Home ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – EXCLUSIVES Έκθεση της RAND (πριν τον πόλεμο), εξηγεί πως η σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας είχε σκοπό την οικονομική καταστροφή της Γερμανίας και της ΕΕ για την ενίσχυση των ΗΠΑ με τα χρήματα Ευρωπαίων πολιτών!

Έκθεση της RAND (πριν τον πόλεμο), εξηγεί πως η σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας είχε σκοπό την οικονομική καταστροφή της Γερμανίας και της ΕΕ για την ενίσχυση των ΗΠΑ με τα χρήματα Ευρωπαίων πολιτών!

by _
0 comment 262 views
Έκθεση της RAND (πριν τον πόλεμο), εξηγεί πως η σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας είχε σκοπό την οικονομική καταστροφή της Γερμανίας και της ΕΕ για την ενίσχυση των ΗΠΑ με τα χρήματα Ευρωπαίων πολιτών!
Έκθεση της RAND (πριν τον πόλεμο), εξηγεί πως η σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας είχε σκοπό την οικονομική καταστροφή της Γερμανίας και της ΕΕ για την ενίσχυση των ΗΠΑ με τα χρήματα Ευρωπαίων πολιτών!

Έκθεση της RAND CORPORATION (πριν τον πόλεμο), εξηγεί πως η σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας είχε σκοπό την οικονομική καταστροφή της Γερμανίας και της ΕΕ για την ενίσχυση των ΗΠΑ με τα χρήματα Ευρωπαίων πολιτών!

«Ενεργειακά, η Γερμανία εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οπότε θα πρέπει να προκληθεί κρίση στις σχέσεις Γερμανίας-Ρωσίας, με μήλον της έριδας – την Ουκρανία.»…


Αποδυνάμωση της Γερμανίας, ενίσχυση των ΗΠΑ

Στις 25 Ιανουαρίου του 2022 (ένα μήνα πριν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση του Πουτιν), τότε που ακόμα και μεγάλοι στρατηγικοί αναλυτές δεν προέβλεπαν πως θα γίνει πόλεμος. Στο Διαδίκτυο εμφανίστηκε ένα έγγραφο της RAND Corporation, υπό τον τίτλο «Weakening Germany, strengthening the U.S».

Η εταιρεία RAND είναι ένας κρίσιμος κόμβος της παγκόσμιας κυβέρνησης που συνωμοτεί με τη CIA, τον ΟΗΕ και το WEF. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν «διεισδύσει» πλήρως σε αυτό και η παρακάτω έκθεση το ενισχύει αυτό.

Θα σας κάνω μια περίληψη των θέσεων της εν λόγω αναφοράς:

Α) Η οικονομία των ΗΠΑ δεν μπορεί να σωθεί χωρίς την οικονομική και υλική «στήριξη» από εξωτερικές πηγές.

Β) Η μόνη ζώνη, που μπορεί να προσφέρει αυτή την «στήριξη», είναι η ΕΕ. Η μόνη χώρα, που μπορεί να εμποδίσει την ενίσχυση των ΗΠΑ με τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών, είναι η Γερμανία, η οποία διατηρεί ακόμα έναν βαθμό εθνικής κυριαρχίας.

Γ) Επομένως, πρέπει να προκληθεί μια οικονομική κρίση στην Γερμανία, ώστε το κεφάλαιο της χώρας να «μεταναστεύσει» στις ΗΠΑ.

Δ) Για να προκληθεί η επιθυμητή οικονομική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να «χτυπηθεί» στον ενεργειακό τομέα.

Ε) Ενεργειακά, η Γερμανία εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οπότε θα πρέπει να προκληθεί κρίση στις σχέσεις Γερμανίας-Ρωσίας, με μήλον της έριδας – την Ουκρανία.

ΣΤ) Και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, που θα αναγκάσουν τη Ρωσία να στείλει τα στρατεύματά της στην γείτονα χώρα. Αυτό θα καθιστούσε αυτόματα τη Ρωσία ως επιτιθέμενη χώρα και θα προκαλούσε μπαράζ κυρώσεων εναντίον της, από πλευράς της ΕΕ. Η Ρωσία σε αντίποινα θα απαντούσε με κυρώσεις, που θα έπλητταν κυρίως την Γερμανία”. (Αντρέι Φούρσοφ, Ρώσος ιστορικός και κοινωνιολόγος, Διευθυντής του Κέντρου Αναλυτικών Ερευνών, ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής).

Η έκθεση της RAND Corporation εκθέτει εν μέρει την PSYOP-UKRAINE-INVASION στο ευρύτερο πλαίσιο του ταχέως επιταχυνόμενου προγράμματος Great Reset που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.

Η παρούσα κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας δεν υποδηλώνει ότι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την οικονομική και υλική υποστήριξη από εξωτερικές πηγές. Η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης, στην οποία καταφεύγει τακτικά η Fed τα τελευταία χρόνια, καθώς και η ανεξέλεγκτη έκδοση μετρητών κατά τη διάρκεια του lockdown του 2020 και του 2021 Covid απο την κυβέρνηση Τραμπ, έχουν οδηγήσει σε απότομη αύξηση του εξωτερικού χρέους και αύξηση της προσφοράς σε δολάρια.

Άρα, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για εισροές πόρων στην εθνική οικονομία, ιδιαίτερα στο τραπεζικό σύστημα. Μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες που δεσμεύονται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα μπορούν να τις παρέχουν πόρους χωρίς σημαντικό στρατιωτικό και πολιτικό κόστος για τις ΗΠΑ.

Το σημαντικότερο εμπόδιο είναι η αυξανόμενη ανεξαρτησία της Γερμανίας. Αν και εξακολουθεί να είναι μια χώρα με περιορισμένη κυριαρχία, εδώ και δεκαετίες κινείται σταθερά προς την άρση αυτών των περιορισμών για να γίνει ένα πλήρως ανεξάρτητο κράτος. Αυτή η κίνηση είναι αργή και προσεκτική, αλλά σταθερή. Ο τελικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, εάν τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες κλιμακωθούν, ο ρυθμός θα μπορούσε να επιταχυνθεί σημαντικά.

Ένας επιπλέον παράγοντας που συμβάλλει στην οικονομική ανεξαρτησία της Γερμανίας είναι το Brexit. Με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τις δομές της ΕΕ, χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία να επηρεάσουμε τη διαπραγμάτευση διακυβερνητικών αποφάσεων.

Είναι ο φόβος της αρνητικής μας απόκρισης που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη σχετικά αργή ταχύτητα αυτών των αλλαγών. Εάν μια μέρα εγκαταλείψουμε την Ευρώπη, θα υπάρξει μια καλή ευκαιρία για τη Γερμανία και τη Γαλλία να επιτύχουν μια πλήρη πολιτική συναίνεση. Στη συνέχεια, η Ιταλία και άλλες χώρες της Παλαιάς Ευρώπης — κυρίως τα πρώην μέλη της ΕΚΑΧ — μπορούν να προσχωρήσουν σε αυτήν υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Η Βρετανία, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα μπορέσει να αντισταθεί μόνη της στην πίεση του γαλλογερμανικού διδύμου. Εάν εφαρμοστεί, αυτό το σενάριο θα μετατρέψει τελικά την Ευρώπη σε όχι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό ανταγωνιστή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξάλλου, εάν οι ΗΠΑ είναι για ένα ορισμένο διάστημα κατακλυζόμενες από εσωτερικά προβλήματα, η Παλαιά Ευρώπη θα είναι σε θέση να αντισταθεί πιο αποτελεσματικά στην επιρροή των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών με προσανατολισμό στις ΗΠΑ.

Τα τρωτά σημεία στη γερμανική και ευρωπαϊκή οικονομία

Μια αύξηση της ροής πόρων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ μπορεί να αναμένεται εάν η Γερμανία αρχίσει να βιώνει μια ελεγχόμενη οικονομική κρίση. Ο ρυθμός των οικονομικών εξελίξεων στην ΕΕ εξαρτάται σχεδόν χωρίς εναλλακτική από την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας. Η Γερμανία που επωμίζεται το κύριο βάρος των δαπανών που απευθύνονται στα φτωχότερα μέλη της ΕΕ.

Το σημερινό γερμανικό οικονομικό μοντέλο βασίζεται σε δύο πυλώνες. Πρόκειται για απεριόριστη πρόσβαση σε φθηνούς ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και σε φθηνή γαλλική ηλεκτρική ενέργεια, χάρη στη λειτουργία πυρηνικών σταθμών. Η σημασία του πρώτου παράγοντα είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Η διακοπή των ρωσικών προμηθειών μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει μια συστημική κρίση που θα ήταν καταστροφική για τη γερμανική οικονομία και, έμμεσα, για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γαλλικός ενεργειακός τομέας θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει σύντομα σοβαρά προβλήματα. Η προβλέψιμη διακοπή των ελεγχόμενων από τη Ρωσία πυρηνικών προμηθειών, σε συνδυασμό με την ασταθή κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ, θα καταστήσει τον γαλλικό ενεργειακό τομέα σε κρίσιμο βαθμό εξαρτημένο από τα αυστραλιανά και καναδικά καύσιμα. Σε σχέση με την ίδρυση της AUKUS, δημιουργεί νέες ευκαιρίες για άσκηση πίεσης. Ωστόσο, το θέμα αυτό ξεφεύγει από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας έκθεσης.

Μια ελεγχόμενη κρίση

Λόγω των περιορισμών του συνασπισμού, η γερμανική ηγεσία δεν ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη χώρα. Χάρη στις ακριβείς ενέργειές μας, κατέστη δυνατό να αποκλειστεί η θέση σε λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2, παρά την αντίθεση των ομάδων συμφερόντων από τη χαλυβουργία και τη χημική βιομηχανία. Ωστόσο, η δραματική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου μπορεί να ενθαρρύνει την ηγεσία να επανεξετάσει την πολιτική της και να επιστρέψει στην ιδέα της ευρωπαϊκής κυριαρχίας και της στρατηγικής αυτονομίας.

Ο μόνος εφικτός τρόπος για να διασφαλιστεί η απόρριψη των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών από τη Γερμανία είναι η εμπλοκή και των δύο πλευρών στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία. Οι περαιτέρω ενέργειές μας σε αυτή τη χώρα θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε στρατιωτική απάντηση από τη Ρωσία. Οι Ρώσοι προφανώς δεν θα μπορέσουν να αφήσουν αναπάντητη τη μαζική πίεση του ουκρανικού στρατού στις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες του Ντονμπάς. Αυτό θα μας επέτρεπε να κηρύξουμε την Ρωσία επιτιθέμενη χώρα και να εφαρμοστεί σε αυτήν ολόκληρο το πακέτο κυρώσεων που είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Ο Πούτιν μπορεί με τη σειρά του να αποφασίσει να επιβάλει περιορισμένες αντικυρώσεις — κυρίως για τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες στην Ευρώπη. Έτσι, η ζημιά στις χώρες της ΕΕ θα είναι συγκρίσιμη με αυτή των Ρώσων, και σε ορισμένες χώρες κυρίως στη Γερμανία θα είναι και μεγαλύτερη.

Προϋπόθεση για να πέσει η Γερμανία σε αυτή την παγίδα είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος των πράσινων κομμάτων και της πράσινης ατζέντας στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί Πράσινοι είναι ένα έντονα δογματικό, αν όχι ζηλωτικό, κίνημα, που τους κάνει πολύ εύκολο να αγνοήσουν τα οικονομικά επιχειρήματα. Από αυτή την άποψη, οι Γερμανοί Πράσινοι ξεπερνούν κάπως τους ομολόγους τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα προσωπικά χαρακτηριστικά και η έλλειψη επαγγελματισμού των ηγετών τους – κυρίως η Annalena Baerbock και ο Robert Habeck – επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο για αυτούς να παραδεχτούν τα λάθη τους εγκαίρως.

Έτσι, θα αρκεί να σχηματιστεί γρήγορα η εικόνα των μέσων ενημέρωσης του επιθετικού πολέμου του Πούτιν για να μετατραπούν οι Πράσινοι σε ένθερμους και σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές των κυρώσεων, ένα «κόμμα πολέμου». Θα επιτρέψει την εισαγωγή του καθεστώτος κυρώσεων χωρίς κανένα εμπόδιο. Η έλλειψη επαγγελματισμού των σημερινών ηγετών θα επιτρέψει τον στόχο να μας χωρίς αντιδράσεις, ακόμη και όταν ο αρνητικός αντίκτυπος της επιλεγμένης πολιτικής γίνει αρκετά εμφανής. Οι εταίροι του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού θα πρέπει απλώς να ακολουθήσουν τους συμμάχους τους — τουλάχιστον έως ότου το φορτίο των οικονομικών προβλημάτων ξεπεράσει τον φόβο πρόκλησης κυβερνητικής κρίσης.

Ωστόσο, ακόμη και όταν το SPD και το FDP είναι έτοιμα να πάνε ενάντια στους Πράσινους, η πιθανότητα για την επόμενη κυβέρνηση να επαναφέρει τις σχέσεις με τη Ρωσία σε κανονικούς ρυθμούς θα είναι αισθητά περιορισμένη. Η εμπλοκή της Γερμανίας σε μεγάλες προμήθειες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στον ουκρανικό στρατό θα δημιουργήσει αναπόφευκτα μια ισχυρή δυσπιστία στη Ρωσία, η οποία θα κάνει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων αρκετά χρονοβόρα.

Εάν επιβεβαιωθούν εγκλήματα πολέμου και ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, η γερμανική πολιτική ηγεσία δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το βέτο των εταίρων της στην ΕΕ σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία και τα ενισχυμένα πακέτα κυρώσεων. Αυτό θα εξασφαλίσει ένα αρκετά μεγάλο χάσμα στη συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας, το οποίο θα καταστήσει τους μεγάλους γερμανικούς οικονομικούς φορείς μη ανταγωνιστικούς.

Αναμενόμενες Συνέπειες

Μια μείωση του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού , η πλήρης παύση τέτοιων προμηθειών θα οδηγούσε σε καταστροφικά αποτελέσματα για τη γερμανική βιομηχανία. Η ανάγκη εκτροπής σημαντικών ποσοτήτων ρωσικού φυσικού αερίου για χειμερινή θέρμανση κατοικιών και δημόσιων εγκαταστάσεων θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ελλείψεις. Τα λουκέτα σε βιομηχανικές επιχειρήσεις θα προκαλέσουν ελλείψεις εξαρτημάτων και ανταλλακτικών για την κατασκευή, διάσπαση των τμημάτων logistics και, τελικά, φαινόμενο ντόμινο σε όλη την Ευρώπη. Μια πλήρης ακινησία στα μεγαλύτερα χημικά, μεταλλουργικά και μηχανουργικά εργοστάσια είναι πιθανή, ενώ δεν έχουν ουσιαστικά καμία πλεονάζουσα ικανότητα να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο επιχειρήσεων συνεχούς κύκλου, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει την καταστροφή τους.

Οι σωρευτικές απώλειες της γερμανικής οικονομίας μπορούν να εκτιμηθούν μόνο κατά προσέγγιση. Ακόμα κι αν ο περιορισμός των ρωσικών προμηθειών περιοριστεί το 2022, η συνέπειά του θα διαρκέσει αρκετά χρόνια και οι συνολικές απώλειες θα μπορούσαν να φτάσουν τα 200-300 δισεκατομμύρια ευρώ. Όχι μόνο θα επιφέρει ένα καταστροφικό πλήγμα στη γερμανική οικονομία, αλλά ολόκληρη η οικονομία της ΕΕ θα καταρρεύσει αναπόφευκτα. Δεν μιλάμε για μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά για διαρκή ύφεση και μείωση του ΑΕΠ μόνο στην παραγωγή υλικών κατά 3-4% ετησίως για τα επόμενα 5-6 χρόνια. Μια τέτοια πτώση θα προκαλέσει αναπόφευκτα πανικό στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μπορεί να τις οδηγήσει σε κατάρρευση.

Το ευρώ αναπόφευκτα, και πιθανότατα μη αναστρέψιμα, θα πέσει κάτω από το δολάριο. Η απότομη πτώση του ευρώ θα προκαλέσει κατά συνέπεια την παγκόσμια πώλησή του. Θα γίνει ένα τοξικό νόμισμα και όλες οι χώρες στον κόσμο θα μειώσουν γρήγορα το μερίδιό του στα συναλλαγματικά αποθέματά τους. Αυτό το κενό θα καλυφθεί κυρίως με δολάριο και γιουάν.

Μια άλλη αναπόφευκτη συνέπεια μιας παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης θα είναι η απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου και η αύξηση της ανεργίας (μέχρι 200.000-400.000 μόνο στη Γερμανία), η οποία θα συνεπάγεται την έξοδο ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και καλά μορφωμένων νέων. Δεν υπάρχουν κυριολεκτικά άλλοι προορισμοί για τέτοια μετανάστευση εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα. Μια κάπως μικρότερη, αλλά και αρκετά σημαντική ροή μεταναστών μπορεί να αναμένεται από άλλες χώρες της ΕΕ.

Το υπό εξέταση σενάριο θα χρησιμεύσει έτσι στην ενίσχυση των εθνικών χρηματοοικονομικών συνθηκών τόσο έμμεσα όσο και πιο άμεσα. Βραχυπρόθεσμα, θα αντιστρέψει την τάση της επικείμενης οικονομικής ύφεσης και, επιπλέον, θα εδραιώσει την αμερικανική κοινωνία αποσπώντας την από τις άμεσες οικονομικές ανησυχίες. Αυτό, με τη σειρά του, θα μειώσει τους εκλογικούς κινδύνους.

Μεσοπρόθεσμα (4-5 χρόνια), τα σωρευτικά οφέλη από τη φυγή κεφαλαίων, τις αναπροσανατολισμένες ροές υλικοτεχνικής υποστήριξης και τον μειωμένο ανταγωνισμό στις μεγάλες βιομηχανίες ενδέχεται να ανέλθουν σε 7-9 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Δυστυχώς, η Κίνα αναμένεται επίσης να ωφεληθεί μεσοπρόθεσμα από αυτό το αναδυόμενο σενάριο. Ταυτόχρονα, η βαθιά πολιτική εξάρτηση της Ευρώπης από τις ΗΠΑ θα μας επιτρέπει να εξουδετερώνουμε αποτελεσματικά πιθανές προσπάθειες μεμονωμένων ευρωπαϊκών κρατών να πλησιάσουν την Κίνα.

———————————

Η RAND Corporation είναι μια δεξαμενή σκέψης που ιδρύθηκε το 1948 και αρχικά συμβούλεψε κυρίως τον Αμερικανικό Στρατό. Η RAND διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά έχει αναπτυχθεί γρήγορα και έχει επηρεάσει από καιρό άλλους τομείς πολιτικής, όπως η οικονομική πολιτική ή η υγειονομική περίθαλψη. Η RAND Corporation είναι ίσως ένα από τα πιο σημαίνοντα think tanks στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ και η Κοντολίζα Ράις, μεταξύ άλλων, εργάστηκαν για αυτόν τον οργανισμό, αλλά και περίπου 30 νομπελίστες που κέρδισαν τα βραβεία Νόμπελ τους ενώ εργάζονταν για τη RAND.

Ήδη από το 1972, η RAND επεξεργάστηκε μια στρατηγική για το πώς να κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο και αργότερα ο Ρίγκαν εφάρμοσε ακριβώς αυτό το σχέδιο και ο Ψυχρός Πόλεμος κέρδισε τις ΗΠΑ. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα της RAND Corporation που καθορίζει την (εξωτερική) πολιτική των ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό.

Η εταιρεία RAND είναι ένα γεράκι, όπως φαίνεται, για παράδειγμα, από μια μελέτη απο το 2019. Στη μελέτη, η RAND Corporation διαπίστωσε ότι η Ρωσία δεν έχει επιθετικές προθέσεις. Αντί όμως να είναι χαρούμενη για αυτό και τώρα να εκλιπαρεί για χαλάρωση και προσέγγιση με τη Ρωσία, η RAND πρότεινε ένα πολύ ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για να πείσει επιτέλους τη Ρωσία να αντιδράσει επιθετικά στις προκλήσεις από τις ΗΠΑ.

Πηγές

Με τη βοήθεια των Πρασίνων: Σχέδιο των ΗΠΑ για την καταστροφή της γερμανικής οικονομίας – Anti-Spiegel , 14 Σεπτεμβρίου 2022 (στα γερμανικά)

Το πρωτότυπο έγγραφο για την καταστροφή της γερμανικής οικονομίας από τους Πράσινους – Anti-Spiegel , 14 Σεπτεμβρίου 2022 (στα γερμανικά)

BOMBSHELL – CLASSIFIED RAND Corporation Συνοπτική Έκθεση Έρευνας 25 Ιανουαρίου 2022: Αποδυνάμωση της Γερμανίας, Ενίσχυση των ΗΠΑ – Περιλαμβάνει πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα

Έκθεση – Φωτογραφίες έξι σελίδων

______________________

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr