Home ΔΙΕΘΝΗ Οι φωτιές «σκοτώνουν» τον Καναδά: Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους

Οι φωτιές «σκοτώνουν» τον Καναδά: Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους

by _
0 comment 149 views
Οι φωτιές «σκοτώνουν» τον Καναδά: Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους
Οι φωτιές «σκοτώνουν» τον Καναδά: Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους

Οι φωτιές «σκοτώνουν» τον Καναδά: Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους


Διαβάστε πρώτα το άρθρο μας με τίτλο Στον Καναδά τους καίνε ΚΑΝΟΝΙΚΑ με…ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ – Ολόκληρες περιοχές ανάβουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ φωτιά – ΧΙΛΙΑΔΕΣ χάνουν τα σπίτια τους!!! για να καταλάβετε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ!!!..

Στον Καναδά τους καίνε ΚΑΝΟΝΙΚΑ με…ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ – Ολόκληρες περιοχές ανάβουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ φωτιά – ΧΙΛΙΑΔΕΣ χάνουν τα σπίτια τους!!!


Περίπου 30.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους στη Βρετανική Κολομβία εξαιτίας πυρκαγιών που μαίνονται στην επαρχία του δυτικού Καναδά, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Σάββατο

Σε αυτούς τους 30.000 που χρειάστηκε να φύγουν προστίθενται άλλοι 36.000 που έχουν λάβει πλέον την εντολή να είναι έτοιμοι για ενδεχόμενη εσπευσμένη απομάκρυνσή τους, σύμφωνα με τον Μπόουιν Μα, αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην επαρχία.

Ρεκόρ καταστροφής στη χώρα

Ο Καναδάς αντιμετωπίζει από την άνοιξη μια περίοδο πυρκαγιών που σπάει όλα τα ρεκόρ. Η χώρα είναι αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, η ένταση και η συχνότητα των οποίων έχουν αυξηθεί εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Πάνω από το μισό του πληθυσμού των Βορειοδυτικών Εδαφών καλείται να απομακρυνθεί από τις εστίες του ενώ εντολές εκκένωσης έχουν δοθεί και συναγερμοί έχουν κηρυχθεί και σε άλλες τοποθεσίες στη χώρα, κυρίως στη Βρετανική Κολομβία (δυτικός Καναδάς).

Η πόλη Δυτική Κελόουνα, στο κέντρο της Βρετανικής Κολομβίας, κηρύχθηκε χθες, Πέμπτη, το βράδυ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας μιας δασικής πυρκαγιάς που την πλησιάζει επικίνδυνα.

Ισχυροί άνεμοι αναμένεται ότι θα καταστήσουν «εξαιρετικά απρόβλεπτες» τις επόμενες 48 ώρες στην επαρχία αυτή, δήλωσε η υπουργός Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και Κλιματικής Προετοιμασίας Μπόγουιν Μα.

Χθες, Πέμπτη, ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό διέκοψε τις οικογενειακές διακοπές του στη δυτική ακτή για να συνεδριάσει με υπουργούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους για να συζητήσουν «τις δασικές πυρκαγιές και τις ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες» που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Αυτός ο τελευταίος «ζήτησε από τους υπουργούς να συνεργασθούν με τους εταίρους τους του τομέα των τηλεπικοινωνιών για να εξασφαλίσουν τη διαρκή πρόσβαση των πληγέντων Καναδών στις απαραίτητες υπηρεσίες», ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

ΠΗΓΗ >> https://www.ethnos.gr/World/article/275992/oifotiesskotonoyntonkanadadekadesxiliadeskatoikoiapomakrynontaiapotaspitiatoys

Φωτιές, πυρκαγιές, Ελλάδα, ειδήσεις, Ρόδος, φωτιές στην Ελλάδα 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αιολικά πάρκα, ΑΠΕ, ανεμογεννήτριες, Κέρκυρα , Ατζέντα 21, Νέα Τάξη Πραγμάτων , κυβέρνηση, φωτιά, Βόλος, Greece, Greece fires 2023, Greece wildfires, Ρόδος , Κύπρος, Λεμεσός , Χαβάη, Μάουι, φωτιές στο Μάουι, Φωτιες στη Χαβάη

#ΌπλαΚατευθυνόμενηςΕνέργειας, #DirectedEnergyWeapons, #DEW, #EnergyWeapons #ΕνεργειακάΌπλα

#Ελλάδα #φωτιές #πυρκαγιές #Ρόδος #φωτιά #φωτιέςΣτηνΕλλάδα2023

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr