Home Greek News Από ξηράς και αέρος βομβαρδίζεται η βόρεια Συρία

Από ξηράς και αέρος βομβαρδίζεται η βόρεια Συρία

by _
0 comment 99 views

Από ξηράς και αέρος βομβαρδίζεται η βόρεια Συρία


Από ξηράς και αέρος βομβαρδίζεται η βόρεια Συρία με την έναρξη της ‘Επιχείρησης Πηγή Ειρήνης’ την οποία ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταδίδεται ότι έχουν χτυπηθεί αποθήκες πυρομαχικών και θέσεις του YPG (Κούρδοι μαχητές).

Το CNN Turk μετέδωσε ότι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να ενημερωθεί για την επιχείρηση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ενημέρωσε τηλεφωνικώς και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

17:59 Οβίδες έπεσαν στο Τζεϊλάνπιναρ και το Νουσαϊμπίν της Τουρκίας

Δύο οβίδες έπεσαν στην τουρκική επαρχία Τζεϊλάνπιναρ και άλλη μία στην επαρχία Νουσαϊμπίν της Σανλιούρφα της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν τραυματίες.

Τα τουρκικά αεροσκάφη άρχισαν πρώτα να χτυπούν στόχους των Κούρδων μαχητών στην πόλη Ρεσουλαϊν από όπου σχεδιάζεται να ξεκινήσει η ζώνη ασφαλείας. Αμέσως μετά ολμοβόλα άρχισαν να χτυπούν και πάλι στόχους των Κούρδων μαχητών στην άλλη άκρη, στην πόλη Τελ Αμπιάντ, εκεί που θα τελειώνει η ζώνη ασφαλείας.

16:27 Ξεκίνησε η επιχείρηση στη Συρία, ανακοίνωσε μέσω τουίτερ ο Ερντογάν

“Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ξεκίνησαν μαζί την Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης εναντίον του ΡΚΚ/YPG και του Deash (τζιχαντιστές) βορείως της Συρίας”, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ στις 16.10.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει “στόχος μας είναι να εξολοθρεύσουμε τον διάδρομο τρομοκρατίας που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη και γαλήνη στην περιοχή”

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://www.foni-lemesos.com/news/kosmos/40046-apo-ksiras-kai-aeros-vomvardizetai-i-voreia-syria.html?fbclid=IwAR1C1SEZE05gRBSiHx1qmN7bpHTUyY8BscsqbhRpgxI2w0DIxo7deafAsCg

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr