Home Greek News ΕΧΘΕΣ (01 Ιουν.) σας είχαμε προειδοποιήσει για ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο ΑΙΓΑΙΟ και ΣΗΜΕΡΑ (02 Ιουν.) σύγκρουση πλοίων στη…ΧΙΟ!!!

ΕΧΘΕΣ (01 Ιουν.) σας είχαμε προειδοποιήσει για ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο ΑΙΓΑΙΟ και ΣΗΜΕΡΑ (02 Ιουν.) σύγκρουση πλοίων στη…ΧΙΟ!!!

by _
0 comment 194 views
 GreekNewsOnDemand.com: Εχθές (01 Ιουνί…
 GreekNewsOnDemand.com: Εχθές (01 Ιουνί…

ΕΧΘΕΣ (01 Ιουν.) σας είχαμε προειδοποιήσει για ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο ΑΙΓΑΙΟ και ΣΗΜΕΡΑ (02 Ιουν.) σύγκρουση πλοίων στη…ΧΙΟ!!!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Kountouris (@johnkountouris)


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 02 Ιουνίου 2023 | Λος Άντζελες | 20:08 | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


 Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com:

Εχθές (01 Ιουνίου 2023, 18;37 Ώρα Λος Άντζελες, είμαστε 10 ώρες πίσω από την Ελλάδα) σας είχαμε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να γίνει ένα…ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο…ΑΙΓΑΙΟ και ουσιαστικά αυτό που έγινε ΣΗΜΕΡΑ (02 Ιουν. 2023) στη…ΧΙΟ ήταν η αρχή των…ΔΕΙΝΩΝ!!!

Διαβάστε το άρθρο μας με τίτλο ΜΗΠΩΣ η ΜΥΣΤIΚΗ επίσκεψη της CIA στην Ελλάδα θα συμπέσει με ένα…ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο Αιγαίο γύρω στις επόμενες…ΕΚΛΟΓΕΣ;;;για να καταλάβετε.

Η Χίος είναι νησί του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, το πέμπτο μεγαλύτερο της Ελλάδας με έκταση 842 τετρ.

Και τώρα είναι όπου θέτουμε ΕΥΘΕΩΣ το εξής ερώτημα προς την ύπουλη και ανθελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΈΝΑ…ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗ…ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ «ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ» ΚΑΙ…ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ;;; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ της…CIA;;;

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΒΙΝΤΕΟ…

Διαβάστε τώρα τι έβγαλε σήμερα για το θέμα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ….


Σύγκρουση πλοίων στη Χίο: Βίντεο και φωτογραφίες της επιχείρησης του Λιμενικού – Πώς αποφεύχθηκε η ένταση

Μεγάλο το ρήγμα στο ένα, κινούνται με ίδιες δυνάμεις – Ισχυρή παρουσία ελληνικών δυνάμεων, πλησίασαν και τουρκικές ακταιωροί – Οι Τούρκοι ναυτικοί του «ΑΝΤ» αρνήθηκαν βοήθεια

Η σαφής υπεροχή δυνάμεων και η άμεση αντίδραση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έπαιξαν καθοριστικό ρόλο προκειμένου να μην λάβει άσχημη τροπή το περιστατικό με την σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου.

Στο σημείο βρέθηκαν και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής χωρίς ωστόσο να προκληθεί ένταση μεταξύ των δύο πλευρών για την έρευνα και διάσωση των συγκεκριμένων πλοίων τα οποία ούτως ή άλλως βρίσκονταν εντός ελληνικής δικαιοδοσίας.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ένα πλοίο ονόματι «ΑΝΤ» και σημαίας Βανουάτου με 13 άτομα πλήρωμα, 10 εκ των οποίων Τούρκοι και το πλοίο «POTENTIA», σημαίας Σιγκαπούρης με 19 αλλοδαπούς πλήρωμα συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά της Χίου, σε Διεθνή Ύδατα. Τα αίτια της σύγκρουσης διερευνώνται και παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Δείτε φωτογραφίες από το ένα πλοίο μετά τη σύγκρουση:



ant-mesa__1_
ant-mesa__2_
ant-arthrou
photo_4_width-1600



Τα δύο πλοία εξέπεμψαν σήμα κινδύνου σε διεθνή ραδιοσυχνότητα με αποτέλεσμα να ενημερωθεί και η ελληνική και η τουρκική πλευρά.

To πλοίο ΑΝΤ είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είχε προορισμό την Ουκρανία. Το άλλο, το Potentia, είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη. Τα δύο πλοία εξέπεμψαν σήμα κινδύνου σε διεθνή ραδιοσυχνότητα με αποτέλεσμα να ενημερωθεί και η ελληνική και η τουρκική πλευρά.

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση. Σε ελάχιστο χρόνο στην περιοχή έφθασαν ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα έξι πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τρία Super Puma και παραπλέοντα πλοία, ενώ στην ευρύτερη περιοχή ήταν και ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε βίντεο:



\
l/

Την στιγμή εκείνη ένας Έλληνας διασώστης αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο στο κατάστρωμα του πλοίου «ΑΝΤ» συνομίλησε με το πλήρωμα τα μέλη του οποίου του είπαν ότι δεν χρειάζονταν βοήθεια.

Ωστόσο εκείνος τους απάντησε ότι επειδή βρίσκονταν σε Διεθνή Ύδατα, εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης, η ελληνική πλευρά θα τους παρείχε οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονταν. Στη συνέχεια αποχώρησε.

Δείτε βίντεο:

Λίγη ώρα αργότερα το εν λόγω πλοίο πλησίασε και η τουρκική ακταιωρός που είχε βρεθεί στο σημείο. 

Τα πλοία λίγο αργότερα με ίδιες δυνάμεις, χωρίς να χρειάζεται ρυμούλκυση, και με χαμηλή ταχύτητα φαίνεται να κινούνται προς λιμάνια που έχουν επιλέξει. Λίγο μετά τις 22:30 της Παρασκευής με τους 10 Τούρκους πλήρωμα φάνηκε να κατευθύνεται προς Τουρκία αλλά με χαμηλή ταχύτητα ευρισκόμενο βόρεια της Χίου συνοδευόμενο από ελληνικά πλωτά ως τα όρια του FIR Αθηνών και από τουρκική ακταιωρό παράλληλα.



ant-1

Το άλλο χάραξε ρότα δυτικά και απομακρύνθηκε από τη Χίο και τα Ψαρά.

POTENTIA-1

Τα δύο πλοία ήταν χωρίς φορτίο και δεν υπήρχε κίνδυνος βύθισής τους. Από την σύγκρουση δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε και κάποιο από τα μέλη του πληρώματος έπεσε στη θάλασσα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Ναυτιλίας για το περιστατικό

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για σύγκρουση του Φ/Γ πλοίου «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς πλήρωμα, με το Φ/Γ πλοίο «POTENTIA», σημαίας Σιγκαπούρης με δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά ν. Χίου, σε Διεθνή Ύδατα, εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης.



»Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. άμεσα έσπευσαν στο σημείο επτά (07) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ συνέδραμαν επίσης ένα (01) πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα (01) αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία (03) ελικόπτερα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και παραπλέοντα πλοία.

»Επίσης, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έχει καταπλεύσει και σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

»Επί του πλοίου σημαίας Βανουάτου, καταβιβάσθηκε διασώστης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το δεύτερο ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στην περιοχή, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου».

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/greece/article/1378094/sugrousi-ploion-stin-hio-video-kai-fotografies-tis-epiheirisis-tou-limenikou-pos-apofeuhthike-i-edasi/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr