Home Greek News Βγάζει τη…«Μέρκελ» από μέσα του ο Σολτς. Προωθεί τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και Α. Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης είναι με το μέρος του σε αυτό.

Βγάζει τη…«Μέρκελ» από μέσα του ο Σολτς. Προωθεί τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και Α. Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης είναι με το μέρος του σε αυτό.

by _
0 comment 264 views

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022. // The Associated Press

Βγάζει τη…«Μέρκελ» από μέσα του ο Σολτς. Προωθεί τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και Α. Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης είναι με το μέρος του σε αυτό.


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 30 ΟΚΤ. 2022 | 18:54 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand..com:

Το εξής άρθρο του ABC News με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο Ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να «τείνει χέρι φιλίας» στην Τουρκία (Greek PM says ready to “extend hand of friendship” to Turkey) επεφύλασσε μια «έκπληξη» στο τέλος που δεν το πρόσεξε κανείς στην Ελλάδα. Έχει να κάνει με τον δήθεν «φίλο» της Ελλάδος Ολάφ Σόλτ που κάνει -τάχα μου– πως βάζει στη θέση τους τους Τούρκος υπέρ της Ελλάδος. 

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ.

Στο τέλος του άρθρου μιλάει υπερ…ΟΥΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, αλλά υπερ της…ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ μεταξύ Ελλάδος και…ΤΟΥΡΚΙΑΣ, εφανερώνοντας έτσι τη μιρκή…«ΜΕΡΚΕΛ» που κρύβει μέσα του! Έχει επίσης την εντύπωση ότι η…Ελλάδα είναι πολύ πρόθυμη να το κάνει αυτό! Από ΠΟΥ όμως πήρε μια τέτοια εντύπωση;;; Μήπως από τον ίδιον τον…ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, αφού συνεκμετάλλευση και συνδιοίκηση είναι κάτι το οποίο προωθεί ο ίδιος κι η Ντόρα εδώ και ΧΡΟΝΙΑ;;;


Από την ELENA BECATOROS Associated Press
27 Οκτωβρίου 2022, 4:31 π.μ

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα — Η Ελλάδα είναι έτοιμη να «απλώσει ένα χέρι φιλίας» στη γειτονική και περιφερειακή αντίπαλό της Τουρκία, είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας την Πέμπτη, ενώ επίσης κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας ότι υποδαυλίζει το ανθελληνικό αίσθημα στο εσωτερικό.

Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, οι οποίοι είναι διχασμένοι σε μια σειρά ζητημάτων και έχουν φτάσει στο χείλος του πολέμου τρεις φορές τον τελευταίο μισό αιώνα.

«Ευχή μου είναι, έστω και με καθυστέρηση, οι γείτονές μας να επιλέξουν τον δρόμο της αποκλιμάκωσης, της νομιμότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης χωρίς ρητορικές εκρήξεις αλλά με εποικοδομητικές ενέργειες», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης μετά τη συνάντηση με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Αθήνα.

«Από την πλευρά μου, θα με βρίσκουν πάντα έτοιμο να απλώσω ένα χέρι φιλίας. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για περαιτέρω άσκοπες πηγές έντασης», είπε ο Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά. «Αυτό θέλει ο λαός μας, αυτό θέλει ο ελληνικός λαός, αυτό θέλει ο τουρκικός λαός, αυτό θέλει όλη η Ευρώπη».

Οι διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας περιλαμβάνουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο που επηρεάζουν τα δικαιώματα ενεργειακής εξερεύνησης. Η Τουρκία έχει επίσης κατακρίνει την Ελλάδα για τη διατήρηση στρατιωτικής παρουσίας στα ανατολικά ελληνικά νησιά που λέει ότι παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

Η Ελλάδα αντιτίθεται ότι αντιμετωπίζει άμεση απειλή από την Τουρκία, η οποία έχει σημαντική στρατιωτική παρουσία στις τουρκικές ακτές απέναντι από τα νησιά, και έχει αντιδράσει με τρόμο σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που υπονοούν ότι η κυριαρχία ορισμένων κατοικημένων ελληνικών νησιών μπορεί να αμφισβητηθεί.

«Δεν θα έπρεπε οι εταίροι του ΝΑΤΟ να αμφισβητούν ο ένας την κυριαρχία του άλλου», είπε ο Σολτς σε σύντομη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή τους. «Όλα τα ζητήματα πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου. Και συμφωνούμε πολύ σε αυτό».

Ο Μητσοτάκης είπε ότι είναι «πραγματικά κρίμα» που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δεν μπορεί να δει ότι μπαίνει σε αδιέξοδο όταν δηλητηριάζει τον λαό του με ψέματα κατά της Ελλάδας. Γιατί οι γείτονές μας και όλοι οι σύμμαχοί μας γνωρίζουν ότι τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανέναν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι είναι «προς το συμφέρον όλων των γειτόνων» να εκμεταλλευτούν τις οικονομικές δυνατότητες της Μεσογείου «προς όφελος των αντίστοιχων πληθυσμών τους. Είχα την εντύπωση στην κουβέντα μου ότι η Ελλάδα είναι πολύ πρόθυμη να το κάνει αυτό. Και μπορούμε και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό».

_______________

ΠΗΓΗ >> https://abcnews.go.com/International/wireStory/greek-pm-ready-extend-hand-friendship-turkey-92186794

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr