Home ΔΙΕΘΝΗ Belh@rra: Έφτασαν στη Γαλλία τα τμήματα της φρεγάτας Φορμίων που κατασκεύασαν τα ναυπηγεία Σαλαμίνας – Δείτε φωτογραφίες

Belh@rra: Έφτασαν στη Γαλλία τα τμήματα της φρεγάτας Φορμίων που κατασκεύασαν τα ναυπηγεία Σαλαμίνας – Δείτε φωτογραφίες

by _
0 comment 83 views
Belh@rra: Έφτασαν στη Γαλλία τα …
Belh@rra: Έφτασαν στη Γαλλία τα …

Belh@rra: Έφτασαν στη Γαλλία τα τμήματα της φρεγάτας Φορμίων που κατασκεύασαν τα ναυπηγεία Σαλαμίνας – Δείτε φωτογραφίες

Η «Φορμίων» είναι η τρίτη ελληνική φρεγάτα Bellhara μετά τις «Κίμων» και «Νέαρχος»

Τα τμήματα (blocks) της τρίτης ελληνικής φρεγάτας «Φορμίων» που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Σαλαμίνας έφτασαν σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, από την Ελλάδα στο ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας, όπου θα συναρμολογηθούν για τα επόμενα βήματα της κατασκευής της φρεγάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άφιξη των τμημάτων έγινε νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για την υλοποίηση του προγράμματος. Την άφιξη των τμημάτων ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Naval Group η οποία δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες από τα ναυπηγεία της στο Λοριάν της Γαλλίας



«Χάρη στους ευνοϊκούς ανέμους, τα μπλοκ που κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας του #FDI Formion, που προορίζονται για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έφτασαν νωρίτερα στα ναυπηγεία του Lorient! Τα μπλοκ θα τοποθετηθούν στην ξηρά δεξαμενή δίπλα στη φρεγάτα FDI Nearchos» ανέφερε στην ανάρτησή της.

Όπως είναι γνωστό η «Φορμίων» είναι η τρίτη ελληνική φρεγάτα Bellhara που κατασκευάζει η Naval Group μετά τις «Κίμων» και «Νέαρχος»

Δείτε την ανάρτηση…

Δείτε τις φωτογραφίες



formion3
formion2
Formion1

Tο σχέδιο για συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 στην έναρξη του προγράμματος FDI και «συμβάλλει στην κατασκευή και υποστήριξη των φρεγατών FDI HN αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα πέρα από το πρόγραμμα FDI».



Οι ελληνικές εταιρείες είναι ενσωματωμένες στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group και ήδη έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αυξάνοντας τις δυνατότητές τους όπως και το οικονομικό όφελός τους και την προβολή τους στην παγκόσμια αγορά ναυτικής άμυνας.

Συγκεκριμένα, τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας είναι υπεύθυνα για τις δραστηριότητες παραγωγής προεξοπλισμένων blocks γάστρας τόσο για ελληνικές όσο και γαλλικές FDI.

Η φρεγάτα FDI HN είναι ένα πολεμικό πλοίο πολλαπλών ρόλων, που διαθέτει υψηλό επίπεδο δυνατοτήτων σε όλους τους τομείς ναυτικής μάχης: Αντιπλοϊκή, αντιαεροπορική, ανθυποβρυχιακή και προβολής επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων, με μοναδικές δυνατότητες έναντι ασύμμετρων απειλών.

Είναι εφοδιασμένη με τις τελευταίες καινοτομίες της Thales στα ραντάρ, σόναρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και εξοπλισμένη με πυραύλους MBDA Exocet MM40 B3C και αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster. Διαθέτει, επίσης, σύστημα RAM, MU90 με ανθυποβρυχιακές τορπίλες και πυροβόλο.

Η φρεγάτα FDI HN έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ταυτόχρονα ένα ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV).

ΠΗΓΗ >>.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr