Home Greek News ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Ανοιχτή θεματική συζήτηση είχε λάβει χώρα -όλως «τυχαίως»– στο Ζάππειο αρχές του μήνα για τη κλιματική αλλαγή και τις…φυσικές καταστροφές ΠΡΙΝ ξεσπάσουν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και αλλού!!!

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Ανοιχτή θεματική συζήτηση είχε λάβει χώρα -όλως «τυχαίως»– στο Ζάππειο αρχές του μήνα για τη κλιματική αλλαγή και τις…φυσικές καταστροφές ΠΡΙΝ ξεσπάσουν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και αλλού!!!

by _
0 comment 220 views
΄Αλλος ένας ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ του WEF – Χάρης Λουκάς: Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε το μοντέλο της πόλης των…15 λεπτών
΄Αλλος ένας ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ του WEF – Χάρης Λουκάς: Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε το μοντέλο της πόλης των…15 λεπτών

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Ανοιχτή θεματική συζήτηση είχε λάβει χώρα -όλως «τυχαίως»– στο Ζάππειο αρχές του μήνα για τη κλιματική αλλαγή και τις…φυσικές καταστροφές ΠΡΙΝ ξεσπάσουν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και αλλού!!!

΄Αλλος ένας ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ του World Economic Forum που θέλει να μας προωθήσει αυτήν ΥΠΟΥΛΗ ΑΤΖΕΝΤΑ του! – Χάρης Λουκάς: Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε το μοντέλο της πόλης των…15 λεπτών

Διαβάστε επίσης ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – Όπου φωτιές και πλημμύρες (Ελλάδα, ΗΠΑ και αλλού), εκεί ξεφυτρώνουν -«όλως τυχαίως»-…ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ του WEF!!! και αυτό θα σας αποκαλύψει ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ!!!

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – Όπου φωτιές και πλημμύρες (Ελλάδα, ΗΠΑ και αλλού), εκεί ξεφυτρώνουν -«όλως τυχαίως»-…ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ του WEF!!!


Χ. Δούκας: Η Αθήνα να θωρακιστεί από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης – Το μοντέλο της πόλης των «15 λεπτών»

Δευτέρα, 04/09/2023 – 08:35

Ανοιχτή θεματική συζήτηση: «Σύγχρονες προκλήσεις: Κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και βιώσιμη ανάπτυξη», στο πλαίσιο των εορτασμών της 3ηςΣεπτέμβρη, έλαβε χώρα στο περιστύλιο του Ζαππείου

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Χάρης Δούκας, Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη Σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Ε.Μ.Π. και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιό του για την μετατροπή της Αθήνας σε μία περιβαλλοντικά βιώσιμη πόλη. Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε αρχικά στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο, στο πρόβλημα των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και στην ανάγκη να διασφαλιστεί η ποιότητα του αέρα στην Αθήνα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, παρουσίασε το μοντέλο της πόλης των «15 λεπτών», στο οποίο οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, εκπαίδευση, πράσινο, ψυχαγωγία) μέσα σε 15 λεπτά, χρησιμοποιώντας τα πόδια ή το ποδήλατο. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρακτικές που υιοθετούν σήμερα ευρωπαϊκές πόλεις για την ενίσχυση του πρασίνου και της σκίασης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δούκας δήλωσε ότι στόχος του είναι να φυτευτούν 25.000 δέντρα την επόμενη πενταετία, ώστε η Αθήνα να προσεγγίσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο πρασίνου στις πόλεις, το οποίο είναι στο 30% έναντι του 11% που παρατηρείται σήμερα στην πρωτεύουσα.

Ο κ. Δούκας σημείωσε ότι η Αθήνα είναι μία σκληρή περιβαλλοντικά πόλη και σκοπός της υποψηφιότητάς του είναι να θωρακιστεί από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, να αντιμετωπίζει επαρκώς τους καύσωνες κατά τους θερμούς μήνες και να καταπολεμήσει την ενεργειακή φτώχεια, δίνοντας φθηνό ρεύμα στα φτωχότερα νοικοκυριά, σε αντιπαραβολή με τις επιδοματικές πολιτικές που λαμβάνουν χώρα σήμερα.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Δημόπουλος, Καθηγητής Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Γραμματέας Τομέα Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, παρουσίασε τις προτάσεις του κινήματος για την αλλαγή του μοντέλου αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην εποχή της κλιματικής κρίσης, την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης και αναφέρθηκε στην ανάγκη σωστού συντονισμού των αρμοδίων φορέων, στην ορθή κατανομή των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Μιχάλης Χάλαρης, Γραμματέας Τομέα Πολιτικής Προστασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στη διαχρονική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στη δόμηση της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση που αρνείται να εφαρμόσει μεταξύ άλλων και τον δικό της ψηφισμένο νόμο για την πολιτική προστασία και υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών, αλλά και στη συνεργασία των κομμάτων στο ζήτημα αυτό, προς όφελος των πολιτών.

Ο Τάκης Γρηγορίου, σύμβουλος σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και στέλεχος της Greenpeace, σημείωσε στην ανάγκη του «μετριασμού» της κλιματικής κρίσης και της «προσαρμογής» στις επιπτώσεις της. Αναφέρθηκε στον ρόλο των δήμων που οφείλουν να ασκούν κοινωνική πολιτική στο κομμάτι της ενέργειας και να δημιουργούν ανθεκτικές πόλεις που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η Ευανθία Σισμάνογλου, project manager στην εταιρεία EV Loader, παρουσίασε τα οφέλη της ψηφιακής εφαρμογής που αναπτύχθηκε για την εξεύρεση και τη διαχείριση σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης. Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημασία που έχει η συμμετοχή των startups και του ιδιωτικού τομέα γενικότερα στην εξεύρεση σύγχρονων και περιβαλλοντικά βιώσιμων λύσεων.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Γιώργος Καραμανώλης, Σύμβουλος Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας & Τεχνολογίας, Συντονιστής της δράσης “Ψηφιακή Κοινωνία – Digital Society”, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία θεσμικών παρεμβάσεων, όπως η Δι@υγεια, αλλά και στη υιοθέτηση καλών διεθνών πρακτικών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Ο κ. Καραμανώλης υπογράμμισε τη σημασία της διαβούλευσης των παρεμβάσεων που αφορούν το περιβάλλον και αναφέρθηκε σε μία σειρά από πρωτότυπες ιδέες που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα της «Ψηφιακής Κοινωνίας».

«Σύγχρονες προκλήσεις: Κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και βιώσιμη ανάπτυξη»

ΠΗΓΗ >>

https://www.ienergeia.gr/politiki/26648/x-doykas-i-athina-na-thorakistei-apo-tis-epiptoseis-tis-klimatikis-krisis-to-montelo-tis-polis-ton-15-lepton

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr