Home ΗΠΑ Αυξάνονται οι φόβοι ότι η Silicon Valley Bank μπορεί να είναι μόνο η αρχή των χρεοκοπιών των τραπεζών

Αυξάνονται οι φόβοι ότι η Silicon Valley Bank μπορεί να είναι μόνο η αρχή των χρεοκοπιών των τραπεζών

by _
0 comment 231 views
Αυξάνονται οι φόβοι ότι η Sil…
Αυξάνονται οι φόβοι ότι η Sil…

Αυξάνονται οι φόβοι ότι η Silicon Valley Bank μπορεί να είναι μόνο η αρχή των χρεοκοπιών των τραπεζών

Από Joe Hoft 11 Μαρ. 2023 4:50 μ.μ.

Η πτώχευση της Silicon Valley Bank μπορεί να μην είναι η μόνη τράπεζα που πέφτει σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς στον τομέα.

Η Silicon Valley Bank απέτυχε ενώ τα στελέχη της τράπεζας πούλησαν τις μετοχές τους πριν από την πτώχευση – μια προφανής κατάχρηση πληροφοριών εμπιστευτικών πληροφοριών.

Έχοντας μυημένους όπως αυτά τα στελέχη σας δίνει μια ιδέα για την ηθική στη διαχείριση στην τράπεζα. Αυτά τα άτομα μπορεί να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί.

Υπάρχουν φόβοι ότι η Silicon Valley Bank μπορεί να μην είναι η τελευταία τράπεζα που πτωχεύει το 2023.

Οι φόβοι αυξήθηκαν την Παρασκευή και για το μέλλον της First Republic Bank, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank την Παρασκευή και το αποτέλεσμα κυματισμού.

Η Silicon Valley Bank, η 14η μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικεύεται στην υποστήριξη τεχνολογικών επιχειρήσεων και έχει πληγεί σκληρά τόσο από τις οικονομικές συνθήκες όσο και από τον πληθωρισμό.

Την Παρασκευή τέθηκε υπό κυβερνητικό έλεγχο και τα στελέχη ελπίζουν ότι άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα παρέμβει για να διατηρήσει την τράπεζα εν ζωή.

Άλλες τράπεζες ταρακουνήθηκαν από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank – ανάμεσά τους η First Republic, η 16η μεγαλύτερη, οι μετοχές της οποίας έπεσαν κατακόρυφα 50 τοις εκατό την Παρασκευή, πριν κλείσουν κατά 15 τοις εκατό.

Η First Republic εξέδωσε μια δήλωση αργά το πρωί επιδιώκοντας να ηρεμήσει τους επενδυτές, επισημαίνοντας τη «συνεχιζόμενη ασφάλεια και σταθερότητα και ισχυρές θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητας».

Το πρόβλημα για τους καταθέτες σε τράπεζες με υπόλοιπα μεγαλύτερα από 250.000 $ είναι ότι αυτά τα υπόλοιπα δεν είναι ασφαλισμένα από την FDIC (την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων ή την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Εγγυήσεως Καταθέσεων). Αυτά τα υπόλοιπα θα ταξινομούνται ως πιστωτές όταν μια τράπεζα πτωχεύει.

Ο Andrew Yang προειδοποιεί ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας, εάν η κυβέρνηση δεν παρέμβει.

Ο Andrew Yang, ο επιχειρηματίας που τράβηξε την προσοχή της χώρας κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς του για τον Λευκό Οίκο το 2020 και του 2021 για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, προέτρεψε την κυβερνητική παρέμβαση μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB), προειδοποιώντας για πιθανές μαζικές απολύσεις στο εγγύς μέλλον και μια «οικονομική μετάδοση.”

«Ελλείψει κάποιου είδους δράσης, θα δείτε χιλιάδες μαζικές απολύσεις και εταιρείες που θα καταστραφούν, μια εξαφανισμένη γενιά νεοφυών επιχειρήσεων». προειδοποίησε ο Γιανγκ.

Αυτό μπορεί να είναι η αρχή ενός άλλου 2008 ή ακόμα χειρότερο.

ΠΗΓΗ >> TheGatewayPundit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ! >>

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της Silicon Valley Bank πούλησαν τις μετοχές τους εβδομάδες πριν από την κατάρρευση!!! – Οι επενδυτές προσπάθησαν να βγάλουν 42 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη πριν η τράπεζα πτωχεύσει την Παρασκευή!!!

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της Silicon Valley Bank πούλησαν τις μετοχές τους εβδομάδες πριν από την κατάρρευση!!! – Οι επενδυτές προσπάθησαν να βγάλουν 42 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη πριν η τράπεζα πτωχεύσει την Παρασκευή!!!

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr