Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ως ο κύων επιστρέφει εις τον εμετόν αυτού – Ο ορισμός της απόλυτης…Μ@Λ@ΚΙΑΣ – Ο Άδωνις επιστρέφει στο υπουργείο…Υγείας 10 χρόνια μετά

Ως ο κύων επιστρέφει εις τον εμετόν αυτού – Ο ορισμός της απόλυτης…Μ@Λ@ΚΙΑΣ – Ο Άδωνις επιστρέφει στο υπουργείο…Υγείας 10 χρόνια μετά

by _
0 comment 129 views
Ο ορισμός της απόλυτης…ΜΑΛΑΚΙΑΣ – Ο Άδωνις επιστρέφει στο υπουργείο…Υγείας 10 χρόνια μετά
Ο ορισμός της απόλυτης…ΜΑΛΑΚΙΑΣ – Ο Άδωνις επιστρέφει στο υπουργείο…Υγείας 10 χρόνια μετά

Ως ο κύων επιστρέφει εις τον εμετόν αυτού – Ο ορισμός της απόλυτης…Μ@Λ@ΚΙΑΣ – Ο Άδωνις επιστρέφει στο υπουργείο…Υγείας 10 χρόνια μετά

«Ως ο κύων επιστρέφει εις τον εμετόν αυτού, ούτως ο άφρων επαναλαμβάνει την αφροσύνην αυτού.» – Παροιμίαι 26:11


Ο Άδωνις επιστρέφει στο υπουργείο Υγείας 10 χρόνια μετά

Παραλαμβάνει από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε εστιάσει στην καθημερινότητα των πολιτών – Σε εξέλιξη πολλές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος του Υπουργείου Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού Υγείας, παραλαμβάνοντας από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έργο σε πολλαπλούς τομείς που είναι είτε προς ολοκλήρωση είτε σε στάδιο σχεδιασμού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, από την πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκε στο «τιμόνι» του Υπουργείου Υγείας εστίασε στην καθημερινότητα των πολιτών μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην όσο το δυνατόν καλύτερη φροντίδα των χρονίως πασχόντων. Τους τελευταίους μήνες του 2023 προωθήθηκαν νομοσχέδια και μπήκαν τα θεμέλια νέων πρωτοβουλιών, έτσι ώστε το 2024 να προχωρήσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία.



«Η διαχρονική εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο μου αποτελεί για μένα τεράστια ευθύνη. Όπως έκανα πάντα και τώρα στο Υπουργείο Υγείας, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, σε έναν χώρο γνώριμο σε μένα από το παρελθόν», τόνισε ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.«Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας είναι ο πήχυς, που οφείλουμε να ξεπεράσουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για αυτό, με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα», πρόσθεσε, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.Δέκα χρόνια πρινΟ Άδωνις Γεωργιάδης είχε διατελέσει ξανά Υπουργός Υγείας την περίοδο 25.06.13 – 09.06.14, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, στην δύσκολη εποχή των Μνημονίων.



Η θητεία του στο Υπουργείο περιελάμβανε πολλές αλλαγές, που έφεραν και συγκρούσεις με γιατρούς και φαρμακοποιούς. Μια εξ αυτών ήταν όταν είχε αποφασίσει το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΙΚΑ. Σε έντονη αντιπαράθεση είχε βρεθεί και με τους φαρμακοποιούς όταν επιχείρησε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να «ανοίξει» το επάγγελμα – μια απόφαση που υπαγόρευε η τρόικα.

Ο νέος Υπουργός Υγείας άφησε σημαντικό έργο σε ό,τι αφορά στη φαρμακευτική πολιτική και στον περιορισμό της φαρμακευτικής σπατάλης. Σημειώνεται ότι το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη επιχειρήθηκε να συνδεθεί με την υπόθεση Novartis, όμως το κατηγορητήριο στη συνέχεια κατέρρευσε, ενώ ο ίδιος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  είχε μιλήσει από την πρώτη στιγμή για σκευωρία.

Τι αφήνει «ανοιχτό» ο Χρυσοχοΐδης

Λίγο πριν από τη λήξη του έτους, τέθηκαν σε λειτουργία οι δύο πρώτες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) για αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και μέσα στην επόμενη χρονιά προχωρά η ολοκλήρωση του Δικτύου συνολικά 19 ΜΑΦ εξειδικευμένων στην αντιμετώπιση εγκεφαλικών καθώς και των αναπηριών που αφήνουν. Οι Μονάδες Εγκεφαλικών εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό δημιουργίας κέντρων αναφοράς που επιδιώκει η κυβέρνηση για σοβαρά χρόνια νοσήματα και όσα ο επιπολασμός τους αυξάνεται στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό και αναγνωρίζοντας ένα κενό για αντιμετώπιση τραυματιών, κυρίως θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, τη νέα χρονιά προχωρά το Εθνικό Δίκτυο Τραύματος. Το σχετικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο και περιλαμβάνει τη δημιουργία 16 Κέντρων Τραύματος.



Ο εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ είναι μία ακόμη από τις κυβερνητικές προτεραιότητες, με σκοπό άμεσες διακομιδές – στόχος είναι η προσέγγιση ασθενοφόρου σε επτά με δέκα λεπτά σε αστικές και ημιαστικές περιοχές. Την ίδια ώρα, προωθούνται χιλιάδες προσλήψεις στον χώρο της Υγείας. Ο Πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει 6.500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών το 2024.

Παράλληλα με την αναδιάρθωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, «τρέχει» η αλλαγή σελίδας στη Δημόσια Υγεία. Με το νέο έτος – και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο – θα ξεκινήσει το δωρεάν προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

ΠΗΓΗ >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr