Home ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: Στη σεισμογενή ζώνη που έδωσε τα 8αρια στην Τουρκία είναι η βάση ΗΠΑ/ΝΑΤΟ του Ιντσιρλίκ όπου σ’ υπόγεια υπόστεγα, είναι περίπου 50 τακτικές πυρηνικές βόμβες B61!

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: Στη σεισμογενή ζώνη που έδωσε τα 8αρια στην Τουρκία είναι η βάση ΗΠΑ/ΝΑΤΟ του Ιντσιρλίκ όπου σ’ υπόγεια υπόστεγα, είναι περίπου 50 τακτικές πυρηνικές βόμβες B61!

by _
0 comment 230 views

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: Στη σεισμογενή ζώνη που έδωσε τα 8αρια στην Τουρκία είναι η βάση ΗΠΑ/ΝΑΤΟ του Ιντσιρλίκ όπου σ’ υπόγεια υπόστεγα (hangars), είναι περίπου 50 τακτικές πυρηνικές βόμβες B61!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 11 ΦΕΒ. 2023 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Στη σεισμογενή ζώνη που έδωσε τα 8αρια στο Νότο Τουρκίας υπάρχει αμερικάνικη ΝΑΤΟική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.
Εκεί, σε υπόγεια hangars, υπάρχουν περίπου 50 τακτικές πυρηνικές βόμβες B61 που ανήκουν στις ΗΠΑ και αναπτύσσονται εκεί στο πλαίσιο των διευθετήσεων πυρηνικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Το Πεντάγωνο είπε ότι κανένα αντικείμενο στην αεροπορική βάση δεν υπέστη «σοβαρή ζημιά».

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούν εάν και πώς να αφαιρέσουν τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία από το 1959.

Τώρα, στον απόηχο των καταστροφικών σεισμών που σκότωσαν περισσότερους από 20.000, ένα από τα ερωτήματα που τίθεται είναι γιατί οι ΗΠΑ συσσώρευσαν 50 πυρηνικές βόμβες σε μια από τις πιο ασταθείς γεωλογικά περιοχές του κόσμου… Δηλαδή ακριβώς πάνω από το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας…



ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Οι καταστροφικοί σεισμοί αυτής της εβδομάδας στην Τουρκία σημειώθηκαν κατά μήκος του ρήγματος της Ανατολικής Ανατολίας.

Υπάρχουν πολλές στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Τουρκία…

Και τουλάχιστον 3 από αυτά, η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ (επαρχία των Αδάνων, πάνω από τον χάρτη: 8), η μπαταρία πυραύλων ΝΑΤΟ Patriot (Επαρχία Αδάνων, Πάνω από χάρτη: 9) και η Βάση Kurecik (τοποθεσία ραντάρ αντιπυραυλικής άμυνας, Επαρχία Malatya; Πάνω από χάρτη:10) έχουν υποστεί μεγάλες δονήσεις κατά τη διάρκεια των καταστροφικών σεισμών (συγκρίνετε τον παρακάτω χάρτη και τον παραπάνω χάρτη! Η περιοχή των Αδάνων και η Μαλάτια βρίσκονται στη δεύτερη χειρότερη απόχρωση του κόκκινου, που σημαίνει πολύ ισχυρή δόνηση)…

Γιατί είναι πάλι επικίνδυνο; Γιατί στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ φυλάσσονται 20-50 πυρηνικά όπλα!

Τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ

Υπάρχουν, λοιπόν, αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία; Πιθανότατα!

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να το επιβεβαιώνει στις 16 Οκτωβρίου 2019 ότι τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα στεγάζονται στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, καθιστώντας τον τον πρώτο Αμερικανό αξιωματούχο που αναγνώρισε δημοσίως αυτό που θεωρείται ανοιχτό μυστικό εδώ και χρόνια.

Μπροστά σε όλες τις κάμερες, ο Τραμπ απάντησε στην ακόλουθη ερώτηση: «Ένα από τα πράγματα που έχει αποκαλυφθεί από αυτή την κατάσταση στην Τουρκία είναι ότι έως και 50 πυρηνικά όπλα βρίσκονται στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Πόσο σίγουρος είστε για την ασφάλεια αυτών των όπλων;»

«Είμαστε σίγουροι», είπε ο Τραμπ και συνέχισε: «Έχουμε μια εξαιρετική αεροπορική βάση εκεί, μια πολύ ισχυρή αεροπορική βάση».

Επιπλέον, έκθεση του NTI από το 2021, διευκρινίζει ότι:



«Ως μέρος της πυρηνικής ομπρέλας του ΝΑΤΟ, η Τουρκία συνεχίζει να φιλοξενεί περίπου 50 τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στο έδαφός της στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ».

Τα όπλα – 50 από αυτά, όλες οι πυρηνικές βόμβες B61, που μπορούν να πεταχτούν από F-16 και μαχητικά αεροσκάφη Tornado – είναι από τα πιο τραχιά κειμήλια του Ψυχρού Πολέμου. Άλλες 130 από αυτές τις βόμβες έχουν αποθηκευτεί σε βάσεις του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τις βόμβες B61 σε B61-12 και ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έως το 2026. Σε άρθρο του 2022 από το Politico, υποστηρίζουν:

«Το Πρόγραμμα Επέκτασης Ζωής B61-12 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων διαχειρίζεται το Υπουργείο Ενέργειας και προορίζεται να αντικαταστήσει πολλές προηγούμενες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 βομβών που είναι αποθηκευμένες σε αεροπορικές βάσεις στη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Τουρκία».

Όπως αναφέρεται από το The Bulletin of the Atomic Scientists το 2023:

«Παρά τις φήμες στα τέλη του 2017 ότι τα όπλα είχαν «απομακρυνθεί αθόρυβα», οι New York Times ανέφεραν το 2019 ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν επανεξετάσει τα σχέδια εκκένωσης πυρηνικών όπλων έκτακτης ανάγκης για το Ιντσιρλίκ, υποδεικνύοντας ότι υπήρχαν ακόμη όπλα στη βάση.

«Αυτό ενισχυθηκε περαιτέρω από τις συνεχιζόμενες εργασίες υποδομής σε χώρους αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στην Τουρκία (Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ 2022e). Ο αριθμός των πυρηνικών όπλων στο Ιντσιρλίκ φαίνεται να μειώθηκε, ωστόσο, από 50 σε ίσως 20.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσιζαν να αποσύρουν τα εναπομείναντα πυρηνικά όπλα από το Ιντσιρλίκ, θα μπορούσαν πιθανώς να το κάνουν με ένα μόνο μεταφορικό αεροσκάφος C-17 από την 4η Μοίρα Αεροπορίας στην Κοινή Βάση Lewis-McChord στην Ουάσιγκτον — τη μοναδική μονάδα στην Πολεμική Αεροπορία που έχει τα προσόντα για αερομεταφορά πυρηνικών όπλων».

Οπότε, ναι, έχουν μερικές πυρηνικές βόμβες αποθηκευμένες σε αυτή τη βάση… Και, αν οι ΗΠΑ είχαν ήδη αφαιρέσει τις βόμβες, θα είχαν γίνει πρωτοσέλιδο, όπως όταν ο Τραμπ αναγνώρισε την ύπαρξη πυρηνικών όπλων στη βάση Ιντσιρλίκ το 2019…

Η έκθεση της κυβέρνησης

Σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση:

«Τα στρατεύματα που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία μετρήθηκαν όλα το πρωί της Δευτέρας και δεν υπήρξαν θύματα ή μεγάλες ζημιές στην εγκατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχους της βάσης, μετά από φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα τη νύχτα, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

«Αν και αυτή είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση, όλο το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ που έχει τοποθετηθεί στην 39η πτέρυγα της αεροπορικής βάσης μετρήθηκε και δεν έχουμε υποψίες ή επιβεβαιωμένες απώλειες στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή», κοινοποίησε η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Επιπλέον, καμία εγκατάσταση των ΗΠΑ στη βάση δεν υπέστη μεγάλες ζημιές».

Τι σημαίνει λοιπόν μεγάλη ζημιά; Για μένα, αυτή η πρόταση σημαίνει ότι έχει γίνει κάποια ζημιά, αλλά δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα…

Λοιπόν Μπάιντεν, τι συνέβη με τις πυρηνικές βόμβες; Είναι ακόμα ασφαλείς στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ; Υπάρχει μια ραδιενεργή καταστροφή στον ορίζοντα; Επειδή αυτό δεν είναι το τελευταίο «Big One» που θα βιώσει αυτή η περιοχή της Τουρκίας…

Και πάλι Μπάιντεν, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας είναι ένα ασφαλές μέρος για να αποθηκεύσετε 50 πυρηνικά όπλα; Πρόκειται να τα μεταφέρετε σε άλλο, πιο ασφαλές μέρος; Ή πιστεύετε ότι αυτός είναι ένας άλλος κίνδυνος για τη ραδιενεργή ειρήνη στη Γη…


-με πληροφορίες από >> https://strangesounds.org/2023/02/hey-biden-whats-up-with-the-50-us-nuclear-bombs-stored-at-the-incirlik-air-base-in-turkey-right-on-the-same-fault-line-that-killed-more-than-25000-people-in-turkey-eeverything-under-control-rig.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr