Home Greek News Ο Αιγύπτιος πρόεδρος μας κάνει νεύμα για τα 12 μίλια;-Δήλωσε ότι η οριοθέτηση με την Ελλάδα έφερε χρήμα από το κοίτασμα Zor

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος μας κάνει νεύμα για τα 12 μίλια;-Δήλωσε ότι η οριοθέτηση με την Ελλάδα έφερε χρήμα από το κοίτασμα Zor

by _
0 comment 172 views

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος μας κάνει νεύμα για τα 12 μίλια;-Δήλωσε ότι η οριοθέτηση με την Ελλάδα έφερε χρήμα από το κοίτασμα Zor


26 Οκτωβρίου 2022

Η συμφωνία Τουρκίας και Τρίπολης της Λιβύης θα επιφέρει σύντομα επικίνδυνη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι Αιγύπτιοι το ξέρουν καλά

Την πάσα αλήθεια ανέφερε ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε σημερινή ομιλία του για την τεράστια σημασία της οριοθέτησης ΑΟΖ με Ελλάδα και Κύπρο.

“Η ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Zohr δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Κύπρο και την Ελλάδα στη Μεσόγειο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ-Σίσι.

Πρόκειται για μια απλή και κατανοητή κίνηση που μας προειδοποιεί ότι πρέπει να βιαστούμε για να εκμεταλλευθούμε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο θαλασσίων περιοχών στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με την επέκταση μας στα 12 μίλια τώρα, διότι “ αύριο” ίσως να είναι αργά.

Το τουρκικό σχέδιο με την κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης για εξορύξεις στην ΑΟΖ της χώρας αυτής, θα φέρει την Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων, για αυτό ίσως η χώρα μας οφείλει να δράσει πριν είναι πολύ αργά.

Οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει τα πάντα και κινούνται ολοταχώς κατά της Ελλάδος



Ήδη έχουμε τουρκικό σχέδιο για αμφισβήτηση της υπό σχεδιασμό ελληνικής ΑΟΖ νότια της Κρήτης, αφού ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Μοχάμεντ Χαμούντε δήλωσε ότι η χώρα του δεν συμφωνεί με την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα της Κρήτης.

Μιλώντας στις 04 Οκτωβρίου 2022, στο τηλεοπτικό κανάλι «Φεβρουάριος» με έδρα την Τρίπολη, ο Χαμούντε δήλωσε ότι οι δηλώσεις κατά του μνημονίου συνεννόησης που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης στον τομέα των υδρογονανθράκων προέρχονται από την έλλειψη πληροφοριών και φημών και είπε: «Το μνημόνιο συνεννόησης είναι ένα αμοιβαίο ζήτημα Λιβύης-Τουρκίας και αρνούμαστε να παρέμβουμε σε αυτό το θέμα».

Τονίζοντας ότι το μνημόνιο συνεννόησης θα δώσει σημαντικές ευκαιρίες όσον αφορά τις δυνατότητες της Λιβύης στον ενεργειακό τομέα, ο Χαμούντε είπε ότι «η Λιβύη δεν συμφωνεί με την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα στην Κρήτης και υπάρχουν κάποια θέματα διαφωνίας».

Η στάση της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Τρίπολης στην Λιβύη όμως, είναι “βόμβα” κατά της ελληνικής ΑΟΖ, αφού θέτει θέμα κυριαρχίας στην Αθήνα, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία.

Η Τουρκία πιθανότατα, θα κινηθεί ως εγγυητής της λιβυκής ΑΟΖ, και ίσως να έχουμε σοβαρές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.



Τουρκικό σχέδιο ανωμαλίας στην Α.Μεσόγειο με επίκεντρο την Κρήτη;

Η Άγκυρα εκτιμάται ότι θα αυξήσει την ένταση το επόμενο διάστημα έχοντας με το μέρος την λιβυκή κυβέρνηση, και όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοικτά.

Η Τουρκία ετοιμάζει να προκαλέσει πιθανότατα νότια της Κρήτης την χώρα μας, και αυτό το ξέρουν καλά και οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν τους Τούρκους στα πόδια τους.

Για αυτό ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα δικά τους σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο και σε πιθανή συνεργασία με την ελληνική πλευρά, για τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία συμπίπτουν με τα ελληνικά.

ΠΗΓΗ

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr