Home Greek News New York Times: Το Ισραήλ αναβάλλει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

New York Times: Το Ισραήλ αναβάλλει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

by _
0 comment 130 views
Israel postpones ground operation in Gaza – NYT
Israel postpones ground operation in Gaza – NYT

Ισραηλινά τανκ κινούνται κοντά στα σύνορα της Γάζας στις 12 Οκτωβρίου 2023. ©  Mostafa Alkharouf/Getty Images

New York Times: Το Ισραήλ αναβάλλει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Η επίθεση είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο, αλλά επαναπρογραμματίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, υποστηρίζει η εφημερίδα

Το Ισραήλ αποφάσισε να αναβάλει την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης κατά της Χαμάς στη Γάζα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχυρίστηκαν οι New York Times. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η εισβολή πιθανότατα θα έχει αρκετά μεγάλο τίμημα για τον ισραηλινό στρατό, δεδομένης της εμβέλειάς της καθώς και των οχυρώσεων που κατασκευάστηκαν από τους μαχητές.

Σε άρθρο του το Σάββατο, το μέσο ενημέρωσης ισχυρίστηκε, επικαλούμενο ανώνυμους Ισραηλινούς αξιωματικούς, ότι «η εισβολή σχεδιάστηκε αρχικά για το Σαββατοκύριακο, αλλά καθυστέρησε μερικές ημέρες, τουλάχιστον εν μέρει λόγω καιρικών συνθηκών». Αυτά μέχρι στιγμής εμποδίζουν τους Ισραηλινούς πιλότους και τους χειριστές drone να παρέχουν αεροπορική κάλυψη στις επίγειες δυνάμεις, εξήγησε η NYT.

Ανέφερε ότι τρεις ανώνυμοι Ισραηλινοί αξιωματικοί επιβεβαίωσαν ότι η επικείμενη επιχείρηση θα περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες μέλη των στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων μονάδων κομάντο, και τανκς που υποστηρίζονται από πολεμικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, drones και πυροβολικό που εκτοξεύονται από ξηρά και θάλασσα. Ο υποτιθέμενος στόχος είναι η πλήρης καταστροφή της ηγεσίας της Χαμάς, η οποία ελέγχει τον θύλακα από το 2007.

Η προγραμματισμένη χερσαία επιχείρηση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη του είδους της σε πάνω από μια δεκαετία, συνεχίζει η έκθεση των NYT, προσθέτοντας ότι παραμένει ασαφές εάν ο IDF σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο μόνο ενός μέρους του πυκνοκατοικημένου θύλακα ή ολόκληρου αυτού. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο ερωτηματικό για το εάν οι Ισραηλινοί θα διοικήσουν τη Γάζα ή θα εγκαταστήσουν μια νέα παλαιστινιακή διοίκηση εάν καταφέρουν να απομακρύνουν τη Χαμάς από την εξουσία εκεί, έγραψε.

Όσον αφορά την ίδια την επικείμενη εισβολή, οι ανώνυμοι Ισραηλινοί αξιωματικοί είπαν στους NYT ότι είναι πιθανό να χρειαστούν μήνες και να υπάρξει μεγάλος αριθμός απωλειών από την πλευρά τους, καθώς θα πρέπει να καθαρίσουν ένα τεράστιο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες της Χαμάς.

Σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η χώρα του εξαπέλυσε «πρωτοφανή δύναμη». Τόνισε, ωστόσο, ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή», προσθέτοντας ότι «οι εχθροί μας μόλις άρχισαν να πληρώνουν το τίμημα».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.300 νεκρούς και σχεδόν 3.500 τραυματίες. Δεκάδες άνθρωποι, τόσο Ισραηλινοί όσο και άλλοι υπήκοοι, συνελήφθησαν όμηροι από τους μαχητές.

Στη Γάζα, τουλάχιστον 1.900 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 614 παιδιά και 370 γυναίκες, σκοτώθηκαν στις μαζικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησαν την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.
Εν τω μεταξύ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε το Σάββατο ότι η χώρα του θα απαντήσει εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: https://www.rt.com/news/584962-nyt-israel-postpones-operation-gaza-weather/

Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr