Home ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ: Σάλος με δηλώσεις για «ευφυία» της Χεζμπολάχ – Καταδικάζουν Ισραήλ και Λευκός Οίκος

Ντόναλντ Τραμπ: Σάλος με δηλώσεις για «ευφυία» της Χεζμπολάχ – Καταδικάζουν Ισραήλ και Λευκός Οίκος

by _
0 comment 113 views
Ντόναλντ Τραμπ: Σάλος με δηλώσεις για «ευφυία» της Χεζμπολάχ – Καταδικάζουν Ισραήλ και Λευκός Οίκος
Ντόναλντ Τραμπ: Σάλος με δηλώσεις για «ευφυία» της Χεζμπολάχ – Καταδικάζουν Ισραήλ και Λευκός Οίκος

Ντόναλντ Τραμπ: Σάλος με δηλώσεις για «ευφυία» της Χεζμπολάχ – Καταδικάζουν Ισραήλ και Λευκός Οίκος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Μπίμπι (Μπενιαμίν Νετανιάχου) πως ήταν απροετοίμαστος για την επίθεση


Το Ισραήλ και ο Λευκός Οίκος καταδίκασαν τις δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επαίνεσε την «εξυπνάδα» της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και επέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Τραμπ, το φαβορί στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, χαρακτήρισε «πολύ έξυπνη» την οργάνωση Χεζμπολάχ, που είναι ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ και κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι ήταν «απροετοίμαστος» για την επίθεση της Χαμάς.

«Όταν βλέπω μερικές φορές τις πληροφορίες, μιλάτε για τις πληροφορίες, ή μιλάτε για κάποια από τα πράγματα που πήγαν στραβά την τελευταία εβδομάδα, πρέπει να τα ξεκαθαρίσουν γιατί πολεμούν δυνητικά μια πολύ μεγάλη δύναμη», είπε ο Τραμπ. Ο Τραμπ μίλησε επίσης εκτενώς για μια επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που διέταξε το 2020, η οποία σκότωσε έναν κορυφαίο Ιρανό στρατιωτικό διοικητή, και ισχυρίστηκε ότι ο Νετανιάχου “μας απογοήτευσε”, καθώς δεν βοήθησε τις ΗΠΑ σε αυτή την αποστολή.



«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο Μπίμπι Νετανιάχου μας απογοήτευσε. Αυτό ήταν πολύ άσχημο», είπε αποκαλώντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό με το υποκοριστικό του.

Ο υπουργός Επικοινωνιών του ΙσραήλΣλόμο Κάρχι είπε απόψε ότι τα σχόλια αυτά του Τραμπ προς τους υποστηρικτές του και σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, το βράδυ της Τετάρτης, δείχνουν ότι δεν είναι άνθρωπος στον οποίο μπορεί να βασιστεί κανείς. «Είναι ντροπή που ένας τέτοιος άνθρωπος, ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, διασπείρει προπαγάνδα και πράγματα που πληγώνουν το ηθικό των μαχητών του Ισραήλ και των πολιτών του»είπε ο Κάρχι στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 13.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Άντριου Μπέιτς, χαρακτήρισε «επικίνδυνα και τρελά» τα σχόλια του Τραμπ. «Δεν κατανοούμε καθόλου γιατί οποιοσδήποτε Αμερικανός θα επαινούσε μια τρομοκρατική οργάνωση, υποστηριζόμενη από το Ιράν, αποκαλώντας την έξυπνη», είπε ο Μπέιτς.

Πολλοί από τους διεκδικητές του ρεπουμπλικανικού χρίσματος επέκριναν επίσης τον Τραμπ. «Είναι παράλογο οποιοσδήποτε και πολύ περισσότερο κάποιος που διεκδικεί την προεδρία (των ΗΠΑ) να επιλέγει αυτήν τη στιγμή για να επιτεθεί στον φίλο και σύμμαχό μας, το Ισραήλ και να επαινέσει τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ ως πολύ έξυπνους», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις.

Ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν αντίπαλος του Τραμπ, Μάικ Πενς, είπε σε ομιλία του στο Νιου Χαμσάιρ: «Δεν είναι τώρα η ώρα κάποιος πρώην πρόεδρος ή οποιοσδήποτε άλλος Αμερικανός να στέλνει οποιοδήποτε άλλο μήνυμα πέραν του ότι η Αμερική στέκει στο πλευρό του Ισραήλ».

Ο Έιζα Χάτσινσον, πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο και υποψήφιος επίσης για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, έγραψε στην πλατφόρμα Χ ότι ο Τραμπ «έχει τρελαθεί αν νομίζει ότι κάποιος υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να επαινεί τους τρομοκράτες που επιτέθηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους μας».

Ο Τραμπ είχε στενή σχέση με τον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ενοχλήθηκε όμως όταν ο Ισραηλινός πολιτικός τηλεφώνησε στον Μπάιντεν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 2020. Μιλώντας σε υποστηρικτές του στη Φλόριντα την Τετάρτη είπε ότι «αποκαλύπτει για πρώτη φορά» ότι το Ισραήλ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην λάβει μέρος στην εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Ιράκ στις 3 Ιανουαρίου 2020, κατόπιν εντολής του Τραμπ. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, το Ισραήλ μόλις την προηγούμενη νύχτα διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι δεν θα συμμετείχε σε αυτήν την επιχείρηση και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους έλαβαν αυτήν την απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


#Israel, #WarInIsrael #Jews #Palestine #Palestinians #Hamas #Lebanon #Iran #Syria #War #Hezbollah
#Ισραήλ, #ΠόλεμοςΣτοΙσραήλ #Εβραίοι #Παλαιστίνη #Παλαιστίνιοι #Χαμάς #Λίβανος #Ιράν #Συρία #Πόλεμος #Χεζμπολάχ

Israel, War, Wr in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, rockets fired, Sukkot, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers , Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, ΗΠΑ, Ντόναλτ Τράμπ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr