Home Greek News Κουβέντα για το «χαστούκι» σε Δημητριάδη – Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Κουβέντα για το «χαστούκι» σε Δημητριάδη – Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

by _
0 comment 229 views

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κουβέντα για το «χαστούκι» σε Δημητριάδη – Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις


Για ακόμα μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε επί της ουσίας την σιωπή για τις νέες αποκαλύψεις σε βάρος του Μαξίμου, που προσπαθεί απελπισμένα να κουκουλώσει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και υποκλοπών.

Η πρόεδρος της ειδικής ευρωπαϊκής Επιτροπής «PEGA» για τα παράνομα λογισμικά, Σόφι ιν’τ Βελντ, «σήκωσε» τις σημερινές αποκαλύψεις του Tvxs σύμφωνα με τις οποίες οι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον παραιτηθέντα ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, βρίσκονται πίσω από την Krikel, που είναι προμηθεύτρια της Εθνικής Υπηρεσίας πληροφοριών, έχει συνάψει απόρρητες συμβάσεις εκατομμυρίων με το Ελληνικό Δημόσιο και εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση του Predator.

Η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι μοιάζει αναπόφευκτο να μην καταθέσουν οι δύο επιχειρηματίες, ενώ -θυμίζουμε- η «γαλάζια» πλειοψηφία της ελληνικής εξεταστικής επιτροπής δεν είχε δεχτεί να κληθούν ως μάρτυρες και είχε εξαιρέσει επίσης όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε σχετικά με τα παραπάνω αλλά δεν απάντησε τίποτα αρκούμενος σε μια γενικού περιεχομένου τοποθέτηση περί έρευνας του ζητήματος από την επιτροπή και την ελληνική Δικαιοσύνη. Και επανέλαβε ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προμηθευτεί το επίμαχο λογισμικό.

Σε άλλη ερώτηση για τη σημερινή επίσκεψη της αντιπροέδρυ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βιέρα Γιούροβα, λόγω του κράτους δικαίου στη χώρα μας, το λογισμικό παρακολούθησης και την κατάσταση στα ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι δεν έχει… διαπιστώσει πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως προβληματικό κράτος δικαίου.

Την ίδια ώρα όμως υπεραμύνθηκε των «σπουδαίων», όπως τις χαρακτήρισε, «επιτυχιών» στο ζήτημα της ασφάλειας και της εκπαίδευσης. Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως η κυβέρνησή του κέρδισε πολιτικές και ιδεολογικές μάχες για να πετύχει την κατάργηση του ασύλου και την ίδρυση της πανεπιστημιακής πανεπιστημιακής αστυνομίας.



Με αφορμή την άκρως επικίνδυνη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που έκανε «καλοκαιρινά» τα δωμάτια όλων ανεξαιρέτως στις παλιές εστίες ΦΕΜΠ στου Ζωγράφου, είπε προκλητικά πως «η κυβέρνηση στήριξε τη γνώση έναντι στη βαριοπούλα και στα στειλιάρια που επιμένουν να κραδαίνουν κάποιοι».

Κληθείς να σχολιάσει τα εσωκομματικά βέλη Κυρανάκη για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια, ο εκπρόσωπος είπε το εξής: «η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και η εύκολη κριτική σε όσους έχουν την ευθύνη στο πεδίο, στην υπουργό Παιδείας, στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δεν είναι μια συμπεριφορά που ταιριάζει σε βουλευτές της παράταξής μας και αδικεί τη σημαντική δουλειά».

Τέλος, όπως αναμενόταν συνέχισε την επιχείρηση υπονόμευσης της καυτής μελέτης, που δείχνει ότι το 97% των διασωληνωμένων με Covid-19 εκτός ΜΕΘ κατέληξαν, επικαλούμενος καθηγητές που αμφισβητούν τα αποτελέσματα, ενώ για πολλοστή φορά ευλόγησε τα γένια της κυβέρνησης την πολιτική διαχείριση της πανδημίας.

ΠΗΓΗ >> https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/361133_koybenta-gia-hastoyki-se-dimitriadi-mitsotaki-gia-tis-parakoloythiseis

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr