Home Greek News Ο δήμος Ορεστιάδας ανοίγει την “αγκαλιά” του για να υποδεχθεί γυναικόπαιδα από την Ουκρανία

Ο δήμος Ορεστιάδας ανοίγει την “αγκαλιά” του για να υποδεχθεί γυναικόπαιδα από την Ουκρανία

by _
0 comment 143 views

Ο δήμος Ορεστιάδας ανοίγει την “αγκαλιά” του για να υποδεχθεί γυναικόπαιδα από την Ουκρανία

 11-03-2022

Η Ορεστιάδα είναι μία πό τις πόλεις της Ελλάδας η οποία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία, καθώς υπάρχουν θέσεις στις δομές φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί και παράλληλα ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Ορεστιάδας καλεί τους πολίτες να συνεισφέρουν με ρούχα, τρόφιμα και είδη υγιεινής.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε: “Στο Δήμο μας καταφθάνουν από σήμερα οικογένειες ουκρανων προσφύγων με βρέφη παιδιά γυναίκες και γέροντες. Σε μια προσπάθεια Αλληλεγγύης και ανθρωπισμού καλούμε τους συναδέλφους να συνεισφέρουν με ρούχα τρόφιμα και είδη υγιεινής και οικιακού εξοπλισμού σε συνεννόηση με το γραφείο πρόνοιας του Δήμου Ορεστιάδας – τηλ επικοινωνίας) :2552350016
2552350017
2552350034
Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Ορεστιάδας.”

Υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000 πολίτες από την Ουκρανία έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα την τελευταία εβδομάδα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι προς το παρόν φιλοξενούνται σε σπίτια ομοεθνών τους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη χώρα μας, εφόσον δεν έχουν κατατεθεί αιτήματα φιλοξενίας. Αδεια παραμονής στην Ελλάδα έχουν 25.000 πολίτες από την Ουκρανία, κυρίως γυναίκες οι οποίες εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, ενώ υπολογίζεται ότι υπάρχει και ένας μικρός αριθμός γυναικών από την Ουκρανία που δεν έχουν επίσημα χαρτιά άδειας παραμονής, αλλά εργάζονται στην Ελλάδα.

Διάθεση καταλυμάτων από δήμους



Οσον αφορά τη διαθεσιμότητα καταλυμάτων, όλο και περισσότεροι δήμοι δηλώνουν έτοιμοι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία, ανοίγοντας κτίρια και κατασκηνώσεις. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν προσωπικό για τη λειτουργία αυτών των χώρων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούνται και επισκευές. Από την πλευρά του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια, ενώ ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχετικά αιτήματα. «Αρχικά οι άνθρωποι μετακινούνται στις χώρες με τις οποίες συνορεύουν προκειμένου να βρουν ασφάλεια αλλά και να μπορούν άμεσα να επιστρέψουν», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στα σύνορα της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Μολδαβίας και –αν και πολύ λιγότερο– της Σλοβακίας συρρέουν χιλιάδες Ουκρανοί, κυρίως γυναίκες με παιδιά. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μεγάλες ουρές και να υπάρχει αναμονή πολλών ωρών.

ΠΗΓΗ >> https://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/o-dhmos-orestiadas-anoigei-thn-agkalia-toy-gia-na-ypodex8ei-gynaikopaida-apo-thn-oykrania/post46085?fbclid=IwAR1nQZYVHcl1n8dvTWTrjx1VksNJdRQ7uv6Reu0koz3KF1VUTWQRyvWWQlc

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr