Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρασκήνιο: Η προειδοποίηση Κασσελάκη σε Πολάκη μέσω τρίτου το βράδυ της Παρασκευής

Παρασκήνιο: Η προειδοποίηση Κασσελάκη σε Πολάκη μέσω τρίτου το βράδυ της Παρασκευής

by _
0 comment 69 views
Παρασκήνιο: Η προειδοποίηση Κασσελάκη σε Πολάκη μέσω τρίτου το βράδυ της Παρασκευής
Παρασκήνιο: Η προειδοποίηση Κασσελάκη σε Πολάκη μέσω τρίτου το βράδυ της Παρασκευής

Παρασκήνιο: Η προειδοποίηση Κασσελάκη σε Πολάκη μέσω τρίτου το βράδυ της Παρασκευής

 Η αιχμή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή που είχε αποδέκτη τον βουλευτή Χανίων


Στα όρια έφτασαν χθες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι σχέσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη με τον Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη μετά τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Κατά ασφαλείς πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης διαμήνυσε μέσω τρίτου προσώπου στο Βουλευτή Χανίων πως δεν θα δεχθεί κανείς βουλευτής του να διαφοροποιηθεί στο ζήτημα του γάμου ομοφύλων. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε τηλεφώνημα μεταξύ των κ. Κασσελάκη και Πολάκη. Το μήνυμα όμως εστάλη και ήταν σαφές, επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι δύο πλευρές είχαν μέχρι και χθες άριστες σχέσεις, με πολλούς να αποκαλούν «μέντορα» του Στέφανου Κασσελάκη τον Παύλο Πολάκη. Ήταν χαρακτηριστικό ότι όσοι ήθελαν να ασκήσουν κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έψεγαν τα όσα έλεγε κατηγορώντας τον για «πολακισμό». Άλλωστε, στον βουλευτή Χανίων οφείλεται η πρώτη επαφή του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα και την μετέπειτα είσοδο του στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μανώλη Καπνισάκη να είναι ο συνδετικός κρίκος των δύο ανδρών.

Το γυαλί, όμως, φαίνεται πως ράγισε χθες όταν ο βουλευτής Χανίων τοποθετήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία και εξέφρασε την διαφωνία του για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια. Πληροφορίες τον θέλουν να εξηγεί πως είναι δύσκολο να επικοινωνηθεί στους πολίτες και να γίνει κατανοητό σε ορεινά χωριά της Κρήτης. 

Το Σάββατο, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε αιχμές με αποδέκτη τον Παύλο Πολάκη. Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ρώτησε «ποιος εδώ μέσα διαφωνεί» με ένα ζευγάρι ομόφυλων ζευγαριών να έχει δικαιώμα στον πολιτικό γάμο; «Έχει κανείς; Να σηκωθεί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, λέγοντας: «Ποιος εδώ διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αν υπάρχει κανείς να σηκωθεί» όπως είπε. 

Με φόντο τη χθεσινή διαφωνία του Παύλου Πολάκη, ο κ. Κασσελάκης είπε πως «είναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;», προσθέτοντας πως «η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται και αυτό θα κάνουμε».

Με την φράση αυτή «φωτογράφισε» τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος φέρεται να διατύπωσε χθες την ένστασή του στις ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας στην Πολιτική Γραμματεία πως «δεν μπορεί να ανέβει κάνεις πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν γι’ αυτό».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι, χάρη στη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να «ξεπαγώσει» τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ είπε ότι, αν τελικά ο σχετικός νόμος έρθει στη Βουλή, θα περάσει χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα προς την πρόοδο και να δούμε και τι θα κάνει ο κ. Ανδρουλάκης με το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ».

«Έχω φτάσει στο σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά» τόνισε στη συνέχεια, διερωτώμενος πώς γίνεται να προτείνει ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του την αποχή, εάν διαφωνούν με τις ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια.

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/politics/article/1455361/paraskinio-to-minuma-kasselaki-se-polaki-meso-tritou-to-vradu-tis-paraskeuis/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr