Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νικολόπουλος-Βασιλειάδης-Καραχάλιος-Αποστόλου υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κοινό Υπόμνημα για το “έγκλημα” των Τεμπών

Νικολόπουλος-Βασιλειάδης-Καραχάλιος-Αποστόλου υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κοινό Υπόμνημα για το “έγκλημα” των Τεμπών

by _
0 comment 210 views
Νικολόπουλος-Βασιλειάδης-Καραχάλιος-Αποστόλου υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κοινό Υπόμνημα για το “έγκλημα” των Τεμπών
Νικολόπουλος-Βασιλειάδης-Καραχάλιος-Αποστόλου υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κοινό Υπόμνημα για το “έγκλημα” των Τεμπών

Νικολόπουλος-Βασιλειάδης-Καραχάλιος-Αποστόλου υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κοινό Υπόμνημα για το “έγκλημα” των Τεμπών


Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο μετέβησαν σήμερα, 28 Μαρτίου 2023 και υπέβαλαν Υπόμνημα για το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών οι κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Βασιλειάδης, Νίκος Καραχάλιος  και Παναγιώτης Αποστόλου.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την δήλωσή τους:

“Σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου οι κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Βασιλειάδης, Νίκος Καραχάλιος  και Παναγιώτης Αποστόλου υποβάλαμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κοινό υπόμνημα για το “έγκλημα” των Τεμπών.



Η αναφορά μας έρχεται ως συνέχεια της μηνυτήριας που είχαμε καταθέσει για το τραγικό δυστύχημα στο Άδενδρο η οποία τότε μπήκε στο αρχείο αν και υπήρξαν τρεις ανθρωποκτονίες.

Δυστυχώς στους τρεις νεκρούς στο Άδενδρο προστέθηκαν άλλοι 57 αθώοι επιβάτες του μοιραίου τρένου των Τεμπών.

Αυτή τη φορά η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια.

Αφού ελέγξει όλα τα ντοκουμέντα, θα διαπιστώσει  ότι στα ΤΕΜΠΗ συνέβησαν «ανθρωποκτονίες δια παραλείψεως» και θα επιβάλλει στους υπεύθυνους  τις ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί  το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας.

Εάν αυτό αποδειχθεί, τότε θα πρέπει να τιμωρηθούν υπουργοί και πρόσωπα που συμμετείχαν στις διοικήσεις των εταιριών, αυτοί δηλαδή που είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβούν σε ενέργειες για την αποτροπή των ανθρωποκτονιών των 57 αθώων …

Είναι γνωστό ότι η ανθρωποκτονία τιμωρείται όταν προκληθεί όχι μόνο από δόλο ή από ενδεχόμενο δόλο αλλά και όταν προκλήθηκε από αμέλεια…



Από την δικαιοσύνη περιμένουμε να διερευνήσει και να αναδείξει τις πραγματικές ευθύνες των πραγματικών ενόχων για σωρεία εγκλημάτων όπως την ανθρωποκτονία (299 Π. Κ.) κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, δια παραλείψεως, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ!

Τέλος, όπως τονίσαμε εμφαντικά με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Ισίδωρο Ντογιάκο αναμένουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη (υπό το άγρυπνο μάτι και της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης) να πράξει το καθήκον της, αποδίδοντας τις ευθύνες σε όλους – πολιτικούς, οικονομικούς  εθνικούς εργολάβους – που ευθύνονται και την απόδοση των ευθυνών που τους αναλογούν.

Στην περίπτωση λοιπόν του Αδένδρου – αλλά και των Τεμπών – έχουμε αφενός την ΕΡΓΟΣΕ, που γνώριζε ότι δεν είχαν γίνει από την ανάδοχο κοινοπραξία οι εργασίες σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, γνώριζε ότι είχαν παρέλθει όλες οι αποκλειστικές προθεσμίες παράδοσης των επιμέρους εργασιών, είχε ζητήσει την αλλαγή του αντικειμένου της σύμβασης 717 με την υπογραφή νέας συμπληρωματικής σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία και αφετέρου οι Υπουργοί  Μεταφορών που γνώριζαν όλα τα παραπάνω από τις πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας στις οποίες έδιναν γραπτές και προφορικές απαντήσεις .

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί καθώς και οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ γνώριζαν -άπαξάπαντες- ότι δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης και ως εκ τούτου γνώριζαν ότι κινδύνευε αόριστος και απροσδιόριστος αριθμός πολιτών, που είτε μετακινούνται με τρένο είτε κυκλοφορούν γύρω από τα σημεία που διέρχονται από τα τρένα.

Αυτά τα  συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προστατεύσουν τους πολίτες και όφειλαν, αφού γνώριζαν, να προβλέψουν ότι υφίσταται κίνδυνος για τη ζωή τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο θανατηφόρων δυστυχημάτων όπως δυστυχώς τελικά αυτά που συνέβησαν.Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Βασιλειάδης, Νίκος Καραχάλιος  και Παναγιώτης Αποστόλου

Και τότε που προσφύγαμε στην δικαιοσύνη και σήμερα το ίδιο ακράδαντα πιστεύουμε ότι από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι στο δυστύχημα στο Άδενδρο και στα Τέμπη πληρούνται οι προϋποθέσεις του αδικήματος της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως είτε εξ αμελείας, είτε με ενδεχόμενο δόλο.



Δυστυχώς τα στοιχεία της προηγούμενης Μηνυτήριας Αναφοράς μας δεν διερευνήθηκαν από την δικαιοσύνη. Εάν τα εγκλήματα τότε είχαν τιμωρηθεί και είχαν μπει φυλακή τα μέλη της ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ίσως να μην είχε συμβεί η μοιραία πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη.

Τα όσα καταθέσαμε σήμερα πιστεύουμε ότι συνιστούν ακόμα το ποινικό αδίκημα, το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα (επικίνδυνη παρέμβαση στην συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών).

Υπάρχουν και είναι πάμπολλες  οι λοιπές ευθύνες που μπορεί να έχουν οι υπεύθυνοι (συμβαλλόμενα μέρη της σύμβασης 717 και οι αρμόδιοι Υπουργοί  Μεταφορών) ως προς τις ανθρωποκτονίες που συνέβησαν στο δυστύχημα του Άδενδρου και στο δυστύχημα των Τεμπών . Υπάρχουν επίσης και για τις βαριές σωματικές βλάβες που έχουν υποστεί οι επιβαίνοντες στις θανάσιμες αυτές αμαξοστοιχίες.

Ασφαλώς όλα τα παραπάνω είναι θέματα που πρέπει να αναδειχθούν  από την προανάκριση και προς τούτο πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μην μείνουμε μόνον στα τραγικά λάθη του σταθμάρχη και των προϊσταμένων αυτού, αλλά να γίνει διερεύνηση των πάντων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται… Κανένας δεν αποδέχεται ότι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του δεν γνώριζαν.

Η Ελληνική Κοινωνία παρακολουθεί και θα παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον την καινούργια δικαστική έρευνα και ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα είναι ενδελεχής και ότι δεν θα μείνει στα προφανή.”

Δείτε και τη σχετική δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου:




\

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr