Home ΗΠΑ Αποτυχία των Μυστικών Υπηρεσιών: Πώς το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχασαν αυτό που σχεδίαζε η Χαμάς;

Αποτυχία των Μυστικών Υπηρεσιών: Πώς το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχασαν αυτό που σχεδίαζε η Χαμάς;

by _
0 comment 131 views

Αποτυχία των Μυστικών Υπηρεσιών: Πώς το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχασαν αυτό που σχεδίαζε η Χαμάς;

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών του Ισραήλ θεωρούνται από τις πιο ικανές στον κόσμο. Ως εκ τούτου, η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ υποδηλώνει την τεράστια αποτυχία τους, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από τη διείσδυση μαχητών της Χαμάς από τα νότια σύνορα και την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών.

Η επίθεση της Χαμάς από αέρος, ξηράς και θαλάσσης έθεσε επίσης ερωτήματα σχετικά με το γιατί οι αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών δεν την είδαν να έρχεται, δήλωσαν στο NBC News, ειδικοί και πρώην αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Πληροφοριών.

«Αν οι Ισραηλινοί γνώριζαν ότι επίκειται επίθεση, δεν το μοιράστηκαν με την Ουάσινγκτον» σύμφωνα με δήλωση ανώτερου αξιωματούχου του αμερικανικού Στρατού.

«Αδιανόητο πώς τους ξέφυγε»

“Από το 1973 δεν έχει υπάρξει τέτοια καταστροφική αποτυχία των Μυστικών Υπηρεσιών στο Ισραήλ”, δήλωσε ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, ο οποίος εργάστηκε επί 26 χρόνια για τη CIA, όπου ειδικεύτηκε στην αντιτρομοκρατία, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία.

“Είναι αδιανόητο πώς τους ξέφυγε ” σημείωσε.

Οι πληροφορίες θα μπορούσαν να προέρχονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποκλοπές και δορυφόρους.

«Είχαν πηγές μέσα σε αυτές τις παλαιστινιακές ομάδες εδώ και χρόνια».

Ο Κόλιν Κλαρκ, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Σουφάν, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται σε θέματα παγκόσμιας ασφάλειας, δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει την κύρια ευθύνη για την αποτυχία του να προβλέψει την επίθεση του Σαββάτου.

“Είμαι απλά άφωνος”, σημείωσε. “Είχαν πηγές μέσα σε αυτές τις παλαιστινιακές ομάδες εδώ και χρόνια”.

Ο Κλαρκ πρόσθεσε ότι αποτελεί αναπάντητο ερώτημα αν η πρόσφατη εσωτερική πολιτική αναταραχή στο Ισραήλ έπαιξε ενδεχομένως ρόλο στην προφανή αποτυχία των Μυστικών Υπηρεσιών.

Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, ο οποίος ήταν Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ στην Κυβέρνηση Τραμπ, δήλωσε: “Στα 40 ή περισσότερα χρόνια που παρακολουθώ το Ισραήλ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν έχω δει ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν έχω δει ποτέ να παραβιάζονται τα σύνορα με αυτόν τον τρόπο. Συνήθως, ακόμη και ένα άτομο από τη Γάζα να πλησιάσει τα σύνορα, αναχαιτίζεται και εξουδετερώνεται πολύ πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί. Πρόκειται φυσικά για μια μεγάλη αποτυχία των Μυστικών Υπηρεσιών”. Εκτός κι αν κρύβεται κάτι άλλο στο παρασκήνιο… ίσως Ισραήλ και ΗΠΑ να επεδίωκαν κάτι τέτοιο μετά το στραπάτσο που παθαίνουν στον Πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας… Μήπως έπρεπε να στήσουν άλλο ένα μεγάλο μέτωπο στον Πλανήτη ώστε να θολώσουν τα νερά στην κοινή γνώμη της Δύσης;;; Μήπως τελειώνοντας ο Πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει οι αμυντικές τους βιομηχανίες να συντηρηθούν ώστε τα εργοστάσια να συνεχίσουν να παράγουν όπλα ή μήπως οι Μυστικές τους Υπηρεσίες έχουν πλέον αδρανοποιηθεί και απαξιωθεί επειδή τα στελέχη τους έχουν καταντήσει πλασιέ προώθησης τεχνολογικών κλπ προϊόντων των βιομηχανιών τους όπως τα συστήματα PEGASUS & PREDATOR γιατί ως φαίνεται μόνο οι υποκλοπές ενδιαφέρουν τις φιλικές τους κυβερνήσεις στην Δύση όπως την κυβέρνηση Μητσοτάκη;;; Τέλος, μήπως και πάλι ο σύγχρονες Μυστικέ Υπηρεσίες υποβάθμισαν τον ανθρώπινο παράγοντα δηλαδή να συλλέγουν πληροφορίες από έμψυχες πηγές (HUMINT) και εστίασαν και πάλι υπερβολικά στην συλλογή πληροφοριών με τεχνικά μέσα (υποκλοπές κλπ) επαναλαμβάνοντας τα τραγικά λάθη του 2001;;;

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr