Home Greek News Ο επικεφαλής των Ελεύθερων Ξανά στο πλευρό των Πομάκων – Φαίδων Βόβολης: Όσους απαξιώνει η Ελληνική Πολιτεία θα τους αναδείξουμε εμείς

Ο επικεφαλής των Ελεύθερων Ξανά στο πλευρό των Πομάκων – Φαίδων Βόβολης: Όσους απαξιώνει η Ελληνική Πολιτεία θα τους αναδείξουμε εμείς

by _
0 comment 122 views
Ο επικεφαλής των Ελεύθερων Ξανά στο πλευρό των Πομάκων – Φαίδων Βόβολης: Όσους απαξιώνει η Ελληνική Πολιτεία θα τους αναδείξουμε εμείς
Ο επικεφαλής των Ελεύθερων Ξανά στο πλευρό των Πομάκων – Φαίδων Βόβολης: Όσους απαξιώνει η Ελληνική Πολιτεία θα τους αναδείξουμε εμείς

Ο επικεφαλής των Ελεύθερων Ξανά στο πλευρό των Πομάκων – Φαίδων Βόβολης: Όσους απαξιώνει η Ελληνική Πολιτεία θα τους αναδείξουμε εμείς


Συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του κινήματος των Ελεύθερων Ξανά, Φαίδων Βόβολης στον Δημήτρη Κολιό, μέσα από τη συχνότητα του Maximum Fm Αλεξανδρούπολης.

Το Γραφείο Τύπου του κινήματος αναλυτικά αναφέρει τα εξής: 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βόβολης, αναφέρθηκε πέρα από την ασφάλεια των εμβολίων των οποίων οι δείκτες αποδεικνύονται σε βάθος χρόνου, στον εμβολιασμό των παιδιών, χαρακτηρίζοντας πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα για να γίνει ιατρική σύσταση αλλά και στην έμμεση υποχρεωτικότητα επιχειρηματιών σε εργαζόμενους για ιατρική πράξη. Η θέση του κινήματός μας, την οποία εξέφρασε ο κ. Βόβολης στη συνέντευξή του, είναι πως η σιωπηλή υποχρέωση εργαζομένων σε ιατρική πράξη από τους ίδιους τους επιχειρηματίες είναι παράνομη και καταχρηστική. Το κίνημά μας απαντά με εμπάργκο σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Εκτενέστατη και δυναμικότατη ήταν η τοποθέτηση του κ. Βόβολη στην επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ την οποία ο κ. Βόβολης ξεκίνησε λέγοντας πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση Ερντογάν έχει περισσό θράσος. «Πρόσβαλλε τους Πομάκους και ο κ. Οσμάν Αχμέτ έδωσε πολύ σωστή απάντηση. Οι Πομάκοι είναι καθαρά Έλληνες» είπε ο κ. Βόβολης συμπληρώνοντας την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο Μόντσι Κάμεν, που δείχνει την βαθιά ιστορία των Πομάκων. Συνέχισε λέγοντας ότι «όσους απαξιώνει η Ελληνική Πολιτεία θα τους αναδείξουμε εμείς. Θα είμαστε δίπλα στους Πομάκους.» Τέλος υπογράμμισε την πολιτική και γλωσσική Γενοκτονία των τούρκων έναντι των Πομάκων.

Στην αντίδραση του Έλληνα ΥΠΕΞ κατά τη συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του στην Αθήνα, ο κ. Βόβολης χαρακτήρισε τον πρώτο persona non grata για εμάς, μετά τους ένθερμους εναγκαλισμούς μεταξύ των δύο ομολόγων. «Ζητούν η Ελλάδα να παραιτηθεί από τις δικαιοδοσίες της. Απαιτούν να παρατήσουμε τον χάρτη της Σεβίλλης. Ζητούν και απαιτούν να φτιάξουμε καινούρια ιστορία. Αυτό χαρακτηρίζεται ως ήττα, ως παραχώρηση. Μία ισχυρή Πολιτεία, και μία ισχυρή Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να επιτρέψει ιδιωτική επίσκεψη σε μία εύθραυστη περιοχή. Είμαστε υπέρ της ειρήνευσης, υπέρ των σωστών διεθνών σχέσεων αλλά δεν δεχόμαστε τραμπουκισμούς και επίδειξη δύναμης μέσα στη χώρα μας. Δεν θα έπρεπε να τον είχαμε δεχθεί στην Αθήνα μετά από όλα αυτά. Ιδιωτική επίσκεψη να κάνει ο τούρκος ΥΠΕΞ στη Μύκονο.» είπε ο κ. Βόβολης. Πρότεινε δε, την παύση της λειτουργίας τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και αντίστοιχα του Ελληνικού στην Ανδριανούπολη. Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας πως «η Ελληνική κυβέρνηση έρχεται σε δυσαρμονία με το κοινό συναίσθημα. Με το Ελληνικό συναίσθημα.»



Κατά το κλείσιμο της συνέντευξης, σε ερώτηση του κ Κολιού για το αν η πρόταση για την άρση της λειτουργίας των προξενείων είναι μία πρόταση που γίνεται εκ του ασφαλούς, ο κ. Βόβολης απάντησε «Επιτέλους η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει πολιτική δική της. Ποιος της το απαγορεύει; Υπάρχουν λοιπόν και κάποιοι που θα το κάνουν» αναφερόμενος στο κίνημά μας.

Τέλος, δεσμεύθηκε για την επίσκεψή του μαζί με αντιπροσωπεία του κινήματός μας στα Πομακοχώρια εντός του Ιουνίου. «Όσο προσπαθούν να κρύψουν τους Πομάκους, τόσο εμείς θα τους αναδείξουμε.»

Ελεύθεροι Ξανά – ΔΤ σχετικά με τη συνέντευξη του Φαίδωνα Βόβολη στον Δημήτρη Κολιό για την επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη.

Επικοινωνία:

www.eleutheroixana.gr

Ακούστε όσα είπε ο Φαίδων Βόβολης στο video που ακολουθεί:

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr