Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Μαστίγιο και καρότο από Κασσελάκη για Πολάκη – Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μαστίγιο και καρότο από Κασσελάκη για Πολάκη – Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ

by _
0 comment 73 views
ΣΥΡΙΖΑ: Μαστίγιο και καρότο από Κασσελάκη για Πολάκη – Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Μαστίγιο και καρότο από Κασσελάκη για Πολάκη – Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μαστίγιο και καρότο από Κασσελάκη για Πολάκη – Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ

«Μήνυμα» από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον βουλευτή Χανίων, που είχε «σπάσει» την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τον έκοψε από συντονιστή, τον αποκατέστησε στον Τομέα Διαφάνειας


Σε νέα φάση εισέρχεται η σχέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, με τον πλέον ένθερμο υποστηρικτή του στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη, μετά τη σημερινή απόφαση της Κουμουνδούρου να τον καθαιρέσει από τη θέση του Συντονιστή των ΕΠΕΚΕ (Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου) στη Βουλή.

Παρότι η τοποθέτηση του κ. Πολάκη στη νευραλγική αυτή θέση (που κατείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης επί ημερών του Αλέξη Τσίπρα) είχε προκαλέσει με το «καλημέρα» αντιδράσεις εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εντούτοις η πλευρά Κασσελάκη είχε στείλει τότε μήνυμα αναγνώρισης στον βουλευτή Χανίων, που τάχθηκε ανοιχτά από την πρώτη στιγμή υπέρ της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος, συστήνοντάς τον στο ευρύ κομματικό κοινό, κυρίως μέσα από τα social media.



Η καθημερινή τριβή, ωστόσο, επιδείνωσε τις σχέσεις μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Συντονιστή του κόμματος στη Βουλή ήδη από τον πρώτο καιρό, με τη ρήξη μεταξύ των δύο να αποσοβείται την τελευταία στιγμή, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για το νέο έτος. Αφορμή αποτέλεσε η παρατήρηση του κ. Πολάκη για το πολιτικό κόστος από την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου. Και μπορεί ο κ. Κασσελάκης να είπε, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ, πως «αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουνα στον ΣΥΡΙΖΑ», η ρωγμή, όμως, στην πολιτική τους σχέση ήταν παρούσα.

Η απουσία, μάλιστα, του Παύλου Πολάκη από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια στα μέσα Φεβρουαρίου με την αιτιολογία της πραγματοποίησης χειρουργείου, έδειχνε να μεγαλώνει την απόστασή του από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τη στάση του βουλευτή Χανίων, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, τον Γιάννη Ραγκούση στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πως θα υπάρξουν κυρώσεις, για όσους διαφοροποιηθούν.

Ακολούθησαν, έκτοτε, περίπου 15 ημέρες και πολλές στιγμές κατά τις οποίες ο κ. Κασσελάκης προκλήθηκε να τοποθετηθεί αναφορικά με τις ποινές όσων «έσπασαν» την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια, για ν’ απαντήσει τελικά από το LSE πως η μία αποχή ήταν για ιδεολογικούς λόγους (σ.σ. ο Παύλος Πολάκης) και η δεύτερη λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων (σ.σ. ο Όθων Ηλιόπουλος). «Θα κάνω τις ανακοινώσεις την κατάλληλη ώρα. Το σημαντικό είναι ότι οι ζωές των ανθρώπων είναι καλύτερες σήμερα. Χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε αυτός ο νόμος» σημείωνε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Επιστροφή σε προνομιακό πεδίο



Εν τέλει, ο Παύλος Πολάκης καθαιρέθηκε σήμερα από τη θέση του Συντονιστή ΕΠΕΚΕ λόγω της στάσης του να αγνοήσει την κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σηματοδοτώντας την αλλαγή στάσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια στον κ. Πολάκη, κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, σήμερα το πρωί.

«Όπου πάω στη χώρα τον Παύλο τον εκθειάζουν, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Ακόμα και στις Σπέτσες οι γείτονές μου ζητούσαν τον Παύλο για συμβουλές. Έκανε λάθος που απείχε από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών» ανέφερε σχετικά ο κ. Κασσελάκης.

Μόνο που ο κ. Πολάκης άλλαξε μεν ιδιότητα, αλλά επέστρεψε σε μια προνομιακή για τον ίδιο θέση, δηλαδή σε αυτή του Τομεάρχη Διαφάνειας, σε έναν Τομέα πολιτικής δηλαδή, από τον οποίο εκτοξεύτηκε εσωκομματικά στα μάτια του συριζαϊκού κοινού λόγω του καταγγελτικού του ύφους, κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, στάση που δεν έβρισκε τότε σύμφωνα όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr