Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Γιατί τώρα, Κυριάκο;  

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Γιατί τώρα, Κυριάκο;  

by _
0 comment 95 views
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Γιατί τώρα, Κυριάκο;  
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Γιατί τώρα, Κυριάκο;  

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Γιατί τώρα, Κυριάκο;  

Εντύπωση προκαλεί ο χρόνος που επέλεξε ο πρωθυπουργός να πάει κόντρα σε περισσότερους από τον μισό ελληνικό πληθυσμό, με τις ευρωεκλογές να ζυγώνουν και τους βουλευτές –τουλάχιστον της επαρχίας– να μη μπορούν να πλησιάσουν τους ψηφοφόρους τους…

Από Hapopsi  22:56 – 16/01/2024 Τελευταία Ενημέρωση 07:35 – 17/01/2024

Τέλος έλαβε το απόγευμα της Τρίτης το δεύτερο ημίχρονο του φροντιστηρίου που διεξήχθη στα κομματικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς προκειμένου να ενημερωθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές για το περιεχόμενο του επικείμενου νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.  

Η εικόνα που υπήρξε σήμερα δεν διαφέρει από την χθεσινή πρώτη ημέρα της… διαφώτισης. Οι προβληματισμοί και οι ενστάσεις παραμένουν έκδηλες, από πουθενά δεν διασταυρώνονται οι διαρροές ότι οι σκεπτικιστές πείστηκαν από την επιχειρηματολογία και τις διαφάνειες που έδειξε ο Άκης Σκέρτσος, ενώ το κλίμα δεν ήταν και τόσο κομματικά… συντροφικό. Μάλλον το αντίθετο συνέβη αυτές τις 48 ώρες καθώς στελέχη που έχουν καλή γνώση των τεκταινομένων πίσω από τις κλειστές κομματικές πόρτες κάνουν λόγο για ένα ιδιότυπο μπούλινγκ με μομφές και έμμεσες  απειλές που «ασκήθηκε» από πρωτοκλασάτους «γαλάζιους» κατά των βουλευτών που κατέθεταν τις αντιρρήσεις τους αναφορικά με την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης νομοθέτησης αλλά και την χρονική συγκυρία που επιλέγεται να συμβεί αυτό.

Τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που σε επικοινωνιακό επίπεδο εξελίσσεται ένα άλλο «μασάζ» της κοινής γνώμης αυτή τη φορά με βραχίονα τα φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. Δεν μοιάζει τυχαίο ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφύλων και θα δίνει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια «παίζει» ως πρώτο θέμα στα λεγόμενα «πρωινάδικα» όπου γνωστοί και άγνωστοι δικαιωματιστές συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού παρελαύνουν από τα τηλεοπτικά πάνελ προς υπεράσπιση των θέσεων των νομοπαρασκευαστών του Μεγάρου Μαξίμου.

Έστω κι αν σε κάποιους αυτή η «σκαλέτα» επαναλαμβάνεται στις οθόνες των τηλεοράσεων και στους «τοίχους» των social media μοιάζοντας με… κατήχηση, λίγη σημασία θα είχε αν παρέμενε στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης και δεν ξεπερνούσε τα εσκαμμένα φτάνοντας να στοχοποιήσει τους αντιδρούντες πολιτικούς ως «ομοφοβικούς», «ρατσιστές» που –άκουσον άκουσον– έχουν ακροδεξιά φρονήματα.

Σημειωτέον ότι από αυτή την στοχοποίηση δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, για τον οποίο μάλιστα εκτοξεύτηκαν πυρά –άσφαιρα, φυσικά– και από την Ηρώδου Αττικού.

Τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική μορφή της η «Α» έχει πολλές φορές εντοπίσει την ανεξήγητη σπουδή της κυβέρνησης να νομοθετήσει πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της λαϊκής βούλησης. Ένα ρεύμα που ειρήσθω εν παρόδω εκφράζεται σε σχεδόν όλα τα γκάλοπ της κοινής γνώμης και με… σοβιετικά ποσοστά, με τους επιτελάρχες να μην βρίσκουν μάλιστα ούτε μια δημοσκόπηση από τις κυλιόμενες που παραγγέλνονται για το θέμα του γάμου ομοφύλων στην οποία να αποτυπώνεται με νούμερα η ποθητή από την κυβέρνηση συναίνεση της κοινωνίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, έρχεται και επανέρχεται το ερώτημα αναφορικά με τους λόγους που ωθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στην επιλογή του να «κατεβάσει» το διχαστικό νομοσχέδιο και με τον υπουργό του και εισηγητής του επίμαχου ν/σ Άκη Σκέρτσο να επιμένει να δηλώνει ότι στο επικείμενο σχέδιο νόμου ενώνει(!!!).

Το κάνει, δε, σε χρόνο που δεν είναι πολιτικά ουδέτερος δεδομένου ότι σε λίγους μήνες το κόμμα του θα κληθεί να δώσει τη μάχη των Ευρωεκλογών.

Προφανής απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν υπάρχει. Μια εκδοχή είναι η εκπεφρασμένη πρόθεση του προέδρου της Ν.Δ. να δρομολογήσει μεταρρυθμίσεις με προοδευτικές και συμπεριληπτικές πινελιές που θα αγκαλιαστούν από ακροατήρια μεγαλύτερα του παραδοσιακού κοινού της «γαλάζιας» παράταξης. Ωστόσο κανείς δεν εγγυάται στον πρωθυπουργό ότι αυτή η φιλοδοξία του δεν θα θέσει υπό διακινδύνευση το αξιακό μοντέλο της χώρας αλλά και τους παραδοσιακούς πυλώνες του κόμματος.

Υπάρχει, εξάλλου, και η εκδοχή που θέλει τις Βρυξέλλες να έχουν κατά κάποιο τρόπο δεσμευτεί εμμέσως ότι εφόσον ο Κυρ. Μητσοτάκης περάσει τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και βάλει την Ελλάδα στο «κλαμπ των (δήθεν) προηγμένων πολυπολιτισμικών χωρών» αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως από εταίρους και συμμάχους, αν και όποτε φτάσει η ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός θελήσει να διεκδικήσει μία υψηλόβαθμη θέση στα όργανα της Ένωσης.

Πρόκειται για τη γνωστή εκδοχή την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας σχεδόν μονότονα ότι «δουλειά» του είναι να εκπροσωπεί «την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα».  

Δεκτόν, αν και ποτέ δεν είπε αν σκοπεύει να… συνταξιοδοτηθεί και από αυτή την «δουλειά» ή από κάποια άλλη που θα κολλάει ευρωπαϊκά «ένσημα» …

Τελειώνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε την ατάκα των βουλευτών που σκοπεύουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο ότι «επείσθησαν μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ». Τώρα, τι είπε ο πρωθυπουργός και εμείς δεν πεισθήκαμε, αυτό είναι άλλο… καπέλο.

Πιστεύουμε ότι οι «εύπιστοι» βουλευτές που δήθεν καλύφθηκαν από την κυβερνητική επιχειρηματολογία θα είχαν καλύτερη μεταχείριση από τους πολίτες, αν απλώς δήλωναν ότι δεν θεωρούν σωστό –και για το μέλλον τους…– να διαφοροποιηθούν από τον αρχηγό της παράταξης και από την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ >>

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Γιατί τώρα, Κυριάκο;  

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr