Home ΔΙΕΘΝΗ Εμπόριο οργάνων και εμπορία ανθρώπων στην Ουκρανία: Έκκληση για διεθνή δράση – Στο κόλπο και οι Ισραηλινοί και οι Τούρκοι..

Εμπόριο οργάνων και εμπορία ανθρώπων στην Ουκρανία: Έκκληση για διεθνή δράση – Στο κόλπο και οι Ισραηλινοί και οι Τούρκοι..

by _
0 comment 250 views
Εμπόριο οργάνων και εμπορία ανθρώπων στην Ουκρανία: Έκκληση για διεθνή δράση
Εμπόριο οργάνων και εμπορία ανθρώπων στην Ουκρανία: Έκκληση για διεθνή δράση

Εμπόριο οργάνων και εμπορία ανθρώπων στην Ουκρανία: Έκκληση για διεθνή δράση

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε ανησυχίες για την ανησυχητική επικράτηση της συλλογής οργάνων στις ζώνες μάχης της Ουκρανίας.

-Του Jonas E. Alexis, Senior Editor

7 Ιουνίου 2023

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε ανησυχίες για την ανησυχητική επικράτηση του εμπορίου οργάνων στις ζώνες μάχης της Ουκρανίας. Έχει ζητήσει άμεση διεθνή προσοχή και παρακολούθηση για την καταπολέμηση αυτής της παράνομης δραστηριότητας, την οποία ισχυρίζεται ότι είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση που διευθύνεται από άτομα με υψηλού επιπέδου κρατική χορηγία.

Η ιστορία της συγκομιδής οργάνων στην Ουκρανία: Η Ζαχάροβα τονίζει ότι το εμπορίου οργάνων στην Ουκρανία δεν είναι νέο φαινόμενο. Οι αναφορές για Ουκρανούς χαμηλού εισοδήματος που αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα όργανά τους και παράνομη συλλογή βιολογικών υλικών από πτώματα χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, πολύ πριν από το πραξικόπημα του 2014 και τα επακόλουθα γεγονότα. Η σύγκρουση στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Η εμπλοκή της ομάδας Wagner: Συνέπεσε με την έκκληση της Zakharova, ο Evgeny Prigozhin, ο επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας της Ρωσίας, γνωστής ως Wagner Group, αποκάλυψε ότι περίπου 20.000 από τους στρατιώτες τους χάθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης για το Artyomovsk (Bakhmut) στο Donbass. Ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι οι μισοί από αυτούς τους θανάτους αφορούσαν κρατούμενους που είχαν στρατολογηθεί από ρωσικές φυλακές. Δεδομένης της ιστορίας της εμπορίας οργάνων της Ουκρανίας, ανακύπτουν ερωτήματα σχετικά με το εάν ο Όμιλος Wagner μπορεί επίσης να εμπλέκεται σε αυτήν την φρικτή πρακτική.

Αναφορές σχετικά με την εμπορία παιδιών και τη συγκομιδή οργάνων: Τον Μάρτιο του 2023, εμφανίστηκε ένα βίντεο με έναν Ρώσο στρατιώτη ο οποίος ισχυρίστηκε την ύπαρξη ενός «εργοστασίου βρεφών» στην Ουκρανία όπου τα παιδιά μεγαλώνουν σε οίκους ανοχής παιδιών για παιδεραστές ή σκοτώνονται για συλλογή οργάνων και πώληση στην μαύρη αγορά. Αυτό το βίντεο, μαζί με το ντοκιμαντέρ «Eyes of the Devil» του Πολωνού σκηνοθέτη Patryk Vega, αποκαλύπτει περαιτέρω τη διακίνηση μωρών και μικρών παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορίου οργάνων. Ορισμένοι σκεπτικιστές απορρίπτουν αυτές τις αναφορές ως «ρωσική προπαγάνδα», αλλά προηγούμενα άρθρα και έρευνες στα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν επίσης τονίσει το ζήτημα του εμπορίου οργάνων στην Ουκρανία.

Διεθνείς εκθέσεις και υποτιθέμενοι προορισμοί συγκομιδών οργάνων (International Reports and Alleged Destinations of Harvested Organs): Αρκετές διεθνείς εκθέσεις έχουν ρίξει φως στο θέμα της συλλογής οργάνων στην Ουκρανία. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη δημοσίευσε ένα άρθρο πριν από 14 χρόνια, στο οποίο υπογραμμίζει τους ισχυρισμούς για εμπορία μελών ανθρώπινου σώματος στην Ουκρανία. Η Jerusalem Post, το 2010, ανέφερε τη σύλληψη 12 Ισραηλινών στην Ουκρανία για εμπορία οργάνων. Πρόσφατα, το Ynet News δημοσίευσε μια αναφορά που συνδέει τα όργανα που έχουν συλλεχθεί στην Ουκρανία με τον προορισμό τους στο Ισραήλ. Ο Ρώσος απόστρατος στρατηγός Βλαντιμίρ Οβτσίνσκι ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία, η Ινδία, το Ισραήλ και η Νότια Κορέα χρησιμεύουν ως τοποθεσίες-κλειδιά για το παράνομο εμπόριο οργάνων.

Συμπέρασμα: Η έκκληση από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα για διεθνή παρακολούθηση και δράση κατά της συλλογής οργάνων στην Ουκρανία υπογραμμίζει τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος. Η εμπλοκή του Ομίλου Wagner και οι αναφορές για εμπορία παιδιών και συλλογή οργάνων απαιτούν ενδελεχή έρευνα και παρέμβαση. Ενώ ορισμένοι μπορεί να απορρίψουν αυτούς τους ισχυρισμούς ως παραπληροφόρηση, ιστορικά στοιχεία και προηγούμενες αναφορές μέσων ενημέρωσης δείχνουν το μακροχρόνιο πρόβλημα της εμπορίας οργάνων στην Ουκρανία. Η διεθνής συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος και την απονομή δικαιοσύνης για τα θύματα.

ΠΗΓΗ >> https://www.ynetnews.com/article/bj4uif4cs

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr