Home ΔΙΕΘΝΗ Qatargate: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τώρα μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ οι ΒΡΩΜΟ-ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ με τη ΜΗ προμήθεια του ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!!

Qatargate: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τώρα μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ οι ΒΡΩΜΟ-ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ με τη ΜΗ προμήθεια του ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!!

Το Κατάρ απειλεί ότι οι κατηγορίες της ΕΕ για διαφθορά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις συμφωνίες για το φυσικό αέριο

by _
0 comment 389 views
Qatargate: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τώρα μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ οι ΒΡΩΜΟ-ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ με τη προμήθεια του…ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!!
Qatargate: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τώρα μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ οι ΒΡΩΜΟ-ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ με τη προμήθεια του…ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!!

GreekNewsOnDemand.com: Qatargate: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τώρα μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ οι ΒΡΩΜΟ-ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ με τη ΜΗ προμήθεια του…ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!!


Διαβάστε επίσης >> Qatargate: Ήρθαν στο φως τραπεζικοί λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους των εμπλεκόμενων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαθοράς στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου.

Qatargate: Ήρθαν στο φως τραπεζικοί λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους των εμπλεκόμενων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαθοράς στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου.


Το Κατάρ απειλεί ότι οι κατηγορίες της ΕΕ για διαφθορά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις συμφωνίες για το φυσικό αέριο

EURACTIV.com με AFP

Το Κατάρ την Κυριακή (18 Δεκεμβρίου) καταδίκασε μια έρευνα για διαφθορά από το Βέλγιο και την αναστολή της πρόσβασης του κράτους του Κόλπου στο κοινοβούλιο της ΕΕ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να επηρεάσει «αρνητικά» τους δεσμούς και τις προμήθειες φυσικού αερίου.

Δήλωση που εκδόθηκε από διπλωμάτη του Κατάρ ξεχώρισε τις βελγικές αρχές για κριτική και επέμεινε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί «ανακριβείς» πληροφορίες.



Η Εύα Καϊλή, Ελληνίδα ευρωβουλευτής, είναι ένα από τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται μετά από εφόδους που αποκάλυψαν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά.

Τα χρήματα ήταν ύποπτα ότι συνδέονται με ένα κράτος του Κόλπου και το κοινοβούλιο της ΕΕ ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να ανασταλεί η πρόσβαση του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το σκάνδαλο έχει ξεσπάσει καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσβλέπουν στο Κατάρ για προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου. Υπήρξε επίσης ένας σύνδεσμος στις επαφές με το Αφγανιστάν και έφερε χιλιάδες Ευρωπαίους υπηκόους εκτός της χώρας όταν οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία.

«Η απόφαση να επιβληθεί ένας τέτοιος μεροληπτικός περιορισμός που περιορίζει τον διάλογο και τη συνεργασία με το Κατάρ πριν τελειώσει η νομική διαδικασία, θα επηρεάσει αρνητικά την περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή ανεπάρκεια και ασφάλεια», είπε ο διπλωμάτης.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που συνδέουν την κυβέρνησή μας με ανάρμοστη συμπεριφορά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Το Κατάρ δεν ήταν το μόνο μέρος που κατονομάστηκε στην έρευνα, ωστόσο η χώρα μας έχει δεχθεί αποκλειστικά κριτική και επίθεση».



Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τα μαροκινά συμφέροντα αντιμετωπίζουν επίσης έλεγχο στην έρευνα.

«Παρατηρήσαμε με μεγάλη ανησυχία την επιλεκτική καταδίκη αυτής της εβδομάδας της χώρας μας», ανέφερε η δήλωση.

Οι Βέλγοι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ερευνούσαν τη διαφθορά του κοινοβουλίου της ΕΕ για περισσότερο από ένα χρόνο πριν από τις επιδρομές και τις συλλήψεις των τελευταίων 10 ημερών.

«Είναι βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την κυβέρνησή μας για να αποδείξει τα γεγονότα μόλις έλαβε γνώση των καταγγελιών», είπε ο διπλωμάτης.

Οι ευρωβουλευτές «παραπλανήθηκαν»

Η δήλωση υπογράμμισε τη «στενή» σχέση με το Βέλγιο.

«Τα έθνη μας συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και το Κατάρ είναι ένας σημαντικός προμηθευτής LNG στο Βέλγιο», τόνισε.

Η Καϊλή καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά της ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτή και άλλα τρία άτομα έχουν κατηγορηθεί για «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος».

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει σοκ στο κοινοβούλιο της ΕΕ εν μέσω εκκλήσεων για γενική καταστολή των συναλλαγών με λομπίστες τρίτων χωρών.

Το Κατάρ πιστεύει ότι το έχουν ξεχωρίσει άδικα, με το αίσθημα να θίγεται από άλλες κατηγορίες εναντίον του πλούσιου κράτους του Κόλπου κατά τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Η απόφαση για αποκλειστική απαγόρευση εκπροσώπων από ένα μόνο έθνος στο κοινοβούλιο της ΕΕ καταδεικνύει ότι οι ευρωβουλευτές έχουν παραπλανηθεί σημαντικά», ανέφερε η δήλωση.



«Είναι ατυχές το γεγονός ότι ορισμένοι ενήργησαν με προκαταλήψεις κατά του Κατάρ και έκαναν τις κρίσεις τους με βάση τις ανακριβείς πληροφορίες στις διαρροές αντί να περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας».

Το Κατάρ είχε ήδη μια διπλωματική αναμέτρηση με τη Γερμανία τους τελευταίους μήνες. Η Ντόχα κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή αφού ο υπουργός Εσωτερικών έθεσε αμφιβολίες για το εάν το Κατάρ θα έπρεπε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω της μεταχείρισής του προς τους ξένους εργάτες.

«Το Κατάρ έχει ισχυρούς και μακροχρόνιους δεσμούς με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους απέδειξαν τη δέσμευσή τους σε αυτές τις σχέσεις κατά τη διάρκεια αυτού του τρέχοντος κύματος επιθέσεων εναντίον της χώρας μας», είπε ο διπλωμάτης.

ΠΗΓΗ >>

Qatar threatens EU corruption accusations could impact gas deals

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr