Home ΔΙΕΘΝΗ Η CIA επιδιώκει να στρατολογήσει Ρώσους «Αηδιασμένους» από τον πόλεμο του Πούτιν

Η CIA επιδιώκει να στρατολογήσει Ρώσους «Αηδιασμένους» από τον πόλεμο του Πούτιν

by _
0 comment 379 views

Η CIA επιδιώκει να στρατολογήσει Ρώσους «Αηδιασμένους» από τον πόλεμο του Πούτιν

από Zero Hedge
24 Νοεμβρίου 2022, 5:04 π.μ

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών επιδιώκει να στρατολογήσει Ρώσους ως πιθανούς κατασκόπους που είναι «αηδιασμένοι» με τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, ανέφερε αυτή την εβδομάδα η Wall Street Journal, ως μέρος μιας νέας ώθησης για την ενίσχυση των ρωσικών της αποκτημάτων.

Ο αναπληρωτής διευθυντής πληροφοριών της CIA, Ντέιβιντ Μάρλοου, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή από τον Ιούνιο του 2021, είπε σε μια σπάνια ομιλία στο Hayden Center του Πανεπιστημίου George Mason ότι η CIA «ψάχνει σε όλο τον κόσμο» για Ρώσους που είναι δυσαρεστημένοι με την εισβολή στην Ουκρανία. . Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μάρλοου όταν ήταν αναπληρωτής διευθυντής.

Αυτό είναι «επειδή είμαστε ανοιχτοί για επιχειρήσεις», υπογράμμισε. Η προσπάθεια απόκτησης αξιόπιστων αποκτημάτων λέγεται ότι περιλαμβάνει στρατιωτικούς αξιωματικούς και ακόμη και ολιγάρχες που είναι θυμωμένοι που εχουν επηρεαστεί από την ακραία οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή.

Προσφέροντας την εκτίμησή του για το πώς εξελίσσεται ο πόλεμος για τους Ρώσους, ο Μάρλοου περιέγραψε: «Ο Πούτιν ήταν στην καλύτερη στιγμή του την ημέρα πριν εισβάλει». Μιλώντας για τη δυνατότητα του Ρώσου ηγέτη να ασκήσει πίεση στη γειτονική Ουκρανία και το ΝΑΤΟ πριν από την απόφαση εισβολής, ο Μάρλοου πρόσθεσε: «Σπαταλούσε κάθε κομμάτι αυτού».

Σε εκείνο το σημείο πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Πούτιν είχε «όλη τη δύναμη που θα έχει ποτέ», σύμφωνα με τον αξιωματούχο #2 της CIA.

Ορισμένες διεθνείς δημοσιεύσεις ονόμασαν την ομιλία του Μάρλοου, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα, αλλά αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη, ως «πρόταση στρατολόγησης».



«Και έτσι, για τον διευθυντή επιχειρήσεων, ψάχνουμε σε όλο τον κόσμο για Ρώσους που νιώθουν αηδιασμένοι με αυτό όσο εμείς επειδή είμαστε ανοιχτοί για δουλειές», είπε ο Μάρλοου.

Παρά το γεγονός ότι αναρωτιόταν φωναχτά αν τα σχόλια του Μάρλοου ήταν απλώς ένα παράδειγμα «βράβδου της CIA», η Wall Street Journal σημείωσε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία εξαπόλυσε έναν «εντεινόμενο πόλεμο κατασκόπων» στην Ευρώπη.

Όπως έγραψαν οι Moscow Times:

Πριν από μήνες, αναφέρθηκε ευρέως ότι η CIA είχε δημιουργήσει μια πύλη στο σκοτεινό Διαδίκτυο για δυσαρεστημένους Ρώσους με κυβερνητικές πληροφορίες ή πρόσβαση που επιθυμούσαν να έρθουν σε επαφή.

Παρακάτω: το πλήρες βίντεο του πάνελ του David Marlowe…

«Παρέχουμε οδηγίες στη ρωσική γλώσσα για το πώς να επικοινωνήσετε με ασφάλεια τη CIA — μέσω του Dark Web site μας ή ενός αξιόπιστου VPN — για όσους αισθάνονται υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουν μαζί μας λόγω του άδικου πολέμου της ρωσικής κυβέρνησης».



ένας αξιωματούχος της CIA είπε στο CBS News τον Μάιο.

Την εποχή που η CIA στη σπάνια δημόσια αποκάλυψη έδειξε ότι ελπίζει ότι οι Ρώσοι, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και πολιτικών αξιωματούχων, θα χρησιμοποιούσαν τις κρυπτογραφημένες μεθόδους για να υποβάλουν ευαίσθητες πληροφορίες στις ΗΠΑ.

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr