Home ΔΙΕΘΝΗ Η Γερμανία στρέφεται ΚΑΤΑ της ύπουλης Πράσινης Νέας Συμφωνίας της ΕΕ!!! – Κοινή Λογική στο προσκήνιο

Η Γερμανία στρέφεται ΚΑΤΑ της ύπουλης Πράσινης Νέας Συμφωνίας της ΕΕ!!! – Κοινή Λογική στο προσκήνιο

by _
0 comment 158 views

Η Γερμανία στρέφεται ενάντια στην ύπουλη Πράσινη Νέα Συμφωνία της ΕΕ!!! – Κοινή Λογική στο προσκήνιο

ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΡΕΝΤΕΝ
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2023 – 02:00 ΠΜ

Μετά από ένα εύλογο αίτημα της Γαλλίας για παύση των νέων πράσινων κανονισμών, έρχεται μια ακόμη ισχυρότερη απόκρουση από τη Γερμανία…

Ο Spectator («Θεατής») ρωτά: Στρέφεται η Γερμανία ενάντια στην Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ;

Πρόσφατα ήταν ο Πρόεδρος Μακρόν που υποχωρούσε σχετικά με τα πράσινα μέτρα. Σε μια ομιλία του υποστήριξε ότι η Ευρώπη, προς το παρόν, έχει προχωρήσει αρκετά – εάν θεσπίσει άλλους κανονισμούς χωρίς να ακολουθήσει ο υπόλοιπος κόσμος, τότε θα θέσει σε κίνδυνο τις επενδύσεις και θα βλάψει την οικονομία. Αυτή την εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – μια κεντροδεξιά ομάδα που περιλαμβάνει τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες, το κόμμα της προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – φαίνεται να εντάσσεται σε αυτό.

Το κόμμα αναφέρεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποστήριξή του για την Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό είναι το σύνολο των προτάσεων που περιλαμβάνει, για παράδειγμα, έναν στόχο σε επίπεδο ΕΕ για την εξάλειψη των καθαρών εκπομπών άνθρακα έως το 2050. Ενώ 11 χώρες της ΕΕ έχουν ήδη θέσει νομικά δεσμευτικούς στόχους για να φτάσουν το καθαρό μηδέν έως το 2050 (ή το 2045 στην περίπτωση Γερμανία και Σουηδία), εάν η Πράσινη Συμφωνία επρόκειτο να προχωρήσει, δεν θα υπήρχε υποχρέωση για τα άλλα κράτη μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Η Γερμανία φαίνεται τώρα να αναλαμβάνει τη Γαλλία ως η κύρια αντίπαλη δύναμη προς τις πολιτικές μηδενικού άνθρακα, κυρίως επειδή έχει πιο αυστηρές πολιτικές – και επειδή ο αυτοεπιβαλλόμενος προγενέστερος στόχος του να φτάσει στο καθαρό μηδέν μέχρι το 2045, που είχε επιβληθεί από τον εαυτό του, φαίνεται όλο και περισσότερο εκτός πραγματικότητας.

Την περασμένη εβδομάδα ένα νέο κόμμα, το «Burger in Wut» (Πολίτες στην οργή ή BiW) πήρε το 9,6 τοις εκατό των ψήφων στις πολιτειακές εκλογές στη Βρέμη. Όπως και με το Ολλανδικό Κίνημα Αγροτών-Πολίτη (BoerburgerBeweging, ή BBB) που βρέθηκε στην κορυφή των περιφερειακών εκλογών της χώρας τον Μάρτιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει αγροκτήματα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι νιτρικών αλάτων, ήταν η ταχύτητα της ανόδου της BiW που έπιασε πολλοί αγνοούμενοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://www.zerohedge.com/political/germany-turning-against-eus-green-new-deal-common-sense-forefront

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr