Home Greek News ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρχαιολογική ανακάλυψη ΤΟΥΡΚΩΝ αρχαιολόγων περι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ του Μεγαλέξανδρου και της Μακεδονίας που ΠΟΥΛΗΣΑΝ οι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ πολιτικοί!!!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρχαιολογική ανακάλυψη ΤΟΥΡΚΩΝ αρχαιολόγων περι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ του Μεγαλέξανδρου και της Μακεδονίας που ΠΟΥΛΗΣΑΝ οι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ πολιτικοί!!!

by _
0 comment 234 views
Turkish archaeologists discover Alexander the Great statue head PROVING that both Alexander the Great as well as Macedonia ARE GREEK!!!
Turkish archaeologists discover Alexander the Great statue head PROVING that both Alexander the Great as well as Macedonia ARE GREEK!!!

The Alexander the Great statue head.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρχαιολογική ανακάλυψη ΤΟΥΡΚΩΝ αρχαιολόγων περί της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ του Μεγαλέξανδρου και της Μακεδονίας που ΠΟΥΛΗΣΑΝ οι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ πολιτικοί στους ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν το κεφάλι αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ότι τόσο ο Μέγας Αλέξανδρος όσο και η Μακεδονία ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Σύμφωνα με το σάιτ interestingengineering.com, διαβάζουμε τα εξής ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΙΚΑ για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ τόσο του Μεγαλέξανδρου όσο και της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ και έχουμε τους…ΤΟΥΡΚΟΥΣ να ευχαριστήσουμε για αυτο…!!!


Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν το κεφάλι του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Υπολογίζεται ότι το αντικείμενο σμιλεύτηκε 400 χρόνια μετά τον θάνατο του ηγεμόνα

Created: Oct 05, 2023 05:24 PM EST
Αρχαιολόγοι από τον δήμο Düzce στην Τουρκία ανακοίνωσαν σε δήλωσή τους την ανακάλυψη ενός κεφαλιού αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο είναι σχεδόν σε άριστη κατάσταση.
Το σπάνιο και μοναδικό αντικείμενο εντοπίστηκε στην κορυφή ενός ρωμαϊκού θεάτρου στο Konuralp, βόρεια του Düzce και κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Τουρκίας. Επί του παρόντος πιστεύεται ότι προέρχεται από τον δεύτερο αιώνα και τώρα βρίσκεται στο Μουσείο Konuralp όπου παραδόθηκε από τους αρχαιολόγους.


Απόλλων και Μέδουσα

Η συντριπτική πλειοψηφία του αρχαίου θεάτρου αποκαλύφθηκε σε ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες από τον δήμο Düzce,

Ωστόσο, το κεφάλι του αρχαίου ηγέτη και δύο του Έλληνα θεού Απόλλωνα και του μυθικού τέρατος Μέδουσα βρέθηκαν πιο πρόσφατα σε εξερευνήσεις που συμμετείχαν στο πάνω μέρος του θεάτρου.

Όλα τα αγάλματα μελετήθηκαν από ειδικούς της ιστορίας και το Τουρκικό Τμήμα Ανασκαφών και Έρευνας. Οι ειδικοί κατάφεραν να προσδιορίσουν ότι το κεφάλι του πορτρέτου ήταν μια ακριβής αναπαράσταση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρόλο που ήταν πιθανό να σμιλεύτηκε 400 χρόνια μετά τον θάνατό του.



Ο δήμος Düzce μοιράστηκε επίσης μια δήλωση του Μουσείου Konuralp που περιγράφει το άγαλμα. «Βρέθηκε ένα χρονολογημένο κεφάλι Αλεξάνδρου με διάμετρο 23 cm (από το κεφάλι μέχρι το λαιμό). Απεικονίζεται με βαθιά, στραμμένα προς τα πάνω μάτια από μάρμαρο, σημάδια από τρυπάνι στις κόρες και ένα ελαφρώς ανοιχτό στόμα που δεν αποκαλύπτει πολλά από τα δόντια του. Τα μακριά σγουρά μαλλιά του φτάνουν μέχρι το λαιμό και στα πλάγια του προσώπου του υπάρχουν δύο τρίχες που χωρίζονται πίσω και στη μέση του μετώπου του ακριβώς όπως η χαίτη ενός λιονταριού. Αυτή η απεικόνιση είναι ένας τύπος μαλλιών που είναι συγκεκριμένος για τον Μέγα Αλέξανδρο», εξήγησαν οι ειδικοί από το μουσείο.

Ο διάσημος αρχαίος Έλληνας στρατιωτικός διοικητής και ηγεμόνας Μέγας Αλέξανδρος, γνωστός και ως Αλέξανδρος Γ’ της Μακεδονίας, κυβέρνησε από το 356 π.Χ. έως το 323 π.Χ. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς ηγέτες στην ιστορία και τιμάται για τις εξαιρετικές του κατακτήσεις και τον αντίκτυπό του στον αρχαίο κόσμο.

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του Βασιλείου της Μακεδονίας, από τον βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Β’ και τη βασίλισσα Ολυμπιάδα. Μετά τη δολοφονία του πατέρα του το 336 π.Χ., ο Αλέξανδρος στέφθηκε βασιλιάς της Μακεδονίας. Ξεκίνησε μια σειρά από στρατιωτικές επιχειρήσεις γνωστές ως «Μακεδονική Κατάκτηση» ή «Κατακτήσεις του Αλέξανδρου».

Κατακτώντας τον κόσμο



Η εισβολή του Αλέξανδρου στην Περσία το 334 π.Χ. σηματοδότησε την έναρξη των στρατιωτικών του περιπετειών. Αργότερα, πέτυχε να ιδρύσει μια τεράστια αυτοκρατορία που κάλυπτε την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Περσία και την ινδική υποήπειρο. Στις κατακτήσεις του συμπεριλήφθηκε η πλειοψηφία του τότε γνωστού πλανήτη.

Η ζωή του Αλέξανδρου κόπηκε απότομα όταν πέθανε σε ηλικία 32 ετών στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Η ακριβής αιτία του θανάτου του εξακολουθεί να αμφισβητείται μεταξύ των ιστορικών, με θεωρίες που κυμαίνονται από ασθένεια έως φυσικά αίτια και δηλητηρίαση.

ΠΗΓΗ >> https://interestingengineering.com/culture/turkish-archaeologists-discover-alexander-the-great-statue-head

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr