Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Πληροφοριοδότης της ΕΥΠ ένας εκ των καταζητούμενων της ομάδας εκτελεστών και η «ψηφιακή ταυτοποίηση» που έγινε στον εκτελεστή του Βαγγέλη Ζαμπούνη! Αναζητούν στην ΕΛΑΣ δεύτερο «βαθύ λαρύγγι» που θα τα παίξει όλα για όλα και του υπόσχονται ισόβια προστασία.

Πληροφοριοδότης της ΕΥΠ ένας εκ των καταζητούμενων της ομάδας εκτελεστών και η «ψηφιακή ταυτοποίηση» που έγινε στον εκτελεστή του Βαγγέλη Ζαμπούνη! Αναζητούν στην ΕΛΑΣ δεύτερο «βαθύ λαρύγγι» που θα τα παίξει όλα για όλα και του υπόσχονται ισόβια προστασία.

by _
0 comment 109 views
Πληροφοριοδότης της ΕΥΠ ένας εκ των καταζητούμενων της ομάδας εκτελεστών και η «ψηφιακή ταυτοποίηση» που έγινε στον εκτελεστή του Βαγγέλη Ζαμπούνη! Αναζητούν στην ΕΛΑΣ δεύτερο «βαθύ λαρύγγι» που θα τα παίξει όλα για όλα και του υπόσχονται ισόβια προστασία.
Πληροφοριοδότης της ΕΥΠ ένας εκ των καταζητούμενων της ομάδας εκτελεστών και η «ψηφιακή ταυτοποίηση» που έγινε στον εκτελεστή του Βαγγέλη Ζαμπούνη! Αναζητούν στην ΕΛΑΣ δεύτερο «βαθύ λαρύγγι» που θα τα παίξει όλα για όλα και του υπόσχονται ισόβια προστασία.

Πληροφοριοδότης της ΕΥΠ ένας εκ των καταζητούμενων της ομάδας εκτελεστών και η «ψηφιακή ταυτοποίηση» που έγινε στον εκτελεστή του Βαγγέλη Ζαμπούνη! Αναζητούν στην ΕΛΑΣ δεύτερο «βαθύ λαρύγγι» που θα τα παίξει όλα για όλα και του υπόσχονται ισόβια προστασία. Οι άγνωστες απαγωγές του Νίκου Μαυρίκου και του δολοφονημένου «Τσιγαρά» που βρέθηκε στον Μόρνο που έχουν τους ίδιους δράστες. Τα λάθη της ΕΛΑΣ, το ανύπαρκτο δίκτυο πληροφοριών και τα «συμβόλαια θανάτου» που «χρεώθηκαν» σε λάθος ανθρώπους και έγιναν στόχος.

Του ειδικού συνεργάτη

 

Σε τουλάχιστον 7 ακόμη εγκληματικές ενέργειες έχουν εμπλακεί οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που σχετίζονται με την Greek Mafia, σύμφωνα με τους ερευνητές της ΕΛΑΣ που ασχολήθηκαν με την δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Την ίδια ώρα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί ο βασικός εκτελεστής της δολοφονίας που τον πυροβόλησε από το παράθυρο του οδηγού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 2018 τρεις από τους βασικούς κατηγορούμενους είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση της μεταφοράς μεταναστών από τη Δυτική Ελλάδα προς τις Ιταλικές ακτές. Μάλιστα, είχαν συλληφθεί ανοικτά των ακτών του Κατάκολου από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ αυτή η υπόθεση είχε προκύψει από έρευνα της ΕΥΠ η οποία εκείνη την περιόδο είχε στραμμένη την προσοχή της σε άτομα που είχαν στενούς δεσμούς με την Ρωσία, όπως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι. Ένας κατηγορούμενος που αναζητείται και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ θεωρείτο συμμετέχων με ενεργό ρόλο στις δολοφονίες Σκαφτούρου – Ρουμπέτη – Μουζακίτη ήταν κατά το παρελθόν πληροφοριοδότης της ΕΥΠ σε ζητήματα που συσχετιζόντουσαν με την λαθραία διακίνηση τσιγάρων. Ο «χειριστής» του έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί από την υπηρεσία και είναι άγνωστο εάν τον έχει συστήσει σε νέο «χειριστή» όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ή αν ο πληροφοριοδότης παραμένει ανενεργός.




Ένας ακόμη βασικός πρωταγωνιστής στις υποθέσεις των συμβολαίων θανάτου ο οποίος διαφεύγει τις σύλληψης αλλά κατηγορείται, είχε συσχετιστεί με την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας ενός 60χρονου το 2016 στην περιοχή του Μόρνου.

Ο νεκρός είχε βρεθεί σε κανάλι του Μόρνου, σε περιοχή της Βοιωτίας. Ήταν υπήκοος Καζακστάν, ο οποίος είχε απαχθεί την 16η Απριλίου του ίδιου έτους από άγνωστους δράστες.

Τις πρωινές ώρες της 17ης-4-2016 είχε πάει στις αστυνομικές αρχές η σύζυγος του και είχε καταγγείλει την απαγωγή.

Η σύζυγός του ανέφερε ότι την προηγουμένη (16-4-2016) το βράδυ την κάλεσε τηλεφωνικώς ο σύζυγός της και της γνωστοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής. Στη συνέχεια συνομίλησε με έναν εκ των δραστών, ο οποίος απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Μάλιστα κατάφερε και συγκέντρωσε το χρηματικό ποσό και καθοδηγούμενη από τους δράστες τηλεφωνικώς, μετέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης-4-2016 στα διόδια της Ελευσίνας. Στο σημείο εμφανίσθηκαν δύο άγνωστα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα με κουκούλες τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας πολεμικά τυφέκια, παρέλαβαν τα λύτρα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Έκτοτε δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία των δραστών ή του απαχθέντα με την οικογένειά του. Τα χρήματα που είχαν δοθεί ήταν 2.000.000€.



Επισημαίνεται ότι η αρπαγή καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές από τους οικείους του μετά την παράδοση των λύτρων.

Λίγες μέρες αργότερα μέσα σε κανάλι του Μόρνου σε περιοχή της Βοιωτίας, βρέθηκε η σορός του 60χρονου, με δεμένα τα χέρια και τα πόδια και έχοντας δεμένο στην πλάτη σακίδιο γεμάτο πέτρες.

Ο 60χρονος είχε συσχετιστεί με υποθέσεις διακίνησης λαθραίων καπνικών προιόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των καταζητουμένων συμμετείχε και στην απαγωγή του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2018. Ύστερα από λίγες μέρες ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος και εκ τότε ουδέποτε η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας που γύρισε στο σπίτι του με ταξί από το σημείο της απαγωγής δεν θέλησε ποτέ να πει λεπτομέρειες για το τι έγινε ούτε τον λόγο της απαγωγής. Η συμμετοχή του ενός από τους καταζητούμενους προκύπτει από πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ που συντάχθηκε πριν λίγες μέρες.

Τέλος, υπάρχει και μία πιο πρόσφατη υπόθεση η οποία συσχετίζεται με έναν από τους συνολικά επτά κατηγορούμενους, η οποία έχει να κάνει με λαθρεμπόριο καυσίμων.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πρόκειται για έναν 28χρονο ομογενή από την Γεωργία ο οποίος επίσης διαφεύγει της σύλληψης και φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της ένοπλης επίθεσης με καλάσνικοφ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Περαία της Θεσσαλονίκης το 2022.Η ΕΛ.ΑΣ και τα κορυφαία στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εμφανίζονται βέβαιοι ότι τα ίδια πρόσωπα συνδέονται και με τη δολοφονία του 44χρονου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έξω από το πρατήριό του. Ο ένας από τους 2 έχει ήδη ταυτοποιηθεί και αναζητείται παντού αλλά η προσπάθεια εντοπισμού του σύμφωνα με ερευνητές της υπόθεσης απαιτεί επιχειρήσεις ακρίβειας με πάνοπλες ομάδες γεγονός που καθιστά δύσκολη την κάθε προσπάθεια που γίνεται αφού είναι εύκολο για έναν υποψιασμένο να αντιληφθεί την μεγάλη κινητοποίηση που θα συμβαίνει γύρω του. Ήδη η ΕΛΑΣ αναζητά στον χώρο της μαφίας που διακινεί λαθραία τσιγάρα έγκυρο πληροφοριοδότη που μπορεί να τους οδηγήσει στα ίχνη του και του υπόσχονται ισόβια προστασία ως μάρτυρα. Σε μάρτυρα άλλωστε που φοβήθηκε για την ζωή του οφείλονται και οι συλλήψεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες παρά το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει ένα τέτοιο γεγονός.




Στην βεβαιότητα της ταυτοποίησης έχει οδηγηθεί η ΕΛΑΣ για το συγκεκριμένο πρόσωπο από κάποια ισχυρά ψηφιακά ευρήματα τα οποία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη. Η υπόθεση αυτή όμως, της δολοφονίας του Ζαμπούνη, φανέρωσε και την έντονη αδυναμία της ΕΛΑΣ σχετικά με ανύπαρκτο δίκτυο πληροφοριών που αναφερόταν σε γεγονότα που λάμβαναν χώρα στην νύχτα, αφού επί δεκαετίες κινούταν σε λάθος δρόμο, με λάθος στόχους και έχοντας ως υπόπτους λάθος πρόσωπα. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα αν αυτός ο απροσανατολισμός είχε σκοπιμότητα ή οφειλόταν στην ανικανότητα των αξιωματικών χειριστών πληροφοριών. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία 20 χρόνια για αγορά πληροφοριών πέριξ του οργανωμένου εγκλήματος για συμβόλαια θανάτου ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.

Όλα τα προηγούμενα 20 χρόνια η Αστυνομία θεωρούσε ότι οι δολοφονίες ήταν μέρος ενός εμφυλίου στην Greek Mafia για τον έλεγχο της αγοράς των καυσίμων που γινόταν από γνωστούς νονούς της νύχτας με παράλληλο πόλεμο τα μεροκάματα από τα μαγαζιά.
 
Ωστόσο από τα νέα στοιχεία που προκύπτουν εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία η μαφία της βενζίνης, που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό πράγματι από Έλληνες κακοποιούς, σε απόλυτη γνώση των ιδιοκτητών μεγάλων εταιρειών πετρελαίου επιχειρεί να μπει και στον χώρο των λαθραίων τσιγάρων που ελέγχεται σχεδόν αποκλειστικά από Ρωσοπόντιους, οι οποίοι θεωρούνται σκληροί κακοποιοί και δεν επιτρέπουν άλλους στα χωράφια τους. Τουλάχιστον 2 φορές ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε έρθει σε σκληρή ρήξη με μεγάλα ονόματα της λαθρεμπορίας τσιγάρων προκειμένου να επιφέρει ισορροπία ανάμεσα σε γνωστό όνομα που ανακατεύεται με αυτές τις δουλειές και έναν ηγέτη του είδους με Ροσοπόντια καταγωγή. Όλοι γνώριζαν ότι μεγάλο μερίδιο στην διείσδυση αυτή είχε καταφέρει και το δίδυμο Σκαφτούρου – Ρουμπέτη που συνεργαζόντουσαν από κοινού σε πολλές «δουλειές».

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι τα ναρκωτικά είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια της αλβανικής μαφίας, η σωματεμπορία έχει περάσει στον χώρο του Iντερνετ και δεν υπάρχουν πια οι «νονοί» του παρελθόντος, ενώ στην «προστασία» υπάρχει πλέον υπερπληθώρα «μπράβων», πράγμα που μειώνει σημαντικά τα κέρδη των κακοποιών.
Έτσι, η Greek Mafia λοξοκοιτάζει εδώ και χρόνια στην αγορά των λαθραίων τσιγάρων, μια αγορά που στερεί περίπου μισό δισ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο από το Δημόσιο με κέρδη άνω του μισού δισ. πέρυσι, όπου οι αδυναμίες της Ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον ατιμωρησίας. Είναι χαρακτηριστική η μέχρι στιγμής δικαστική κατάληξη μιας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης υπό τον συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, τον Δεκέμβριο του 2020, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν 100.000.000 λαθραία τσιγάρα, ενώ έγιναν 39 συλλήψεις.Το κύκλωμα είχε δημιουργήσει ολόκληρο παραεργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων, με τυπογραφείο για την έκδοση ετικετών για 19 δισεκατομμύρια τσιγάρα τον χρόνο, το οποίο θα ζήλευαν και μεγάλες καπνοβιομηχανίες. Χρησιμοποιούσε 22 χώρους σε διάφορες περιοχές της Αττικής ως αποθήκες και πάρκινγκ φορτηγών που χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των λαθραίων σε πολλές χώρες της Ευρώπης πέρα από την ελληνική αγορά. Αρχηγός της συμμορίας που δραστηριοποιήθηκε για τουλάχιστον τρία χρόνια θεωρήθηκε ένας ομογενής με το -διόλου τυχαίο- παρατσούκλι «Πόντιος».Η δίκη των συλληφθέντων για εκείνη την υπόθεση, που είχε χαρακτηριστεί η μεγαλύτερη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της μαφίας του καπνού σε όλη την Ευρώπη, έχει οριστεί για τον Απρίλιο, δηλαδή τρία χρόνια και τρεις μήνες μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Προς το παρόν, πάντως, όλοι οι κατηγορούμενοι είναι εκτός φυλακής.



Η αλήθεια είναι ότι η Αστυνομία έχει εικόνα -και σε πολλές περιπτώσεις καθαρή- για το ποια μέλη της Greek Mafia, όπως και ποιοι είναι εκείνοι που εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου. Exει, επίσης, εικόνα για τις υπόλοιπες μαφίες που λυμαίνονται τον ελλαδικό χώρο. Μάλιστα, έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν στο edolio5 ότι είναι σε μεγάλο βαθμό μύθος ότι επιστρατεύονται κυρίως αλλοδαποί για τις δολοφονίες. «Δικοί μας είναι οι περισσότεροι και σκοτώνουν για σχετικά λίγα χρήματα», λέει έμπειρο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι υποθέσεις αυτές όμως χρειάζονται ιδιαίτερη λεπτομερή επεξεργασία, εξειδικευμένους αξιωματικούς, αφιέρωση πολύ χρόνου για την συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου να είναι δεμένες οι δικογραφίες. «Μόλις συμβεί ένα γεγονός όλοι πέφτουν πάνω μέχρι να συμβεί ένα άλλο για να αφήσουν το προηγούμενο και να πέσουν σε αυτό. Έτσι δεν γίνεται δουλειά» λέει στο edolio5 χειριστής τέτοιων υποθέσεων. Όπως προκύπτει όμως από δικογραφίες η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται από αλληλοκαρφώματα των ομάδων ελέγχου αυτών των κυκλωμάτων που έχουν ως αποτέλεσμα ζημιές εκατομμυρίων. Αυτό οδηγεί σε εκδίκηση με συνέπεια της δολοφονίες.


Ωστόσο, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε ότι «κοινός παρονομαστής φαίνεται ότι είναι όντως η δραστηριοποίηση στα λαθραία καπνικά προϊόντα. Και αν αυτές οι υπηρεσίες δεν συνεργάζονταν για την εξιχνίαση των υποθέσεων που χειριζόταν η καθεμία, δεν θα φτάναμε να μιλάμε σήμερα για την εξιχνίαση όλων των υποθέσεων, καθώς προσπάθησαν οι υπηρεσίες να καταλάβουν ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο των εκτελεστών. Και είδαμε ότι υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, το στοιχείο της δραστηριοποίησης στα λαθραία καπνικά προϊόντα, όπου μάλλον η δραστηριότητα της μιας ομάδας ενοχλούσε τη δραστηριότητα της άλλης».
Ως προς την ισορροπία των «μεροκάματων της νύχτας» σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα πράγματα είναι πιο ήρεμα αφού πλέον μετά την δολοφονία Ζαμπούνη, που επί της ουσίας δεν ασχολιόταν με 50ευρα από καφετέριες αλλά μόνο με την «περίθαλψη» 20 φίλων του με μεγάλη δυναμική στην νύχτα ο έλεγχος περνάει σε γνωστό νονό που είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας στα Νότια Προάστια. Ο «τρελός» όπως είναι το παρατσούκλι του θεωρείται ιδιαίτερα έξυπνος και γνωρίζει ότι δεν έχει κανέναν ρόλο να προκαλέσει αφού είναι πλέον αναμφισβήτητος κυρίαρχος και για τον λόγο αυτό δεν έχει δώσει δικαιώματα για καταγγελίες εκβιασμών από επιχειρηματίες σε βάρος του τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια. Ο ίδιος ασχολείται ενεργά για τα συμφέροντα γνωστού μεγιστάνα του πετρελαίου με πρατήρια καυσίμων, με τον οποίο ο Ζαμπούνης είχε έρθει σε ρήξη το τελευταίο διάστημα.
 

Ο πονοκέφαλος για την ΕΛΑΣ είναι πλέον οι μικρές ομάδες Αλβανών μπράβων που θα θελήσουν να μην αποδεχτούν την νέα ισορροπία που διαμορφώθηκε και ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !

ΠΗΓΗ >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr