Home ΔΙΕΘΝΗ Πρώην επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας: Η Ρωσία δεν θα καταρρίψει δορυφόρους Starlink

Πρώην επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας: Η Ρωσία δεν θα καταρρίψει δορυφόρους Starlink

by _
0 comment 182 views
Πρώην επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας: Η Ρωσία δεν θα καταρρίψει δορυφόρους Starlink
Πρώην επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας: Η Ρωσία δεν θα καταρρίψει δορυφόρους Starlink

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν. ©  Sputnik/Evgeny Biyatov

Πρώην επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας: Η Ρωσία δεν θα καταρρίψει δορυφόρους Starlink

Η Μόσχα δεν στοχεύει διαστημικά μέσα γιατί αναπόφευκτα θα πυροδοτούσε αντίποινα, είπε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν…

Η Ρωσία διαθέτει τα εργαλεία που χρειάζονται για να απενεργοποιήσει εχθρικούς δορυφόρους, αλλά δεν το κάνει για να αποφύγει την κλιμάκωση, δήλωσε την Τετάρτη ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Σε μια συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Moscow Speaking, ο Rogozin κλήθηκε να σχολιάσει την ικανότητα της Ρωσίας να καταστρέφει δυτικούς δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Starlink που διαχειρίζεται η εταιρεία SpaceX του Elon Musk.

«Αν χρειαστεί να καταρρίψουμε, να καταστρέψουμε κυριολεκτικά ή απλά να εξουδετερώσουμε τον εχθρικό τροχιακό αστερισμό… θα το κάνουμε πολύ γρήγορα. Έχουμε όλα τα απαραίτητα μέσα για αυτό», είπε ο πρώην επικεφαλής της Roscosmos, ο οποίος τώρα διοικεί μια εθελοντική μαχητική δύναμη που ονομάζεται «Λύκοι του Τσάρου».

Ωστόσο, ο Rogozin προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε επίθεση ή άλλες ενέργειες που επιδιώκουν την απενεργοποίηση των δορυφόρων θα θεωρηθούν ως casus belli. «Αυτό είναι ένα πρόσχημα για πόλεμο, που θα χυθεί στο διάστημα».

Η Ρωσία θα αντιμετώπιζε αντίποινα, χάνοντας αμέσως όλους τους δικούς της δορυφόρους, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε κλιμάκωση και πόλεμο.

Είπε επίσης ότι η Μόσχα χρειάζεται πραγματικά ένα δορυφορικό σύστημα όπως το Starlink, το οποίο διαθέτει χιλιάδες ρελέ που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν τα drones σε πραγματικό χρόνο και να αποφεύγουν τα μέτρα ηλεκτρονικού πολέμου.

Από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η SpaceX έχει παράσχει στο Κίεβο χιλιάδες τερματικά Starlink για να βοηθήσει τον τοπικό πληθυσμό να παραμείνει συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο, καθώς το Κίεβο άρχισε να βασίζεται ολοένα και περισσότερο στους δορυφόρους για να πολεμήσει τη Ρωσία, η SpaceX περιόρισε την ικανότητα του ουκρανικού στρατού να ελέγχει τα drones, με ανώτερο στέλεχος της εταιρείας να εξηγεί ότι αυτή η τεχνολογία «δεν προοριζόταν ποτέ να οπλιστεί».

Ο ίδιος ο Μασκ έχει πει ότι δεν σκόπευε οι δορυφόροι του να αποτελέσουν την αιτία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία να εξελιχθεί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις αρχές Απριλίου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε επίσης το Κίεβο και «ορισμένα ξένα κράτη» για απόπειρα παραβίασης ρωσικών μη στρατιωτικών δορυφόρων, προειδοποιώντας ότι αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και θα μπορούσε να προκαλέσει «μια κατάλληλη απάντηση».

ΠΗΓΗ: https://www.rt.com/russia/576182-russia-space-starlink-shoot/

Elon Musk, Roscosmos, Ρωσία, SpaceX

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr