Home Greek News Κωνσταντίνος: Ψίθυροι κι ερωτήματα για την απουσία Ουίλιαμ από το μνημόσυνο, ενώ το Παλάτι λέει ότι η Κέιτ είναι καλά

Κωνσταντίνος: Ψίθυροι κι ερωτήματα για την απουσία Ουίλιαμ από το μνημόσυνο, ενώ το Παλάτι λέει ότι η Κέιτ είναι καλά

by _
0 comment 88 views
Κωνσταντίνος: Ψίθυροι κι ερωτήματα για την απουσία Ουίλιαμ από το μνημόσυνο, ενώ το Παλάτι λέει ότι η Κέιτ είναι καλά
Κωνσταντίνος: Ψίθυροι κι ερωτήματα για την απουσία Ουίλιαμ από το μνημόσυνο, ενώ το Παλάτι λέει ότι η Κέιτ είναι καλά

Κωνσταντίνος: Ψίθυροι κι ερωτήματα για την απουσία Ουίλιαμ από το μνημόσυνο, ενώ το Παλάτι λέει ότι η Κέιτ είναι καλά

Επικαλέστηκε την τελευταία στιγμή προσωπικούς λόγους – Απών και ο βασιλιάς Κάρολος, που υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο

«Περίεργη» και «ανησυχητική» χαρακτήρισαν οι βασιλικοί εμπειρογνώμονες την απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ από το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το οποίο τελέστηκε κάστρο του Ουίνδσορ. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, ο πρίγκιπας δεν παρέστη, επικαλούμενος την τελευταία στιγμή «προσωπικούς λόγους».

Η βασίλισσα Καμίλα ήταν αντ’ αυτού το πιο υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογένειας που παρευρέθηκε στο μνημόσυνο με τον πρίγκιπα Άντριου να απολαμβάνει επίσης εξέχοντα ρόλο, καθώς οδήγησε τους άλλους βασιλείς με τα πόδια στην τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.



Prince William pulls out of godfather’s memorial service over ‘personal matter’

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απουσία του Ουίλιαμ, με βασιλικές πηγές να λένε ότι η σύζυγός του, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, είναι «καλά» στο σπίτι της, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει μετά την εγχείρηση στην κοιλιά τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ουίλιαμ εθεάθη για τελευταία φορά στα Βραβεία BAFTA στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ η Κέιτ έχει να εμφανιστεί δημόσια από τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ήταν επίσης απών καθώς συνεχίζεται η θεραπεία του για τον καρκίνο.

Ο βασιλικός σχολιαστής Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς χαρακτήρισε την ακύρωση του πρίγκιπα της Ουαλίας «πολύ περίεργη», ιδίως επειδή ο διάδοχος του θρόνου επρόκειτο να μιλήσει κατά τη διάρκεια της τελετής.

Από την πλευρά του, ο βασιλικός βιογράφος Φιλ Ντάμπιερ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν «ανησυχητική». «Ο Ουίλιαμ ζει σε απόσταση αναπνοής, οπότε είναι πολύ ανησυχητικό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην τελετή, για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά συνολικά παρέστησαν 330 προσκεκλημένοι, γαλαζοαίματοι από διάφορες χώρες και φίλοι της τέως βασιλικής οικογένειας.



Βεβαίως παρόντες ήταν πολλοί εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας με τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια, ενώ ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος συνόδευε τη σύζυγό του και αδερφή του εκλιπόντος Σοφία. Το παρών έδωσαν μέλη των νυν και πρώην βασιλικών οικογενειών Δανίας, Ολλανδίας, Ιορδανίας, Σερβίας, αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε δεξίωση στο Κάστρο του Ουίνδσορ, στην οποία παρευρέθηκε για 15 λεπτά η βασίλισσα Καμίλα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις αφίξεις των βασιλικών οικογενειών στο Ουίνδσορ για την τελετή

windsor_arthrou
Ο Παύλος με τη Μαρί – Σαντάλ
windsor__4_
Ο Φίλιππος της Ισπανίας με τη Λετίθια



Windsor_teos_mnimosino_000_34KC4XE
Από αριστερά προς τα δεξιά: Η πριγκίπισσα Αλεξία με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες, η Τατιάνα Μπλάτνικ με τον σύζυγό της πρίγκιπα Νικόλαο
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC73Z
Η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Από αριστερά: Η Μαρί Σαντάλ Μίλλερ με τον σύζυγό της πρίγκιπα Παύλο, τα παιδιά τους Μαρία Ολυμπία, Κωνσταντίνος Αλέξιος, Αχιλλέας Ανδρέας, Οδυσσέας Κίμωνας. Πιο πίσω ο μικρότερος γιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος με την συζυγό του Νίνα Φλορ. Ακόμα πιο πίσω η πριγκίπισσα Θεοδώρα, μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά με τον αρραβωνιαστικό της Μάθιο Κούμαρ.
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC72R
Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ προσέρχονται στον ναό
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC6RH
Στην πρώτη σειρά από αριστερά προς τα δεξιά: η Άννα Μαρία, ο Παύλος, η Μαρί Σαντάλ, η Αλεξία Μπλάτνικ, ο Νικόλαος, η Θεοδώρα και ο Φίλιππος

Μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έδωσαν το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση:

 



windsor__1_
Η Βασίλισσα Καμίλα
windsor__3_
windsor__2_
Πρίγκιπας Αντριου, Σάρα δούκισσα της Υόρκης, πλωτάρχης Τίμοθι Λόρονς (σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας), Μάικ Τίνταλ, η πριγκίπισσα Άννα και ο Ντάνιελ Τσάτο (σύζυγος της πριγκίπισσας Σάρα, κόρης της πριγκίπισσας Μαργαρίτας αδερφής της βασίλισσας Ελισάβετ)
windsor__5_
Ο Πρίγκιπας Άντριου (αριστερά), η Πριγκίπισσα Σάρα (στο κέντρο) και ο Σερ Τίμοθι Λόρενς (δεξιά)
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC6QJ
Η πριγκίπισσα Άννα (αριστερά) αδερφή του βασιλιά Καρόλου μαζί με την βασίλισσα Καμίλα
Windsor_teos_mnimosino_000_34KB7BT
Μέλη της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Από αριστερά: Ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι μαζί με την συζυγό του πριγκίπισσα Βεατρίκη (κόρη του πρίγκιπα Άντριου), η λαίδη Σάρα Τσάτο (κόρη της πριγκίπισσας Μαργαρίτας αδερφής της Ελισάβετ), η Ζάρα Φιλιπς (κόρη της πριγκίπισσας Άννας αδερφής του βασιλιά Καρόλου), ο σύζυγός της (πίσω) Μάικ Τίνταλ, ο πατέρας της πρίγκιπας Άντριου, η μητέρα της Σάρα, δούκισσα της Υόρκης και ο δεύτερος σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας πλωτάρχης σερ Τίμοθι Λόρενς.

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/world/article/1471527/konstadinos-psithuroi-ki-erotimatika-gia-tin-apousia-ouiliam-apo-to-mnimosuno-eno-to-palati-leei-i-keit-einai-kala/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr