Home Greek News Η Ελλάδα ανοίγει το Ελληνικό Κέντρο της Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο

Η Ελλάδα ανοίγει το Ελληνικό Κέντρο της Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο

by _
0 comment 143 views
Η Ελλάδα ανοίγει το ελληνικό κέντρο της Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο
Η Ελλάδα ανοίγει το ελληνικό κέντρο της Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο

The Googleplex in Mountain View. Credit: Austin McKinley , CC BY 3.0/Wikipedia Commons

Η Ελλάδα ανοίγει το Ελληνικό Εέντρο της Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο

ΤουΤάσου Κοκκινίδη
7 Νοεμβρίου 2022


Η Ελλάδα άνοιξε το Silicon Valley Greek Hub (SVGH, Ελληνικό Κέντρο της Silicon Valley) στο Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια επίσκεψης κυβερνητικών αξιωματούχων το Σαββατοκύριακο.

Στην εκδήλωση στο Ελληνικό Προξενείο παραβρέθηκαν μέλη της ελληνικής κοινότητας του Bay Area που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και επιχειρηματίες από τη Silicon Valley.

Η Ελλάδα ελπίζει να συνδέσει τη Silicon Valley με το παγκόσμιο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, ανοίγοντας το δρόμο για συνέργειες μεταξύ των δύο πλευρών στην επιχειρηματικότητα, τις επιχειρήσεις, το εμπόριο και την τεχνολογία.

Η υπάρχουσα βασική ομάδα της SVGH (Silicon Valley Greek Hub) αποτελείται από εξαιρετικά επιτυχημένους επαγγελματίες που σκοπεύουν να λειτουργήσουν ως πρότυπα, μέντορες, σύμβουλοι, διαμεσολαβητές, συνεργάτες, συνεργάτες ή/και επενδυτές για startups (νεοφυείς επιχειρήσεις) με ελληνική ταυτότητα.

Το Silicon Valley Greek Hub προσφέρει νέες ευκαιρίες σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις

Το απόλυτο όραμα για το Hub είναι να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας που προσφέρει προσαρμοσμένη υποστήριξη σε επιχειρηματίες που είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν τις διαθέσιμες δυνατότητες στη Silicon Valley και πέρα από αυτήν.

Το αρχικό φάσμα δραστηριοτήτων του SVGH θα:



-ενσωματώνει τακτικές διαδικτυακές συνεδρίες καθοδήγησης μεταξύ των μελών της πλατφόρμας και των Ελλήνων επιχειρηματιών

-διεξάγει μια σειρά από εκδηλώσεις δικτύωσης που θα μας φέρουν πιο κοντά σε ομοϊδεάτες συνομηλίκους μας και

-προσφέρει διαδικτυακές συζητήσεις σε πάνελ με ειδικούς προσκεκλημένους ομιλητές που καλύπτουν τάσεις και θέματα που σχετίζονται με την καινοτομία και την τεχνολογική κοινότητα.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Οικονομική Διπλωματία και Διαφάνεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Δήμας και ο γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής.

Φραγκογιάννης πρόσφατα είπε ότι «Είναι καιρός η Ελλάδα, όπως όλες σχεδόν οι χώρες της ΕΕ καθώς και πολλές ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, να αποκτήσει οργανωμένη και θεσμική παρουσία στην περιοχή».



Την αντιπροσωπεία συνόδευαν στελέχη εταιρειών startup που ταξίδεψαν στη Silicon Valley για να λάβουν μέρος στις συναντήσεις της πλατφόρμας SVGH και επισκέφθηκαν την ελληνική εταιρεία Matternet, όπου παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Το Ελληνικό Προξενείο διοργάνωσε επίσης συνάντηση με τον Μιχάλη Ποταμιά, στέλεχος της Coinbase, ελληνικής καταγωγής.



Τις επόμενες ημέρες, η ελληνική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με επενδυτές, θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Berkeley και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με μέλη του Silicon Valley Hub προκειμένου να εγκαινιαστεί η πρωτοβουλία Mentoring Sessions.

ΠΗΓΗ >> https://greekreporter.com/2022/11/07/greece-opens-silicon-valley-greek-hub-san-francisco/?fbclid=IwAR3_-xyNugjKOZ0sM6RpInJIOf6DeaZWugRaCPl_CfdqTjzrQOWo6u0qvnc

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr