Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ O επικεφαλής της MI6 και ο ΓΓ της Ντάουνινγκ Στριτ παραιτήθηκαν από μέλη ανδρικής λέσχης που… δεν δέχεται γυναίκες – Ποιοι είναι μέλη

O επικεφαλής της MI6 και ο ΓΓ της Ντάουνινγκ Στριτ παραιτήθηκαν από μέλη ανδρικής λέσχης που… δεν δέχεται γυναίκες – Ποιοι είναι μέλη

by _
0 comment 67 views
O επικεφαλής της MI6 και ο ΓΓ της Ντάουνινγκ Στριτ παραιτήθηκαν από μέλη ανδρικής λέσχης που… δεν δέχεται γυναίκες – Ποιοι είναι μέλη
O επικεφαλής της MI6 και ο ΓΓ της Ντάουνινγκ Στριτ παραιτήθηκαν από μέλη ανδρικής λέσχης που… δεν δέχεται γυναίκες – Ποιοι είναι μέλη

O επικεφαλής της MI6 και ο ΓΓ της Ντάουνινγκ Στριτ παραιτήθηκαν από μέλη ανδρικής λέσχης που… δεν δέχεται γυναίκες – Ποιοι είναι μέλη

 από Fantomas  20/03/2024 σε Κόσμος

Παραιτήθηκαν σήμερα από μέλη μιας λονδρέζικης λέσχης αποκλειστικά για άνδρες, τόσο ο επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, όσο και ο ανώτατος δημόσιος λειτουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, έπειτα από την κατακραυγή που ξέσπασε για τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν.

Ειδικότερα, πριν από δύο ημέρες η εφημερίδα The Guardian αποκάλυψε τον κατάλογο των διασημότερων μελών της Garrick Club, μιας από τις παλαιότερες ανδρικές, ιδιωτικές λέσχες του Λονδίνου, που ιδρύθηκε το 1831.

Όπως και άλλες τέτοιου είδους λέσχες, η Garrick Club απευθύνεται αποκλειστικά σε άνδρες, με βάση έναν παλαιό κανονισμό που ισχύει ακόμη μολονότι συχνά χαρακτηρίζεται αρχαϊκός και σύμβολο ενός κατ’ επιλογήν ανδρικού μικρόκοσμου στην άσκηση εξουσίας και επιρροής.

Ποιοι είναι μέλη

Η εφημερίδα κατάφερε να αποκτήσει για πρώτη φορά τον πλήρη κατάλογο των περίπου 1.500 μελών της λέσχης. Μεταξύ αυτών είναι ο βασιλιάς Κάρολος, πολλοί υπουργοί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν, ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί, καμιά δεκαριά δικαστές, περίπου 150 δικηγόροι, καθώς επίσης και καλλιτέχνες, όπως οι ηθοποιοί Μπράιαν Κοξ (Succession), Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Χιου Μπόνεβιλ (Downton Abbey). Όλοι τους άνδρες αλλά, κυρίως λευκοί και ηλικιωμένοι, επισημαίνει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι στον κατάλογο υπήρχε και το όνομα του επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας MI6, Ρίτσαρντ Μουρ. Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε σάλο στην ίδια την υπηρεσία, αφού ο Μουρ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι είναι υπέρ της «ποικιλομορφίας» στην MI6, η οποία σήμερα εξακολουθεί να έχει την εικόνα μιας «φωλιάς ανδρών κατασκόπων» τύπου «Τζέιμς Μποντ» και να μην είναι ιδιαίτερα ανοιχτή στις γυναίκες.

Σε σημείο μάλιστα που ο επικεφαλής της ενημέρωσε γραπτώς όλους τους υπαλλήλους σήμερα ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από τη λέσχη, αφού συνομίλησε με εργαζόμενες στην υπηρεσία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο μήνυμά του εξηγεί ότι δεν θέλει η συμμετοχή του στην Garrick Club να παρεμποδίσει τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στους κόλπους της MI6 για να αντιμετωπιστεί η υποεκπροσώπηση των γυναικών.

Ο Σάιμον Κέις, ο γενικός γραμματέας της Ντάουνινγκ Στριτ, δηλαδή ο πλέον υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος της χώρας, αποφάσισε επίσης να φύγει από τη λέσχη, σύμφωνα με το πρακτορείο PA.

Ωστόσο, πολλά μέλη της λέσχης την υπερασπίστηκαν, λέγοντας ότι αγωνίζονται εντός της για να γίνουν δεκτές και γυναίκες.

Το 2015, στην ψηφοφορία που οργανώθηκε, δεν επετεύχθη πλειοψηφία για να αλλάξει ο κανονισμός. Μια νέα ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:

– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.

– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή

– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Πηγή

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr