Home ΔΙΕΘΝΗ Η Τουρκία έκλεισε πάλι τα Στενά των Δαρδανελίων – Δεν επέτρεψε σε βρετανικά πολεμικά πλοία να μπουν στην Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία έκλεισε πάλι τα Στενά των Δαρδανελίων – Δεν επέτρεψε σε βρετανικά πολεμικά πλοία να μπουν στην Μαύρη Θάλασσα

by _
0 comment 68 views
Η Τουρκία έκλεισε πάλι τα Στενά των Δαρδανελίων – Δεν επέτρεψε σε βρετανικά πολεμικά πλοία να μπουν στην Μαύρη Θάλασσα
Η Τουρκία έκλεισε πάλι τα Στενά των Δαρδανελίων – Δεν επέτρεψε σε βρετανικά πολεμικά πλοία να μπουν στην Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία έκλεισε πάλι τα Στενά των Δαρδανελίων – Δεν επέτρεψε σε βρετανικά πολεμικά πλοία να μπουν στην Μαύρη Θάλασσα

Και όλοι τους «προσκυνούν»…

Η Άγκυρα έκλεισε τα Στενά των Δαρδανελίων σε βρετανικά πολεμικά πλοία που έσπευσαν στην Μαύρη Θάλασσα για να βοηθήσουν στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας!

Συγκεκριμένα η Τουρκία και δεν επέτρεψε την διέλευση στα βρετανικά ναρκαλιευτικά που έστελνε το Λονδίνο για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αποναρκοθετήσει τα λιμάνια του Δούναβη.



Η  Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας δήλωσε ότι τα δύο ναρκαλιευτικά «Δεν είναι δυνατόν να περάσουν από τα Στενά. Υπάρχει συγκεκριμένη συνθήκη που το απαγορεύει και η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα την σεβαστεί»!

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τη Διεύθυνση Επικοινωνιών επισημαίνεται ότι:

«Η Τουρκία χαρακτήρισε αμέσως την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ως “πόλεμο} και έκλεισε τα Στενά στα πολεμικά πλοία των εμπόλεμων μερών (Ρωσίας και Ουκρανίας) σύμφωνα με το άρθρο 19 της Σύμβασης για τα Στενά του Μοντρέ.

Η Τουρκία, η οποία εφαρμόζει τη Σύμβαση του Μοντρέ αμερόληπτα και σχολαστικά από το 1936, διατηρεί την ακλόνητη αποφασιστικότητα και τη στάση αρχών της καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του πολέμου για να αποτρέψει την κλιμάκωση της έντασης στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι σχετικοί σύμμαχοί μας έχουν δεόντως ενημερωθεί ότι τα πλοία ανίχνευσης ναρκών που δωρήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία δεν θα επιτραπεί να περάσουν από τα Στενά Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα όσο συνεχίζεται ο πόλεμος».



Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα και τον Μάρτιο του 2022 είχε κλείσει στα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ τα Δαρδανέλια, με την ίδια δικαιολογία.

«Η ενίσχυση των θαλάσσιων δυνατοτήτων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και ειδικότερα η αντιμετώπιση της απειλής από τις ρωσικές θαλάσσιες νάρκες, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των θαλάσσιων εξαγωγών της Ουκρανίας», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, αλλά φευ!

Τα βρετανικά πλοία επιστρέφουν στα λιμάνια τους!

Η Τουρκία δείχνει ότι παίζει «μεγάλο παιχνίδι» ως «επιτήδειος ουδέτερος» ενώ εφοδιάζει την Ουκρανία με όπλα και απέχει από τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας με αποτέλεσμα όλα τα ρωσικά δισεκατομμύρια που κυκλοφορούσαν ακόμα ελεύθερα, κάπου 35 δισ. δολ. να «φωλιάζουν» πλέον στις τουρκικές τράπεζες δίνοντας πολύτιμη ένεση ρευστότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάποιοι άλλοι στην Ευρώπη απλά αφήνουν τους φίλους τους τους εφοπλιστές να θησαυρίζουν και τους πολίτες να πληρώνουν πανάκρινο πετρέλαιο και φυσικό αέριο…

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-i-tourkia-ekleise-pali-ta-stena-ton-dardanelion-den-epetrepse-se-vretanika-polemika-ploia-na-mpoun-stin-mayri-thalassa/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr