Home Greek News Ρ.Τ. Ερντογάν: Υπέγραψε και έστειλε για επικύρωση την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ρ.Τ. Ερντογάν: Υπέγραψε και έστειλε για επικύρωση την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

by _
0 comment 141 views
Ρ.Τ. Ερντογάν: Υπέγραψε και έστειλε για επικύρωση την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Ρ.Τ. Ερντογάν: Υπέγραψε και έστειλε για επικύρωση την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ρ.Τ. Ερντογάν: Υπέγραψε και έστειλε για επικύρωση την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε σήμερα στην Εθνοσυνέλευση ένα νομοσχέδιο για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.Η ενέργεια της κυβέρνησης του Ερντογάν έγινε δεκτή θετικά από τη Στοκχόλμη, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την επίσημη ένταξη της Σουηδίας στη δυτική αμυντική συμμαχία.

Κατά τη διάρκεια  συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, ο Ερντογάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ και τους διαβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει τη νομοθεσία στο κοινοβούλιο μόλις συνέλθει εκ νέου την 1η Οκτωβρίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ερντογάν είχε εκφράσει προηγουμένως τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις του σχετικά με την  υποτιθέμενη επιείκεια της Σουηδίας, έναντι ατόμων που συνδέονται με τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, από τότε που άνοιξε ξανά το κοινοβούλιο, οι τουρκικές αρχές τόνιζαν σταθερά ότι η Σουηδία πρέπει να αναλάβει πιο οριστικές ενέργειες για την καταπολέμηση των παράνομων δραστηριοτήτων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) προτού η Άγκυρα εγκρίνει επίσημα την αίτηση ένταξής της. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαρακτηρίσει το PKK ως τρομοκρατική ομάδα.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ulf Kristersson χαιρέτισε την κίνηση και είπε ότι η Στοκχόλμη ανυπομονεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. «Τώρα μένει το κοινοβούλιο να ασχοληθεί με το ζήτημα», είπε ο Kristersson στο X.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την επικύρωση. Το νομοσχέδιο θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου, η οποία θα πρέπει να το περάσει για να σταλεί στη γενική συνέλευση για κύρωση.

ΠΗΓΗ:REUTERS // https://focusfm.gr/r-t-erntogan-ypegrapse-kai-esteile-gia-epikyrosi-tin-entaxi-tis-soyidias-sto-nato/?fbclid=IwAR1I1LVc8zto5X11tVsfKHw2nZTPrqQRkoVmaiAMabVEWuCuN8K2vg_iv8s

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr