντική συνεργασία και την προμήθεια όπλων, ο Πούτιν είπε ότι βλέπει «δυνατότητες» για εμβάθυνση των στρατιωτικών δεσμών.



Η συνάντηση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη στην πόλη του Βλαδιβοστόκ της μακρινής ανατολής ήταν ό,τι αναμενόταν, με τον ισχυρό άνδρα της Βόρειας Κορέας να επαινεί έναν «ηρωικό» ρωσικό στρατό που θα οδηγηθεί από τον Πούτιν σε μια «μεγάλη νίκη» επί των εχθρών της.

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο ρωσικός στρατός και ο λαός θα κερδίσουν μια μεγάλη νίκη στον δίκαιο αγώνα για να τιμωρηθούν οι κακές ομάδες που επιδιώκουν την ηγεμονία, την επέκταση και τη φιλοδοξία», είπε ο Κιμ στον Πούτιν ενώ έκανε πρόποση κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου.

Υπάρχουν πολλές εικασίες ότι οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες που διεξήχθησαν πριν από το δείπνο, το οποίο διήρκεσε περίπου δύο ώρες, μπορεί να επικεντρώθηκαν στην αγορά βορειοκορεατικών πυρομαχικών από τη Μόσχα για χρήση στην Ουκρανία.

«Θα είμαι πάντα δίπλα στη Ρωσία», τόνισε ο Κιμ σε πλάνα που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση, ενώ ο Πούτιν συμφώνησε ότι «ένας παλιός φίλος είναι καλύτερος από δύο νέους».

Ο Πούτιν χαιρέτισε επίσης «τη μελλοντική ενίσχυση της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ των χωρών μας», κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας με τον Κιμ στο διαστημόπλοιο της Άπω Ανατολής της Ρωσίας, το κοσμοδρόμιο Vostochny. «Ο ηγέτης της ΛΔΚ δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία πυραύλων και προσπαθούν να αναπτύξουν (την παρουσία τους στο) διάστημα», είπε ο Πούτιν.

Ακριβώς τη στιγμή που οι δύο ηγέτες, οι οποίοι θεωρούνται από τη Δύση ως «παρίες», επρόκειτο να συναντηθούν, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα σε μια ακόμη προειδοποίηση προς τη Νότια Κορέα και τον κύριο στρατιωτικό υποστηρικτή της, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την αμυντική συνεργασία και την προμήθεια όπλων, ο Πούτιν απλώς είπε ότι βλέπει «δυνατότητες» για εμβάθυνση των στρατιωτικών δεσμών.

«Λοιπόν, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί και η Ρωσία συμμορφώνεται με όλους αυτούς τους περιορισμούς», είπε ο Πούτιν στον τηλεοπτικό σταθμό «Russia 1». «Αλλά υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε φυσικά να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να τα σκεφτούμε. Και εδώ υπάρχουν προοπτικές».



Χωρίς αμφιβολία, ψηλά στο μυαλό του Πούτιν και κρέμεται στην ισορροπία η σημαντική σχέση της Μόσχας με τη Σεούλ. Οποιαδήποτε συμφωνία όπλων με τον Βορρά θα ήταν ένα τεράστιο και πιθανό ανεπανόρθωτο πλήγμα για τους δεσμούς Ρωσίας-Νότιας Κορέας.

Το AFP επικαλέστηκε τον Βλαντιμίρ Τιχόνοφ, καθηγητή Κορεατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, που είπε ότι ο Κιμ και ο Πούτιν «μπορούν να πραγματοποιήσουν ανταλλαγή παλιών, ξεπερασμένων πυρομαχικών σοβιετικού τύπου της Βόρειας Κορέας με νεότερη στρατιωτική τεχνολογία ή σκληρό νόμισμα της Ρωσίας (ή σιτάρι). ”



Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν συνεχώς πολλές οβίδες πυροβολικού σε καθημερινή βάση κατά μήκος της πρώτης γραμμής στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αλλά αυτό ακριβώς έχουν οι Βορειοκορεάτες σε άφθονη προσφορά – και μπορούν να αποσταλούν με τρένο κατά μήκος των μικρών συνόρων που μοιράζονται και οι δύο χώρες.

Η στιγμή της πρόποσης του Κιμ, που εύχεται «μεγάλη νίκη» επί των εχθρών της Ρωσίας…


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr