Home ΔΙΕΘΝΗ Ο δήμαρχος του Λονδίνου υπέγραψε τη Συνθήκη του WEF για το κλίμα για την απαγόρευση του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των πτήσεων και των ιδιωτικών αυτοκινήτων έως το 2030

Ο δήμαρχος του Λονδίνου υπέγραψε τη Συνθήκη του WEF για το κλίμα για την απαγόρευση του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των πτήσεων και των ιδιωτικών αυτοκινήτων έως το 2030

by _
0 comment 238 views
London Mayor Signs WEF Climate Treaty To Ban Meat,…
London Mayor Signs WEF Climate Treaty To Ban Meat,…

Ο δήμαρχος του Λονδίνου υπέγραψε τη Συνθήκη του WEF για το κλίμα για την απαγόρευση του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των πτήσεων και των ιδιωτικών αυτοκινήτων έως το 2030

Fact checked


Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan υπέγραψε μια συνθήκη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που υποχρεώνει νομικά την πόλη να απαγορεύσει την ιδιοκτησία κρέατος, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα ιδιωτικά αυτοκινητα μέχρι το έτος 2030.

Η πρωτοβουλία για την κλιματική αλλαγή, με επικεφαλής τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan, κινείται επίσης για να απαγορεύσει στους πολίτες να αγοράζουν «περισσότερα από τρία ρούχα το χρόνο» και να πετούν «περισσότερο από μία φορά κάθε τρία χρόνια».

Ο Khan εντάχθηκε στην παγκοσμιοποιητική ομάδα C40 Climate Leadership, η οποία περιλαμβάνει, με τα δικά της λόγια, «ένα δίκτυο σχεδόν 100 δημάρχων των κορυφαίων πόλεων του κόσμου που είναι ενωμένοι στη δράση για να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση» και ανέθεσε μια έκθεση που απαιτεί από τις πόλεις να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030.

Ο Khan, ο οποίος προεδρεύει του ομίλου C40, έχει λάβει αντιδράσεις από τους Λονδρέζους μετά την επέκταση του Ulez (ζώνη εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών) αυτού του μήνα. Αν και η πρωτοβουλία C40 Cities, υπό το πρόσχημα της εκστρατείας Clean Air Wins, μοιράστηκε βίντεο υπέρ του Ulez, η Wall Street Journal αυτή την εβδομάδα τόνισε τις λιγότερο δημοσιευμένες προτάσεις στην έκθεσή της, που συντάχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Leeds. όπως «χωρίς κρέας, χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδιωτικά οχήματα».

Στα ψιλά γράμματα περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια, τους οποίους η WSJ περιγράφει ως ένα είδος «κλειδώματος για το κλίμα».

Η έκθεση ορίζει διάφορες «καταναλωτικές παρεμβάσεις», χωρίς να περιγράφει πώς θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος στο μηδέν έως το 2030 είναι ένας καταγεγραμμένος στόχος, αλλά υπάρχουν ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η παρέμβαση, εκτός εάν τιμολογηθεί μακριά από τους απλούς ανθρώπους ή την αυταρχική δύναμη.



Η C40 Cities απασχολεί 433 άτομα παγκοσμίως, σύμφωνα με το LinkedIn, με κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο ιστότοπός του, ωστόσο, παρέχει λίγα συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι κάνει στην πραγματικότητα το C40.

Οι πραγματικές δραστηριότητες θάβονται κάτω από ιδεαλιστικές εκκλήσεις για «δράση τώρα» και δοκίμια που περιγράφουν λεπτομερώς τα ορόσημα που έχουν επιτευχθεί από τις πόλεις-μέλη.

Ωστόσο, τα χρήματα πέφτουν στο C40. Μόνο το βρετανικό σκέλος της εταιρείας έλαβε 11 εκατομμύρια £ σε επιχορηγήσεις και άλλες μορφές χρηματοδότησης το 2022. Περισσότερα από 7 εκατομμύρια £ από αυτά τα χρήματα δαπανήθηκαν για το προσωπικό του.

Τον Νοέμβριο του 2021, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επένδυσε 27 εκατομμύρια £ στο Σχέδιο Δράσης για το Αστικό Κλίμα (UCAP) του C40. Ενώ ο ιστότοπος της πρωτοβουλίας ισχυρίζεται ότι από το 2018 έως το 2021 «παρείχε τεχνική βοήθεια και πόρους σε 35 πόλεις για την ανάπτυξη σχεδίων δράσης για το κλίμα που μειώνουν αποτελεσματικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και ενισχύουν την κλιματική ανθεκτικότητα», η φύση αυτής της βοήθειας και των πόρων δεν επεκτείνεται.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στο UCAP φαίνονται εξίσου ζημιές. Μια λιγότερο από σαφής περίληψη της συμμετοχής της Άκρα στο UCAP βρίσκεται στον ιστότοπο της Μητροπολιτικής Συνέλευσης της Άκρα: «η παράδοση του προγράμματος περιλάμβανε τεχνική βοήθεια για περιφερειακές και τοπικές συνεδριάσεις, ανάπτυξη προϊόντων γνώσης και πλαίσιο πολιτικής, ανάπτυξη ικανοτήτων , και εκστρατείες υπεράσπισης της ένταξης του άτυπου τομέα.”

Στους οικονομικούς υποστηρικτές του C40 περιλαμβάνονται οργανισμοί και εταιρείες με μεγάλη επιρροή, όπως η Google, το Ίδρυμα Κλίντον και η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος.

Αυτό το δίκτυο υποστήριξης ιδεολογικά ευθυγραμμισμένων ηγετών δίνει στην ομάδα C40 σοβαρό βάρος, ακόμη κι αν οι δραστηριότητές της δεν είναι ευρέως γνωστές στο ευρύτερο κοινό.

Αναγνωρίζεται αυτή η αναμφισβήτητη επιρροή στην έκθεση, η οποία αναφέρει ότι «το δίκτυο των πόλεων C40 μπορεί να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια ικανότητα δαπανών τους για να επιταχύνει τη μετάβαση στην παραγωγή χαμηλών εκπομπών άνθρακα», κάνοντας χρήση «άμεσης και φιλόδοξης δράσης».

Ωστόσο, αυτή η ενέργεια δεν θα είναι μόνο από πάνω προς τα κάτω: για την πρωτοβουλία C40, «είναι κρίσιμο να συμβούν μεγάλης κλίμακας αλλαγές συμπεριφοράς το συντομότερο δυνατό».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr