Home ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙΕΙ το Βαθύ Κράτος τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και τώρα ο Μπάιντεν θα μειώνει το ποσοστόν φυσικό αερίου που υποσχέθηκε να στείλει στην Ευρώπη εν όψει του ΧΕΙΜΩΝΟΣ!!!

ΚΑΙΕΙ το Βαθύ Κράτος τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και τώρα ο Μπάιντεν θα μειώνει το ποσοστόν φυσικό αερίου που υποσχέθηκε να στείλει στην Ευρώπη εν όψει του ΧΕΙΜΩΝΟΣ!!!

by _
0 comment 176 views

ΚΑΙΕΙ το Βαθύ Κράτος τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και τώρα ο Μπάιντεν θα μειώνει το ποσοστόν φυσικό αερίου που υποσχέθηκε να στείλει στην Ευρώπη εν όψει του ΧΕΙΜΩΝΟΣ!!!

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ….ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ;;;


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 19 Ιουλ. 2022 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Στο πρώτο μας άρθρο πάνω σε αυτό το θέμα με τίτλο Εκτός από τα εργοστάσια τροφίμων, καίνε τώρα και τις…εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στις ΗΠΑ!!!, σας γράψαμε πως δεν είναι μόνο τα εργοστάσια επεξεργασίας των ΗΠΑ που καίγονται, αλλά ακόμη και..ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ έχουν αρχίσει να αποτινάσσονται όλως «τυχαίως»!

Διαβάστε το όλο ΕΔΩ.

Τώρα έρχεται το SPUTNIK να δώσει συνέχεια σε αυτό το θέμα στο άρθρο τους με τίτλο Οι ΗΠΑ θα μειώσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου τον Ιούλιο κατά 150.000 τόνους λόγω ατυχήματος σε εργοστάσιο LNG

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μειώσουν τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη κατά 150.000 τόνους τον Ιούλιο μετά το ατύχημα στο εργοστάσιο Freeport LNG που εδρεύει στο Τέξας, δήλωσε στο Sputnik το Σάββατο ένας ειδικός ενέργειας της ρωσικής εταιρείας Vygon Consulting, Ivan Timonin….

ΜΟΣΧΑ (UrduPoint News / Sputnik – 16 Ιουλίου 2022) Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μειώσουν την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη κατά 150.000 τόνους τον Ιούλιο μετά το ατύχημα στο εργοστάσιο Freeport LNG με έδρα το Τέξας, δήλωσε στο Sputnik το Σάββατο ένας ειδικός ενέργειας της ρωσικής εταιρείας Vygon Consulting, Ivan Timonin.



Η Freeport LNG, ο διαχειριστής ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια LNG των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά στις 8 Ιουνίου στο εργοστάσιο για τουλάχιστον τρεις μήνες, ενώ η πλήρης αποκατάσταση των εργασιών δεν αναμένεται μέχρι το τέλος. της χρονιάς. Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε τον Ιούλιο ότι το κλείσιμο του εργοστασίου θα μειώσει την ικανότητα εξαγωγής LNG της χώρας κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα ή περίπου το 17% της συνολικής δυναμικότητας.

Το υπουργείο μείωσε την πρόβλεψή του για τις εξαγωγές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους στα 10,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως κατά μέσο όρο, μείωση 14% σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Ιουνίου.

«Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο του 2022, 65 εκατομμύρια τόνοι LNG στάλθηκαν στην Ευρώπη, εκ των οποίων 9 εκατομμύρια τόνοι -τον Ιούνιο. Κάποια μείωση -εντός 150.000 τόνων- μπορεί να αναμένεται τον Ιούλιο λόγω της διάθεσης του εργοστασίου Freeport , η οποία κατάφερε να στείλει στην Ευρώπη συγκρίσιμους όγκους για το πρώτο εξάμηνο του περασμένου μήνα», δήλωσε ο Timonin.

Ο Timonin πρόσθεσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Ευρώπη ήταν η αγορά προτεραιότητας για τις ΗΠΑ, καθώς περίπου το 70% του συνόλου του LNG που παράγεται στις ΗΠΑ στάλθηκε στην περιοχή. Συγκριτικά, η ποσότητα του εξαγόμενου LNG για την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν 33%, είπε ο Timonin.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr