Home Greek News BOMBA για το Δ. Π. Δικαστηρίου: ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ο Μπάιντεν & η διοίκησή στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης λένε δικηγόροι του Δ.Δ.!!! Χέστηκαν από το φόβο τους εκεί στην Ουάσινγκτον & υποχωρούν πλέον!!!

BOMBA για το Δ. Π. Δικαστηρίου: ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ο Μπάιντεν & η διοίκησή στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης λένε δικηγόροι του Δ.Δ.!!! Χέστηκαν από το φόβο τους εκεί στην Ουάσινγκτον & υποχωρούν πλέον!!!

by _
0 comment 189 views
GOING ALL-IN FOR ISRAEL MAY MAKE BIDEN COMPLICIT IN GENOCIDE
GOING ALL-IN FOR ISRAEL MAY MAKE BIDEN COMPLICIT IN GENOCIDE

BOMBA για το Δ. Π. Δικαστηρίου: ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ο Μπάιντεν & η διοίκησή στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης λένε δικηγόροι του Δ.Δ.!!! Χέστηκαν από το φόβο τους εκεί στην Ουάσινγκτον & υποχωρούν πλέον!!!

MEGA ΧΑΣΤΟΥΚΙ δικηγόρων του Διεθνούς Δικαίου στον Μπάιντεν: Η άνευ όρων υποστήριξή σας προς το Ισράηλ στον πόλεμο στη Γάζα μπορεί να εμπλέξει τις ΗΠΑ στα εγκλήματα του Ισραήλ

Το Δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί καν ακόμη επ’ αυτού κι όμως κυβέρνησις Μπάιντεν φοβάται να εκδόσει απόφασιν ΚΑΤΑ ΑΥΤΗΣ και γι’ αυτό ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΡΟΤΑ σχετικά με το Παλαιστινιακό!!!


Σχόλια GreekNewsOnDemand.com:

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ με τις δηλώσεις του Blinken για αυτό >> https://www.facebook.com/reel/345684681337920?mibextid=kcDB8O

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των όσων είπε που είναι…ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!!!:

Τελικά, ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η κρίση δεν θα ξανασυμβεί είναι να αρχίσουμε να θέσουμε τις προϋποθέσεις για διαρκή ειρήνη και ασφάλεια και να πλαισιώσουμε τώρα τις διπλωματικές μας προσπάθειες έχοντας αυτό κατά νου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τα βασικά στοιχεία πρέπει να περιλαμβάνουν: Όχι βίαιη μετακίνηση Παλαιστινίων από τη Γάζα, ούτε τώρα, ούτε μετά τον πόλεμο. Καμία χρήση της Γάζας ως πλατφόρμας για τρομοκρατία ή άλλες βίαιες επιθέσεις. Καμία εκ νέου κατάληψη της Γάζας μετά το τέλος της σύγκρουσης. Καμία προσπάθεια αποκλεισμού ή πολιορκίας της Γάζας. Καμία μείωση στο έδαφος της Γάζας.

Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι καμία τρομοκρατική απειλή δεν μπορεί να προέλθει από τη Δυτική Όχθη. Πρέπει επίσης να εργαστούμε για τα θετικά στοιχεία για να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη ειρήνη. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει τις φωνές και τις φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού στο επίκεντρο της διακυβέρνησης μετά την κρίση στη Γάζα. Πρέπει να περιλαμβάνει διακυβέρνηση υπό την ηγεσία των Παλαιστινίων.



Διαβάστε τώρα το άρθρο!


Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΟ ΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Οι δικηγόροι για τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησαν τον Μπάιντεν ότι η άνευ όρων υποστήριξή του στον πόλεμο στη Γάζα μπορεί να εμπλέξει τις ΗΠΑ στα εγκλήματα του Ισραήλ.

Αλίκη Σπέρι
19 Οκτωβρίου 2023, 5:43 μ.μ.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των ΗΠΑ μπορεί να είναι συνένοχος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στην εκτυλισσόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, προειδοποίησε μια ομάδα νομικών μελετητών την κυβέρνηση Μπάιντεν και τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Οι δικηγόροι του Κέντρου Συνταγματικών Δικαιωμάτων εξέδωσαν την τρομερή προειδοποίηση προς τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν σε έκτακτη ενημέρωση 44 σελίδων την Τετάρτη, μετά το ταξίδι του Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή. Εκεί, ο Μπάιντεν επανέλαβε την ακλόνητη υποστήριξη της κυβέρνησής του προς το Ισραήλ – ακόμη και όταν η ισραηλινή κυβέρνηση διεξάγει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία βομβαρδισμών στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα για μια φρικτή επίθεση της Χαμάς που σκότωσε περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς πολίτες.



«Οι μαζικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ και η άρνηση τροφής, νερού και ηλεκτρισμού υπολογίζεται ότι θα καταστρέψουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό στη Γάζα», είπε στο The Intercept η Katherine Gallagher, ανώτερη δικηγόρος του CCR (Center for Constitutional Rights) και νομική εκπρόσωπος για τα θύματα στην εκκρεμή έρευνα του ΔΠΔ στην Παλαιστίνη. “Οι αξιωματούχοι μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την αποτυχία τους να αποτρέψουν την εκτυλισσόμενη γενοκτονία του Ισραήλ, καθώς και για τη συνενοχή τους, ενθαρρύνοντάς την και υποστηρίζοντάς την υλικά».

«Αναγνωρίζουμε ότι κάνουμε σοβαρές κατηγορίες σε αυτό το έγγραφο — αλλά δεν είναι αβάσιμες», πρόσθεσε. «Υπάρχει μια αξιόπιστη βάση για αυτούς τους ισχυρισμούς».

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας: «Σε γενικές γραμμές, δεν προσφέρουμε δημόσιες αξιολογήσεις εκθέσεων ή ενημερώσεων από εξωτερικές ομάδες». Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που καταδίκαζε κάθε βία κατά αμάχων και προέτρεπε για ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στο ψήφισμα επειδή δεν αναφερόταν στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.


Σχόλιο GreekNewsOnDemand.com: Διαβάστε ΕΠΙΣΗΣ το άρθρο μας με τίτλο ΒΟΜΒΑ!!! – Ρωσία στα Ηνωμένα Έθνη: «Το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα αυτοάμυνας ως «Δύναμη Κατοχής»και τα καταλάβετε ότι, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ,  οι Ισραηλινοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ»!!!

https://greeknewsondemand.com/2023/11/05/%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b7%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ad%ce%b8%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1/




ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… 

Το Ισραήλ επικαλέστηκε αυτό το δικαίωμα στην επίθεσή του στη Γάζα, η οποία έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 4.200 Παλαιστίνιους και έχει εκτοπίσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο. Ωστόσο, η συλλογική τιμωρία —συμπεριλαμβανομένων μέτρων όπως ο αποκλεισμός του Ισραήλ σε καύσιμα, τρόφιμα και ηλεκτρισμό στα κατεχόμενα εδάφη— και η αδιάκριτη στόχευση αμάχων συνιστούν εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ορισμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι οι ενέργειες μπορεί επίσης να ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία, όπως ορίζονται στη Σύμβαση για τη Γενοκτονία του 1948. Την Πέμπτη, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ εξέδωσε ξεχωριστή δήλωση που καταδίκασε τους βομβαρδισμούς σχολείων και νοσοκομείων στη Γάζα ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος τα εγκλήματα να κλιμακωθούν σε γενοκτονία.«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου: Υπάρχει μια συνεχιζόμενη εκστρατεία από το Ισραήλ που καταλήγει σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα», έγραψαν οι ειδικοί. «Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις των Ισραηλινών πολιτικών ηγετών και των συμμάχων τους, που συνοδεύονται από στρατιωτική δράση στη Γάζα και κλιμάκωση των συλλήψεων και δολοφονιών στη Δυτική Όχθη, υπάρχει επίσης κίνδυνος γενοκτονίας κατά του [παλαιστινιακού] λαού».

Σχόλιο GreekNewsOnDemand.com: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ το χθεσινό μας άρθρο με τίτλο ΣΟΚ & ΦΡΙΚΗ – Χιλιάδες Παλαιστίνιοι Εργάτες στο Ισραήλ πιθανότατα να δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ προειδοποιούν οι ειδικοί που επιβεβαιώνεται πλέον 100 τοις 100 από αυτήν έρευνα αυτών των δικηγόρων του Διεθνούς Δικαίου!

ΣΟΚ & ΦΡΙΚΗ – Χιλιάδες Παλαιστίνιοι Εργάτες στο Ισραήλ πιθανότατα να δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ προειδοποιούν οι ειδικοί


Ενώ οι προειδοποιήσεις για πιθανή γενοκτονία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, ορισμένοι ειδικοί του διεθνούς δικαίου προειδοποίησαν ότι τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας – συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος του απαρτχάιντ – για τα οποία κατηγορείται εδώ και καιρό το Ισραήλ δεν είναι λιγότερο σοβαρά. Όπως είπε ένας μελετητής διεθνούς δικαίου: «[Δεν] υπάρχει ιεραρχία διεθνών εγκλημάτων». Το πρόβλημα είναι ότι το Ισραήλ δεν έχει λογοδοτήσει για κανένα από τα εγκλήματά του στο παρελθόν, καθιστώντας απίθανη την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη επίθεσή του.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το έγκλημα της γενοκτονίας εμπλέκει όχι μόνο εκείνους που διέπραξαν το έγκλημα, αλλά και εκείνους που συνέπραξαν σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της «βοήθειας και συνέργειας».

«Αντί να συνεχίσουν να επιτρέπουν τα ισραηλινά εγκλήματα, οι ΗΠΑ θα έπρεπε να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις και να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός».

Η ενημέρωση του CCR καλεί επίσης την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες πίσω από την πρόσφατη βία, συμπεριλαμβανομένης της πολιορκίας διάρκειας 16 ετών του Ισραήλ στη Γάζα, της παράνομης κατοχής διάρκειας 56 ετών των παλαιστινιακών εδαφών και του καθεστώτος του απαρτχάιντ σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη .»

Η άνευ όρων υποστήριξις



Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να σχεδιάζει μια χερσαία εισβολή στη Γάζα, οι ΗΠΑ του έστειλαν μια αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων την Πέμπτη, μετά από αποστολές προηγμένων όπλων κατασκευής των ΗΠΑ νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο Μπάιντεν αναμένεται να επιχειρηματολογήσει για μεγαλύτερη στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ σε μια ομιλία το βράδυ της Πέμπτης.

Το Ισραήλ ήταν ιστορικά ο μεγαλύτερος αποδέκτης στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ — ύψους 158 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ίδρυση της χώρας το 1948. Αυτή η χρηματοδότηση τίθεται όλο και περισσότερο υπό έλεγχο στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών αρκετών πολιτών των ΗΠΑ από τις ισραηλινές δυνάμεις. Την Τετάρτη, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραιτήθηκε από τη θέση του, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη παροχή φονικών όπλων στο Ισραήλ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Δεν μπορώ να εργαστώ για να υποστηρίξω μια σειρά από σημαντικές πολιτικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ώθησης περισσότερων όπλων σε μια πλευρά της σύγκρουσης, που πιστεύω ότι είναι κοντόφθαλμες, καταστροφικές, άδικες και αντιφατικές με τις ίδιες τις αξίες που υποστηρίζουμε δημόσια», Josh Paul , έγραψε σε επιστολή ο πρώην διευθυντής Κογκρέσου και Δημοσίων Υποθέσεων του Γραφείου Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Αν θέλουμε έναν κόσμο που διαμορφώνεται από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ότι είναι οι αξίες μας, θα το δούμε μόνο ρυθμίζοντας στρατηγικές επιταγές με ηθικές, κρατώντας τους εταίρους μας και πάνω απ’ όλα τηρώντας τους εαυτούς μας σε αυτές τις αξίες».



Ερωτηθείς για την παραίτηση την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε: «Έχουμε καταστήσει πολύ σαφές ότι υποστηρίζουμε σθεναρά το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται τον εαυτό του, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τη βοήθεια ασφαλείας που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Αυτή την εβδομάδα, νομικοί εμπειρογνώμονες κατέθεσαν επίσης ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, καλώντας συγκεκριμένα τα μέλη του διεθνούς οργανισμού να αντιμετωπίσουν επειγόντως τα εκτυλισσόμενα εγκλήματα και ιδιαίτερα να θέσουν τις ΗΠΑ υπεύθυνες για τον ρόλο τους σε αυτά.

«Εάν ένα τέτοιο όργανο αποτύχει στη συγκεκριμένη στιγμή της γενοκτονίας να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του στο δικαίωμα στη ζωή η συλλογική μας ανθρωπότητα θα μειωθεί βαθιά», δήλωσε στην επιτροπή ο Ahmad Abuznaid, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διευθυντής της Εκστρατείας των ΗΠΑ για τα Παλαιστινιακά Δικαιώματα.

Προειδοποίησε επίσης για τις κυματιστικές συνέπειες της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ και της απανθρωποποίησης των Παλαιστινίων, αναφερόμενος στη δολοφονία ενός 6χρονου στο Σικάγο την περασμένη εβδομάδα. «Καθώς οι πολιτικοί των ΗΠΑ και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου για γενοκτονία, επαναλαμβάνοντας απανθρωπιστική ρητορική και παραπληροφόρηση για τον λαό μας, αυτό όχι μόνο ενθάρρυνε τις γενοκτονικές πράξεις του Ισραήλ αλλά είχε και ανησυχητικές συνέπειες στις ΗΠΑ».




ΠΗΓΗ >>  


GOING ALL-IN FOR ISRAEL MAY MAKE BIDEN COMPLICIT IN GENOCIDE

Human rights lawyers warned Biden that his unconditional support for the war on Gaza may implicate the U.S. in Israel’s crimes.

GreekNewsOnDemand.com comments:

See the related video here with Blinken’s statements on this >> https://www.facebook.com/reel/345684681337920?mibextid=kcDB8O

Here is the full text of what he said which is…HUGE:

Ultimately, the only way to ensure that this crisis never happens again, is to begin setting the conditions for durable peace and security and to frame our diplomatic efforts now with that in mind. The United States believes key elements should include: No forcible displacement of Palestinians from Gaza, not now, not after the war; No use of Gaza as a platform for terrorism or other violent attacks; No re-occupation of Gaza after the conflict ends; No attempt to blockade or besiege Gaza; No reduction in the territory of Gaza.

We must also ensure no terrorist threats can emanate from the West Bank. We must also work on the affirmative elements to arrive at a sustained peace. This must include the Palestinian people’s voices and aspirations at the center of post-crisis governance in Gaza. It must include Palestinian-lead governance.


THE U.S. GOVERNMENT may be complicit under international law in Israel’s unfolding genocide of the Palestinian people, a group of legal scholars warned the Biden administration and the prosecutor of the International Criminal Court.

Lawyers at the Center for Constitutional Rights issued the dire warning to President Joe Biden, Secretary of State Antony Blinken, and Secretary of Defense Lloyd Austin in a 44-page emergency brief on Wednesday, on the heels of Biden’s trip to the Middle East. There, Biden reiterated his administration’s unwavering support for Israel — even as the Israeli government wages an unprecedented bombing campaign on the occupied Gaza Strip in retaliation for a horrific attack by Hamas that killed more than 1,400 Israeli citizens.



“Israel’s mass bombings and denial of food, water, and electricity are calculated to destroy the Palestinian population in Gaza,” Katherine Gallagher, senior attorney with CCR and a legal representative for victims in the pending ICC investigation in Palestine, told The Intercept. “U.S. officials can be held responsible for their failure to prevent Israel’s unfolding genocide, as well as for their complicity, by encouraging it and materially supporting it.”

“We recognize that we make serious charges in this document — but they are not unfounded,” she added. “There is a credible basis for these claims.”

A State Department spokesperson declined to comment, saying, “As a general matter, we don’t offer public evaluations of reports or briefs by outside groups.” The White House and Pentagon did not immediately respond to a request for comment. On Wednesday, the U.S. vetoed a United Nations Security Council resolution that condemned all violence against civilians and urged humanitarian aid to Palestinians in Gaza. The U.S. opposed the resolution because it did not reference Israel’s right to defend itself.

Israel has invoked that right in its assault on Gaza, which has already killed more than 4,200 Palestinians and displaced more than 1 million. But collective punishment — including measures like Israel’s blockade on fuel, food, and electricity into the occupied territory — and the indiscriminate targeting of civilians constitute war crimes under international law. A number of legal experts have argued the actions may also amount to crimes against humanity and genocide, as defined under the 1948 Genocide Convention. On Thursday, a panel of U.N. experts issued a separate statement that condemned the bombings of schools and hospitals in Gaza as crimes against humanity and warned that there is a risk the crimes might escalate to genocide.

“We are sounding the alarm: There is an ongoing campaign by Israel resulting in crimes against humanity in Gaza,” the experts wrote. “Considering statements made by Israeli political leaders and their allies, accompanied by military action in Gaza and escalation of arrests and killing in the West Bank, there is also a risk of genocide against the [Palestinian] people.”



While warnings about a potential genocide have grown more numerous in recent days, some international law experts cautioned that the war crimes and crimes against humanity — including the crime of apartheid — of which Israel has long been accused are no less serious. As one international law scholar put it: “[T]here is no hierarchy of international crimes.” The problem is that Israel has not been held accountable for any of its past crimes, making accountability for its ongoing offensive unlikely.

Under international law, the crime of genocide implicates not only those carrying out the crime, but also those complicit in it, including by “aiding and abetting.”

“Rather than continuing to enable Israeli crimes, the U.S. should pressure Israel to stop its military operations and secure a ceasefire.”

According to the CCR brief, Israel is attempting to commit, if not already committing, the crime of genocide, specifically against the Palestinian people in the Gaza Strip. The U.S. government is failing to uphold its obligation to prevent a genocide from happening, the brief adds. Additionally, there is a “plausible and credible case” to be made that ongoing and unconditional U.S. military, diplomatic, and political support for Israel’s military intervention against the people of Gaza may make it complicit in the genocide under international law. (The U.S. has its own version of the law, making it a crime for any U.S. citizen — including the president — to commit, attempt, or incite genocide.)

“Rather than continuing to enable Israeli crimes, the U.S. should pressure Israel to stop its military operations and secure a ceasefire, and to ensure the provision of urgently needed humanitarian assistance and basic necessities for life to Palestinians in Gaza,” Gallagher said.



The CCR briefing also calls on the government to address the root causes behind the recent violence, including Israel’s 16-year siege on Gaza, its 56-year-long illegal occupation of the Palestinian territories, “and the apartheid regime across all of historic Palestine.”

GAZA CITY, GAZA - OCTOBER 18: Palestinians carry usable items from the heavily damaged Al-Ahli Baptist Hospital building after bombing in Gaza City, Gaza on October 18, 2023. According to the Palestinian authorities, Israeli army is responsible for the deadly bombing. While the number of deaths as a result of the attack on the hospital increased to 471, major damage occurred in the hospital building and its surroundings. (Photo by Belal Khaled/Anadolu via Getty Images)

Palestinians carry usable items from the heavily damaged Al-Ahli Baptist Hospital building in Gaza City, Gaza, on Oct. 18, 2023. / Photo: Belal Khaled/Anadolu via Getty Images

Unconditional Support

As Israel continues to plan for a ground invasion of Gaza, the U.S. sent it a shipment of armored vehicles on Thursday, following shipments of U.S-made advanced weaponry earlier this month. Biden is expected to argue for greater military support for Israel in a Thursday night address.

Israel has historically been the largest recipient of U.S. military assistance — to the tune of $158 billion since the country’s establishment in 1948. That funding has increasingly come under scrutiny in the U.S., including following Israeli forces’ killings of several U.S. citizens. On Wednesday, a senior State Department official resigned from his post, citing the U.S. government’s ongoing provision of lethal arms to Israel.

“I cannot work in support of a set of major policy decisions, including rushing more arms to one side of the conflict, that I believe to be shortsighted, destructive, unjust, and contradictory to the very values that we publicly espouse,” Josh Paul, the former director of congressional and public affairs for the State Department’s Bureau of Political-Military Affairs, wrote in a letter. “If we want a world shaped by what we perceive to be our values, it is only by conditioning strategic imperatives by moral ones, by holding our partners, and above all by holding ourselves, to those values, that we will see it.”

Asked about the resignation on Thursday, State Department spokesperson Matthew Miller said, “We have made very clear that we strongly support Israel’s right to defend itself, we’re going to continue providing the security assistance that they need to defend themselves.”



This week, legal experts also testified before the United Nations Human Rights Committee, specifically calling on members of the international body to urgently address the unfolding crimes and particularly hold the U.S. accountable for its role in them.

“If such a body fails in this particular genocidal moment to reassert its commitment to the right to life our collective humanity will be profoundly diminished,” Ahmad Abuznaid, a human rights lawyer and director of the U.S. Campaign for Palestinian Rights, told the committee.

He also warned against the rippling effects of U.S. support for Israel and dehumanization of Palestinians, referring to the killing of a 6-year-old in Chicago last week. “As U.S. politicians and mainstream media beat the war drums for genocide, repeating dehumanizing rhetoric and misinformation about our people, that has not only emboldened Israel’s genocidal acts but also had alarming consequences in the U.S.”

SOURCE: https://theintercept.com/2023/10/19/israel-gaza-biden-genocide-war-crimes/


Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip,

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr