Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Αλλαγή σκυτάλης στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ο Δ. Χούπης αντικαθιστά τον Κ. Φλώρο

Αλλαγή σκυτάλης στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ο Δ. Χούπης αντικαθιστά τον Κ. Φλώρο

by _
0 comment 87 views
Αλλαγή σκυτάλης στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ο Δ. Χούπης αντικαθιστά τον Κ. Φλώρο
Αλλαγή σκυτάλης στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ο Δ. Χούπης αντικαθιστά τον Κ. Φλώρο

Αλλαγή σκυτάλης στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ο Δ. Χούπης αντικαθιστά τον Κ. Φλώρο


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποκλειστικό θέμα τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Δημήτρης Χούπης είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που παίρνει τη σκυτάλη από τον Κωνσταντίνο Φλώρο η λήξη της θητείας του οποίου έφερε αλλαγές και σε άλλες θέσεις.

Αναλυτικότερα, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ του Αντιστρατήγου Δημήτριου Χούπη. 
  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου Γεώργιου Κωστίδη.
  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Δημήτριου – Ευάγγελου Κατάρα.
  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΑ του Αντιπτεράρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στους απερχόμενους Αρχηγούς του ΓΕΑ, του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αρχηγού ΓΕΣ και Αρχηγού ΓΕΝ αντίστοιχα.

Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του εξήρε το έργο του κ. Φλώρου υποστηρίζοντας ότι «η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής και υβριδικής μορφής, και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι επέβλεψε την εφαρμογή του σχεδίου για τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας, «ύστερα από χρόνια αδράνειας» ενώ εξήρε και την προώθηση της διακλαδικής συνεργασίας, καθώς και το ότι – όπως είπε –«πρωτοστάτησε στη στρατηγική μας συμπόρευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες. Ενώ εργάστηκε μεθοδικά για την στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης».

ΠΗΓΗ >> https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/418327_allagi-skytalis-stis-enoples-dynameis-o-d-hoypis-antikathista-ton-k-floro

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr