Home ΔΙΕΘΝΗ Η Κίνα ανακοινώνει την επιθυμία να ενταχθεί η Τουρκία στις χώρες…BRICS!

Η Κίνα ανακοινώνει την επιθυμία να ενταχθεί η Τουρκία στις χώρες…BRICS!

by _
0 comment 146 views
China announces desire for Turkey to join BRICS
China announces desire for Turkey to join BRICS

Η Κίνα ανακοινώνει την επιθυμία να ενταχθεί η Τουρκία στις χώρες…BRICS!

Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 7:35 μ.μ.  [ Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 19:35 ]

Ο απεσταλμένος της Κίνας στην Άγκυρα λέει ότι το Πεκίνο επιθυμεί να ενταχθεί η Τουρκία στους BRICS.

Η Κίνα αποκάλυψε την επιθυμία της να συμπεριληφθεί η Τουρκία στον όμιλο BRICS των κορυφαίων αναδυόμενων οικονομιών περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την επέκταση του μπλοκ αποδεχόμενοι έξι νέα μέλη.

Ο Liu Shaobin δήλωσε σε συνάντηση με δημοσιογράφους στην Άγκυρα την Παρασκευή ότι η Κίνα «θέλει η Τουρκία να ενταχθεί στην ομάδα BRICS», προσθέτοντας ότι το Πεκίνο και η Άγκυρα θα είναι μαζί στην πορεία προς την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aydinlik.

Ο Shaobin είπε ότι η απόφαση του BRICS τον περασμένο μήνα να αποδεχθεί την Αργεντινή, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως νέα μέλη ήταν «μια αναμενόμενη ιστορική αρχή στη διεθνή σκηνή».

Οι δηλώσεις γίνονται λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ρωσία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των BRICS του επόμενου έτους στο Καζάν, την πρωτεύουσα της ρωσικής δημοκρατίας Ταταρστάν, μια περιοχή με μεγάλο τουρκικό πληθυσμό που ευθύνεται για το 25% των τουρκικών επενδύσεων στη Ρωσία.

Πολιτικές πηγές πιστεύουν ότι ο Ερντογάν και ο Πούτιν θα συζητήσουν την πρόσβαση της Άγκυρας στους BRICS στη συνάντησή τους στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας στο Σότσι τη Δευτέρα.

Άλλοι έχουν επισημάνει τις προσπάθειες της Τουρκίας να βρει νέες πηγές επενδυτικού κεφαλαίου καθώς η χώρα προσπαθεί να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες που υπέστη τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Λένε ότι η πρόσβαση της Τουρκίας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα BRICS θα απελευθερώσει αυτό το δυναμικό.

Η ένταξη της Τουρκίας στους BRICS θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει τα εμπορικά της έσοδα, καθώς η χώρα είναι ήδη σημαντικός εμπορικός εταίρος των αρχικών μελών της BRICS, Κίνας και Ρωσίας, καθώς και για νεοεισερχόμενους όπως το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το BRICS σημαίνει Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική. Η ομάδα αποφάσισε στις 25 Αυγούστου κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής στη Νότια Αφρική να δεχθεί επίσημα τα έξι νέα μέλη από τις αρχές του 2024.

Ο ιστότοπος του Press TV είναι επίσης προσβάσιμος στις ακόλουθες εναλλακτικές διευθύνσεις:

www.presstv.ir

www.presstv.co.uk

https://www.presstv.ir/Detail/2023/09/02/710130/China-BRICS-Turkey-membership-idea-envoy

Turkey, Recep Tayyip Erdogan, China, Vladimir Putin, BRICS, ambassador, membership

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr