Home Greek News Πόλεμος στο Ισραήλ: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

by _
0 comment 238 views
Πόλεμος στο Ισραήλ: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Πόλεμος στο Ισραήλ: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ο αρχηγός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια «προβλέπει μεγάλη νίκη» κατά του Ισραήλ


«Βρισκόμαστε κοντά να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτης της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, μετά τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση κατά του Ισραήλ.

«Φτάνει πια, ο κύκλος των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων για τον αγώνα απελευθέρωσης της γης μας και των κρατουμένων μας (…) μέσα σε (ισραηλινές) φυλακές πρέπει να ολοκληρωθεί», είπε ο Χανίγια σε δηλώσεις του που μετέδωσε το Al-Aqsa TV, τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς.

Απευθυνόμενος στις αραβικές χώρες είπε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να τους προσφέρει καμία προστασία. Τόνισε ότι ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις σκοπεύουν να επεκτείνουν την εν εξελίξει μάχη στη Γάζα στη Δυτική Οχθη και στην Ιερουσαλήμ. «Η μάχη πέρασε στην καρδιά της σιωνιστικής οντότητας» είπε. Νωρίτερα το νούμερο 2 της Χαμάς προειδοποίησε το Ισραήλ με νέες επιθέσεις.

Συγκεκριμένα ο Σάλεχ Αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ως «το καλύτερο σενάριο για εμάς ώστε να επιλύσουμε τη σύγκρουση εναντίον του εχθρού».

Ακόμη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Shehab, ο Αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η μάχη που ξεκίνησε έχει στόχο «την ελευθερία του λαού μας και το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα».

«Αυτή δεν είναι μια καταδρομική επιχείρηση. Είναι μια ολοκληρωτική μάχη. Σκοπεύουμε οι μάχες να έχουν συνέχεια και το μέτωπο να επεκταθεί» προειδοποίησε και συνέχισε λεγοντας ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για «το χειρότερο σενάριο».

«Όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά και είμαστε έτοιμοι για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή», ανέφερε και σημείωσε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη. Έχουμε αρκετούς Ισραηλινούς αιχμαλώτους για να απελευθερώσουμε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους

Ο Αλ Αρούρι παραδέχεται ότι η Χαμάς έχει αιχμαλωτίσει αρκετούς Ισραηλινούς και αυτό ώστε να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση και να προχωρήσει στην απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

«Καταφέραμε να σκοτώσουμε και να αιχμαλωτίσουμε πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες. Οι μάχες συνεχίζονται ακόμη. Όσον αφορά τους κρατούμενούς μας, σας λέω ότι η ελευθερία σας διαφαίνεται σε μεγάλο βαθμό. Με αυτά που έχουμε στα χέρια μας θα σας αφήσουμε ελεύθερους. Όσο συνεχίζονται οι μάχες, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των αιχμαλώτων», σχολίασε.

Ο ίδιος, υποστηρίξε ότι βρίσκονται και ανώτεροι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού στα χέρια της Χαμάς. «Υπάρχουν πολλοί Παλαιστίνιοι νεκροί και πολλοί Ισραηλινοί νεκροί, καθώς και αιχμάλωτοι, και η μάχη βρίσκεται ακόμη στο αποκορύφωμά της», κατέληξε ο Αλ Αρούρι….

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> H σελίδα ανανεώνεται αυτόματα >> https://www.protothema.gr/world/article/1421166/polemos-sto-israil-lepto-pros-lepto-oi-exelixeis-meta-tin-epithesi-tis-hamas-deite-fotografies-kai-video/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr